MUSTAFA AK
Köşe Yazarı
MUSTAFA AK
 

MUSTAFA SABRİ KÜÇÜKAŞÇI

                                       30.07.2023 bugünün ilk saatlerinde İslam tarihçisi Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı can emanetini teslim etti. Konya’nın manevi mimarlarından olan Hacıveyiszade Mustafa Sabri Kurucu’nun torunudur. Dedesi merhum gibi hayırlı hizmetler ile yad edilecek Küçükaşçı Hoca’yı böyle bir yazı ile anmayı uygun buldum. Rabbim rahmetiyle muamele etsin.    Eskiden Habertürk TV’de Tarihin Arka Odası isimli bir program vardı. Programın sunucusu Murat Bardakçıydı. Prof. Dr. Erhan Afyoncu ise sürekli konuğuydu. Programın bir bölümüne Merhum Mustafa Sabri Küçükaşçı katılmıştı. Konu İslam Tarihi ve özellikle Haremeyn bölgesiydi. Haremeyn bölgesi olarak adlandırılan yer Suudi Arabistan’ın Hicaz bölgesinde yer alan Mekke ve Medine şehirleridir. Bu iki şehir Resulullah’ın hayatını sürdürdüğü ve risalet görevini yaptığı yerlerdir. İslam tarihindeki üçüncü Harem bölgesi ise Kudüs şehridir. Merhumu o program ile tanımıştım. Türkiye alanın uzmanı olan pek çok insanı yine o program sayesinde tanımıştır. O günün tarihinde gece 11’de başlayıp sabaha kadar süren programın tamamı şimdi video paylaşım sitelerinde dönmeye devam ediyor. Hocanın Mekke- Medine Tarihi Abbasilerden Osmanlılara isimli kitabını alıp okumuştum. Bunun yanında başta Diyanet İşleri İslam Ansiklopedisi olmak üzere çeşitli yerlerde onlarca makalesi vardır. Halen üniversite Web sayfasında yer alan akademik özgeçmişi toplamda 8 sayfadır. Dileyenler açıp okuyabilirler.   Bir insan akademik anlamda iyi olabilir ama insani yönlerini hayatına şahit olanlar bilirler. Gün içinde sosyal medyada okuduğum kadarıyla iyi bir Müslüman olduğuna ve güzel ahlakına şahitlik eden mesajlar okudum. Yetiştirdiği talebeleri başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki sevenleri rahmetle andılar. İnsan o dur ki eseriyle anıla. Eseri olmayanın yerinde yeller eser demişler. Yazılı eserleri ve yetiştirdiği talebeleri onun sadaka-ı cariyesi olur inşallah. Bizlere de iyi bir Müslüman ve ahlakı güzel talebeler yetiştirmeyi Rabbim nasip etsin. Selam ve dua ile.   Mustafa AK SAİHL Tarih Öğretmeni mstfknyali@gmail.com
Ekleme Tarihi: 30 Temmuz 2023 - Pazar

MUSTAFA SABRİ KÜÇÜKAŞÇI

                                  

    30.07.2023 bugünün ilk saatlerinde İslam tarihçisi Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı can emanetini teslim etti. Konya’nın manevi mimarlarından olan Hacıveyiszade Mustafa Sabri Kurucu’nun torunudur. Dedesi merhum gibi hayırlı hizmetler ile yad edilecek Küçükaşçı Hoca’yı böyle bir yazı ile anmayı uygun buldum. Rabbim rahmetiyle muamele etsin.

   Eskiden Habertürk TV’de Tarihin Arka Odası isimli bir program vardı. Programın sunucusu Murat Bardakçıydı. Prof. Dr. Erhan Afyoncu ise sürekli konuğuydu. Programın bir bölümüne Merhum Mustafa Sabri Küçükaşçı katılmıştı. Konu İslam Tarihi ve özellikle Haremeyn bölgesiydi. Haremeyn bölgesi olarak adlandırılan yer Suudi Arabistan’ın Hicaz bölgesinde yer alan Mekke ve Medine şehirleridir. Bu iki şehir Resulullah’ın hayatını sürdürdüğü ve risalet görevini yaptığı yerlerdir. İslam tarihindeki üçüncü Harem bölgesi ise Kudüs şehridir. Merhumu o program ile tanımıştım. Türkiye alanın uzmanı olan pek çok insanı yine o program sayesinde tanımıştır. O günün tarihinde gece 11’de başlayıp sabaha kadar süren programın tamamı şimdi video paylaşım sitelerinde dönmeye devam ediyor. Hocanın Mekke- Medine Tarihi Abbasilerden Osmanlılara isimli kitabını alıp okumuştum. Bunun yanında başta Diyanet İşleri İslam Ansiklopedisi olmak üzere çeşitli yerlerde onlarca makalesi vardır. Halen üniversite Web sayfasında yer alan akademik özgeçmişi toplamda 8 sayfadır. Dileyenler açıp okuyabilirler.

  Bir insan akademik anlamda iyi olabilir ama insani yönlerini hayatına şahit olanlar bilirler. Gün içinde sosyal medyada okuduğum kadarıyla iyi bir Müslüman olduğuna ve güzel ahlakına şahitlik eden mesajlar okudum. Yetiştirdiği talebeleri başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki sevenleri rahmetle andılar. İnsan o dur ki eseriyle anıla. Eseri olmayanın yerinde yeller eser demişler. Yazılı eserleri ve yetiştirdiği talebeleri onun sadaka-ı cariyesi olur inşallah. Bizlere de iyi bir Müslüman ve ahlakı güzel talebeler yetiştirmeyi Rabbim nasip etsin. Selam ve dua ile.

 

Mustafa AK

SAİHL Tarih Öğretmeni

mstfknyali@gmail.com

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.