YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ’NÜN İLK TALİMATI: “TRAFİK SORUNUNU ÇÖZÜN”

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.04.2018 - 02:47, Güncelleme: 20.04.2018 - 02:47
 

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ’NÜN İLK TALİMATI: “TRAFİK SORUNUNU ÇÖZÜN”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün temsili müdürü Betül Karakuş oldu.

Vedat Kesmen Ortaokulu 8-A sınıfı öğrencisi Betül Karakuş’un görevi alır almaz ilk yaptığı icraat, polislere çevirme emri vermesi oldu. Telsizden çevirme emri için anons eden Betül Karakuş’un sesini duyan polisler şaşkınlık geçirdiler. Temsili Müdür Betül Karakuş “Seydişehir’in trafik sorununu niçin çözmüyorsunuz?” gibi sorularla İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir’e zor anlar yaşattı. İlçe Emniyet Müdürü ise soruları ciddiye alarak: “Trafik sorunuyla uğraşıyoruz. Ekip sayılarımızı sıklaştırdık. Havalar ısınınca da motosikletler üzerinde ki denetimlerimizi artırdık. Sizi anlıyorum müdürüm. Ama özellikle Perşembe günleri Seydişehir’e pazar kurulduğu için Atatürk Caddesi civarında araç yoğunluğu oluyor. Bu sıkıntı biraz da parkın olmayışından meydana geliyor” diye cevap verdi. 23 Nisan dolayısıyla koltuğa oturan Betül Karakuş ve İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, öğrenciler için oluşturulan “Çocuk Polis” projesi hakkında da bilgi verdiler. Proje kapsamında suçlulara karşı öğrencilerin ve çocuklarımızın nelere dikkat etmesi konusunda ki bilgileri içeren kimlik kartının tanıtımı yapıldı. Kimlik kartında çocuklarımızın kötü niyetli kişilere karşı dikkat etmeleri gereken şu bilgiler yer alıyor: 1- Tanımadığınız kişilere kapınızı açmayınız. 2- Tanımadığınız kişilerin aracına binmeyiniz. 3- Tanımadığınız kişilerin verdikleri hediyeleri almayınız ve size yakınlık göstermelerine müsaade etmeyiniz. 4- Bedeniniz özeldir ve yalnızca size aittir. Kimseye dokundurmayınız. 5- Evden dışarı çıktığınızda nerede ve kiminle olduğunuzu mutlaka ailenize bildiriniz. 6- Kalorifer dairesi, kömürlük bodrum katı ve inşaat alanı gibi kimsenin olmadığı yerlere gidip oyun oynamayınız. 7- Okula, bilinen işlek caddelerden ve arkadaşlarınızla birlikte gidip geliniz. 8- Okul önlerinde satılan ve sağlığınızı tehdit eden yiyecek ve içecekleri satın almayınız. 9- Aldığınız yiyecek ve içeceklerin kapalı paketlerde olmasına dikkat ediniz. 10- Tanıdığınıza emin olmadan, Sosyal Medya hesaplarından gelen arkadaşlık vb. tekliflere güvenmeyiniz. 11- Şüpheli şahısları anne-babanıza ve 155 İhbar Hattına bildiriniz. UNUTMAYINIZ! POLİS GÜVEN VE HUZUR VERİR.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün temsili müdürü Betül Karakuş oldu.

Vedat Kesmen Ortaokulu 8-A sınıfı öğrencisi Betül Karakuş’un görevi alır almaz ilk yaptığı icraat, polislere çevirme emri vermesi oldu. Telsizden çevirme emri için anons eden Betül Karakuş’un sesini duyan polisler şaşkınlık geçirdiler.

Temsili Müdür Betül Karakuş “Seydişehir’in trafik sorununu niçin çözmüyorsunuz?” gibi sorularla İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir’e zor anlar yaşattı.

İlçe Emniyet Müdürü ise soruları ciddiye alarak: “Trafik sorunuyla uğraşıyoruz. Ekip sayılarımızı sıklaştırdık. Havalar ısınınca da motosikletler üzerinde ki denetimlerimizi artırdık. Sizi anlıyorum müdürüm. Ama özellikle Perşembe günleri Seydişehir’e pazar kurulduğu için Atatürk Caddesi civarında araç yoğunluğu oluyor. Bu sıkıntı biraz da parkın olmayışından meydana geliyor” diye cevap verdi.

23 Nisan dolayısıyla koltuğa oturan Betül Karakuş ve İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, öğrenciler için oluşturulan “Çocuk Polis” projesi hakkında da bilgi verdiler.

Proje kapsamında suçlulara karşı öğrencilerin ve çocuklarımızın nelere dikkat etmesi konusunda ki bilgileri içeren kimlik kartının tanıtımı yapıldı.

Kimlik kartında çocuklarımızın kötü niyetli kişilere karşı dikkat etmeleri gereken şu bilgiler yer alıyor:
1- Tanımadığınız kişilere kapınızı açmayınız.
2- Tanımadığınız kişilerin aracına binmeyiniz.
3- Tanımadığınız kişilerin verdikleri hediyeleri almayınız ve size yakınlık göstermelerine müsaade etmeyiniz.
4- Bedeniniz özeldir ve yalnızca size aittir. Kimseye dokundurmayınız.
5- Evden dışarı çıktığınızda nerede ve kiminle olduğunuzu mutlaka ailenize bildiriniz.
6- Kalorifer dairesi, kömürlük bodrum katı ve inşaat alanı gibi kimsenin olmadığı yerlere gidip oyun oynamayınız.
7- Okula, bilinen işlek caddelerden ve arkadaşlarınızla birlikte gidip geliniz.
8- Okul önlerinde satılan ve sağlığınızı tehdit eden yiyecek ve içecekleri satın almayınız.
9- Aldığınız yiyecek ve içeceklerin kapalı paketlerde olmasına dikkat ediniz.
10- Tanıdığınıza emin olmadan, Sosyal Medya hesaplarından gelen arkadaşlık vb. tekliflere güvenmeyiniz.
11- Şüpheli şahısları anne-babanıza ve 155 İhbar Hattına bildiriniz.
UNUTMAYINIZ! POLİS GÜVEN VE HUZUR VERİR.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.