YENİCE KÖY YAYLA ŞENLİĞİ BU YILDA GÖRKEMLİ GEÇTİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.08.2015 - 06:24, Güncelleme: 08.08.2015 - 06:24
 

YENİCE KÖY YAYLA ŞENLİĞİ BU YILDA GÖRKEMLİ GEÇTİ

Başkanlığını Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Şahin?in yaptığı yardımlaşma derneğinin tertip ettiği geleneksel yenice köy yayla şenlikleri bu yılda görkemli geçti.

Seydişehir’in en eski köylerinden olan Yenice köy yayla şenlikleri her yıl olduğu gibi cevizler oluğu yaylasında gerçekleşti. Dernek başkanı Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi öğretim görevlileri, Seydişehir belediye başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti ve MHP ilçe başkanı ve yöneticileri, Konya, yurdun diğer köşeleri ve   yurtdışında yaşayan  birçok  Yenice köylünün katıldığı şenlikte hasret giderildi, birlikte eğlenildi. Şenlikte diğer yıllarda olduğu gibi bu yılda ağalık seçimi büyük ilgi gördü. Yapılan açık artırmada 23.500 TL ile Yenice köy yayla şenliğinin yeni ağası Almanya’da iş adamı olan Hakkı Çiftçi oldu. Yemek ikramının da yapıldığı şenlikte Mustafa Onar müzik gurubu ve Seydişehir kaşık ekibi eşliğinde yenice köylüler eğlenme fırsatı da buldu.
Başkanlığını Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Şahin?in yaptığı yardımlaşma derneğinin tertip ettiği geleneksel yenice köy yayla şenlikleri bu yılda görkemli geçti.

Seydişehir’in en eski köylerinden olan Yenice köy yayla şenlikleri her yıl olduğu gibi cevizler oluğu yaylasında gerçekleşti.

Dernek başkanı Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi öğretim görevlileri, Seydişehir belediye başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti ve MHP ilçe başkanı ve yöneticileri, Konya, yurdun diğer köşeleri ve   yurtdışında yaşayan  birçok  Yenice köylünün katıldığı şenlikte hasret giderildi, birlikte eğlenildi.

Şenlikte diğer yıllarda olduğu gibi bu yılda ağalık seçimi büyük ilgi gördü. Yapılan açık artırmada 23.500 TL ile Yenice köy yayla şenliğinin yeni ağası Almanya’da iş adamı olan Hakkı Çiftçi oldu.

Yemek ikramının da yapıldığı şenlikte Mustafa Onar müzik gurubu ve Seydişehir kaşık ekibi eşliğinde yenice köylüler eğlenme fırsatı da buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.