YENİCEKÖY’E 7 MİLYONLUK DEVASA YATIRIM

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.10.2019 - 11:08, Güncelleme: 03.10.2019 - 11:08
 

YENİCEKÖY’E 7 MİLYONLUK DEVASA YATIRIM

Yeniceköylü İstanbul ve Fransa’da yaşayan iş adamları kendi öz kaynakları ile 3 milyon lirayı aşan yatırım yaparak köylerine devasa bir çiftlik kazandırıyorlar.

İnşaat maliyeti 3 milyonu geçen hayvan çiftliğinde hayvan maliyeti de eklenerek tam kapasite çalışmaya başladığında yatırım maliyetinin toplamda 7 milyonun üzerine çıkması bekleniyor. 2 bin 200 metrekaresi kapalı alan olan 18 bin metrekarelik çiftliğin yanı sıra 20 bin metrekare de yonca yetiştirmek üzere ekili tarla olarak kullanılacak. Bunun yanı sıra bir müdür 2 çoban olmak üzere 3 kişide çiftlik sayesinde istihdam edilecek. Şarole ve limuzin ırkı beslenen Hanedan Besi Çiftliği bölgenin en büyük et besi çiftliği oldu. Kurulan çiftlik, Ekim ayında toplamda 128 Şarole ve Limuzin hayvanı getirerek, bölgede yurtdışından aracısız olarak besilik hayvan ithal edebilen tek işletme olmayı da başardı. 600 baş kapasiteye sahip çiftliğin yılbaşına kadar tamamlanması hedefleniyor. Çiftliğin kurulmasına ön ayak olan Yeniceköylü iş adamı Necmettin Ünal aynı zamanda Yeniceköyü Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanlığı’nı da yürütüyor. Yatırımcılardan diğer iş adamı ise Fransa’da Türkler Spor’un yöneticiliğini yapmakta.
Yeniceköylü İstanbul ve Fransa’da yaşayan iş adamları kendi öz kaynakları ile 3 milyon lirayı aşan yatırım yaparak köylerine devasa bir çiftlik kazandırıyorlar.

İnşaat maliyeti 3 milyonu geçen hayvan çiftliğinde hayvan maliyeti de eklenerek tam kapasite çalışmaya başladığında yatırım maliyetinin toplamda 7 milyonun üzerine çıkması bekleniyor.

2 bin 200 metrekaresi kapalı alan olan 18 bin metrekarelik çiftliğin yanı sıra 20 bin metrekare de yonca yetiştirmek üzere ekili tarla olarak kullanılacak. Bunun yanı sıra bir müdür 2 çoban olmak üzere 3 kişide çiftlik sayesinde istihdam edilecek.

Şarole ve limuzin ırkı beslenen Hanedan Besi Çiftliği bölgenin en büyük et besi çiftliği oldu. Kurulan çiftlik, Ekim ayında toplamda 128 Şarole ve Limuzin hayvanı getirerek, bölgede yurtdışından aracısız olarak besilik hayvan ithal edebilen tek işletme olmayı da başardı. 600 baş kapasiteye sahip çiftliğin yılbaşına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Çiftliğin kurulmasına ön ayak olan Yeniceköylü iş adamı Necmettin Ünal aynı zamanda Yeniceköyü Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanlığı’nı da yürütüyor. Yatırımcılardan diğer iş adamı ise Fransa’da Türkler Spor’un yöneticiliğini yapmakta.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.