YERLİ OTOMOBİL VE SAVUNMA SANAYİ ÜRETİMİNDE BİZDE VARIZ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.11.2017 - 01:47, Güncelleme: 27.11.2017 - 01:47
 

YERLİ OTOMOBİL VE SAVUNMA SANAYİ ÜRETİMİNDE BİZDE VARIZ

Son günlerde Türkiye’nin gündeminden düşmeyen yerli otomotiv ve Milli Savunma sektörlerinde Seydişehir’de hazır.

Seydişehir Ticaret ve Sanayi odası başkanı Cemal Küçük, “Sanayicilerimiz yerli otomotiv de parça üretimi için yetki ve Milli Savunmada hafif silahların üretimi için izin bekliyor” dedi. ETİ A.Ş’de Savunma sanayi için en stratejik ürün olan levha üretimine sahip olması bölgemizde bulunan Üzümlü ve Huğlu’da nihai ürün haline getirilebilecek CNC tezgâhların olması ve Seydişehir’de yüksek nitelikli Alüminyum ham maddeleri şekillendirebilecek yoğun preslerin bulunması ve Konya sanayiinde bu anlamda gelişmesi Konya-Beyşehir kadar Seydişehir’in de Savunma Sanayi üretimine hazır olduğunu gösteriyor. Yerli otomotiv sanayi için Otomobilinde Alüminyumdan oluşan tüm parçalarını Seydişehir’de bulunan Alüminyum fabrikalarında üretilmesi mümkün. Bu konuda açıklamalarda bulunan Ticaret ve Sanayi odası başkanı Cemal Küçük, gerek yerli otomotiv gerek milli savunma sanayi sektöründe Seydişehir sanayisinin önemli bir merkez olabileceğini belirterek; “Seydişehir’de tüm Alüminyum yedek parça ve Alüminyum alaşımlı sertleştirilmiş metal üretimi mevcut fabrikalarımızda da yapılmaktadır. İlgili kamuoyunun bu gelişmelere kayıtsız kalmaması, Seydişehir’in de çorbada tuzunun bulunması başta ülkemiz olmak üzere ve ilçemize ekonomik anlamada önemli bir katma değer sağlayacaktır” şeklinde konuştu. Başkan Küçük, “Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası sanayicilerimizle birlikte  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, yerli otomobil kazandırma isteği ve milli savunmamızın oluşması için elimizi taşın altına sokmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Son günlerde Türkiye’nin gündeminden düşmeyen yerli otomotiv ve Milli Savunma sektörlerinde Seydişehir’de hazır.

Seydişehir Ticaret ve Sanayi odası başkanı Cemal Küçük, “Sanayicilerimiz yerli otomotiv de parça üretimi için yetki ve Milli Savunmada hafif silahların üretimi için izin bekliyor” dedi.

ETİ A.Ş’de Savunma sanayi için en stratejik ürün olan levha üretimine sahip olması bölgemizde bulunan Üzümlü ve Huğlu’da nihai ürün haline getirilebilecek CNC tezgâhların olması ve Seydişehir’de yüksek nitelikli Alüminyum ham maddeleri şekillendirebilecek yoğun preslerin bulunması ve Konya sanayiinde bu anlamda gelişmesi Konya-Beyşehir kadar Seydişehir’in de Savunma Sanayi üretimine hazır olduğunu gösteriyor.

Yerli otomotiv sanayi için Otomobilinde Alüminyumdan oluşan tüm parçalarını Seydişehir’de bulunan Alüminyum fabrikalarında üretilmesi mümkün.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Ticaret ve Sanayi odası başkanı Cemal Küçük, gerek yerli otomotiv gerek milli savunma sanayi sektöründe Seydişehir sanayisinin önemli bir merkez olabileceğini belirterek; “Seydişehir’de tüm Alüminyum yedek parça ve Alüminyum alaşımlı sertleştirilmiş metal üretimi mevcut fabrikalarımızda da yapılmaktadır. İlgili kamuoyunun bu gelişmelere kayıtsız kalmaması, Seydişehir’in de çorbada tuzunun bulunması başta ülkemiz olmak üzere ve ilçemize ekonomik anlamada önemli bir katma değer sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Küçük, “Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası sanayicilerimizle birlikte  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, yerli otomobil kazandırma isteği ve milli savunmamızın oluşması için elimizi taşın altına sokmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.