YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR TANITILACAK

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.10.2020 - 10:38, Güncelleme: 22.10.2020 - 10:38
 

YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR TANITILACAK

Ülkemizde tescil ettirilen yerli ve milli çeşitlerin tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını hedefleyen çalışmalar doğrultusunda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce İlçemizde yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyonu (tanıtım) kurulacağı açıklandı. Tescil ettirilen yerli ve milli çeşitlerimizden Burakbey Arpa ve Karam Makarnalık Buğday çeşidi kurulacak demonstrasyonlarla İlçe çiftçisine tanıtılacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz ÜNÜVAR şunları kaydetti;   “'Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın' sloganıyla yola çıkılarak Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ile Türkiye Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliğiniz (TSÜAB) arasında 12.12.2019 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren Enstitü Müdürlükleri ile TSÜAB'a üye özel sektör firmaları tarafından tescil ettirilen yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyon çalışmaları hız kesemeden devam etmektedir. Bu kapsamda; yerli ve milli çeşitlerin çiftçilere tanıtılması amacıyla 2020-2021 üretim sezonunda güzlük olarak ekilmek üzere 100 kg Burakbey Arpa ve 100 kg Karam Makarnalık Buğday tohumlarını çiftçilerimize teslim ettik. Bu çeşitler çiftçi şartlarında 5 da’lık alanlarda ekilerek, İlçemiz şartlarında performansları test edilerek sonuçları üreticilerimize aktarılacaktır. Üreticilerimizin bereketli bir sezon geçirmesini temenni ediyoruz” dedi. 

Ülkemizde tescil ettirilen yerli ve milli çeşitlerin tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını hedefleyen çalışmalar doğrultusunda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce İlçemizde yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyonu (tanıtım) kurulacağı açıklandı.

Tescil ettirilen yerli ve milli çeşitlerimizden Burakbey Arpa ve Karam Makarnalık Buğday çeşidi kurulacak demonstrasyonlarla İlçe çiftçisine tanıtılacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz ÜNÜVAR şunları kaydetti;

  “'Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın' sloganıyla yola çıkılarak Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ile Türkiye Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliğiniz (TSÜAB) arasında 12.12.2019 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren Enstitü Müdürlükleri ile TSÜAB'a üye özel sektör firmaları tarafından tescil ettirilen yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyon çalışmaları hız kesemeden devam etmektedir. Bu kapsamda; yerli ve milli çeşitlerin çiftçilere tanıtılması amacıyla 2020-2021 üretim sezonunda güzlük olarak ekilmek üzere 100 kg Burakbey Arpa ve 100 kg Karam Makarnalık Buğday tohumlarını çiftçilerimize teslim ettik. Bu çeşitler çiftçi şartlarında 5 da’lık alanlarda ekilerek, İlçemiz şartlarında performansları test edilerek sonuçları üreticilerimize aktarılacaktır. Üreticilerimizin bereketli bir sezon geçirmesini temenni ediyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.