Yıkılan Sağlık Ocağının Tarihini sizin için araştırdık.

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.01.2021 - 01:38, Güncelleme: 08.01.2021 - 01:38
 

Yıkılan Sağlık Ocağının Tarihini sizin için araştırdık.

Geçtiğimiz günlerde yıkılarak yerine yenisinin yapılacağı 1nolu Sağlık Ocağı ve Toplum Sağlık Merkezi Binasının tarihini siz okurlarımız  için araştırdık.

   1950li yıllarda yapılan Seydişehir’in ilk Devlet Hastanesi bu günkü Selçuklu Parkının bulunduğu alana yapılmış . Daha sonra 1974 de Başbakan olan hemşerimiz Ordinaryüst Prof Sadi Irmak 1975 yılında Hastaneyi yıktırarak aynı plan üzerine 20 yataklı olmak üzere yenisini yaptırmıştı. 1982 yıllında ise Hastanenin yanına Sağlık Ocağı ve karşısına lojmanı yaptırılmıştı. Daha sonraki yıllarda Sağlık Ocağı karşısındaki Lojman Toplum Sağlık Merkezi olarak kullanılmaya başladı. 1985 de ise yeni Devlet Hastanesi yapılınca buradaki Hastane binası Sağlık Meslek Lisesi olarak uzun yıllar hizmet verdi. Atıl durumdaki Sağlık Meslek Lisesi 2017 yılında yıkılarak bu alana park yapılmaya karar verildi. Daha sonra 2018 yılında bu alanda Selçuklu Park  hizmette geçirildi. Sağlık Ocağı ,Toplum Sağlık Merkezi ve eski Jandarma Binası Seydişehir Belediyesine  aktarılarak Selçuk Park’ın geniş bir parka dönüştürülmesi düşünüldü. Sağlık Ocağından hizmet alan Mahalle Muhtarlarının Sağlık Ocağının aynı yere yapılması ısrarı üzerine bu alana park yapılmaktan vazgeçildi ve alınan karar doğrultuşumda kısa sürede  1 nolu Sağlık Ocağı ve Sağlık Merkezi yenisi yapılmak üzere yıkılarak tarihe geçti.   HABER :BURAK SAYLAM
Geçtiğimiz günlerde yıkılarak yerine yenisinin yapılacağı 1nolu Sağlık Ocağı ve Toplum Sağlık Merkezi Binasının tarihini siz okurlarımız  için araştırdık.

 

 1950li yıllarda yapılan Seydişehir’in ilk Devlet Hastanesi bu günkü Selçuklu Parkının bulunduğu alana yapılmış .

Daha sonra 1974 de Başbakan olan hemşerimiz Ordinaryüst Prof Sadi Irmak 1975 yılında Hastaneyi yıktırarak aynı plan üzerine 20 yataklı olmak üzere yenisini yaptırmıştı.

1982 yıllında ise Hastanenin yanına Sağlık Ocağı ve karşısına lojmanı yaptırılmıştı.

Daha sonraki yıllarda Sağlık Ocağı karşısındaki Lojman Toplum Sağlık Merkezi olarak kullanılmaya başladı.

1985 de ise yeni Devlet Hastanesi yapılınca buradaki Hastane binası Sağlık Meslek Lisesi olarak uzun yıllar hizmet verdi.

Atıl durumdaki Sağlık Meslek Lisesi 2017 yılında yıkılarak bu alana park yapılmaya karar verildi.

Daha sonra 2018 yılında bu alanda Selçuklu Park  hizmette geçirildi.

Sağlık Ocağı ,Toplum Sağlık Merkezi ve eski Jandarma Binası Seydişehir Belediyesine  aktarılarak Selçuk Park’ın geniş bir parka dönüştürülmesi düşünüldü.

Sağlık Ocağından hizmet alan Mahalle Muhtarlarının Sağlık Ocağının aynı yere yapılması ısrarı üzerine bu alana park yapılmaktan vazgeçildi ve alınan karar doğrultuşumda kısa sürede  1 nolu Sağlık Ocağı ve Sağlık Merkezi yenisi yapılmak üzere yıkılarak tarihe geçti.

 

HABER :BURAK SAYLAM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.