YILLARA MEYDAN OKUYAN USTALARA KAYMAKAM’DAN ZİYARET

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 20.12.2022 - 13:41, Güncelleme: 20.12.2022 - 13:41
 

YILLARA MEYDAN OKUYAN USTALARA KAYMAKAM’DAN ZİYARET

Gün geçtikçe sayıları azalan ayakkabı tamircilerine Seydişehir Kaymakam’ı Deniz Pişkin’den ziyaret.

Arasta çarşısında bulunan ayakkabı tamircilerini ziyaret eden Kaymakam Pişkin, ayakkabıcı ustalarının dertleri dinleyerek onlarla sohbet etti. Çarşıdaki 7 ayakkabı tamircisi ve 2 ayakkabı satıcısını ziyaret eden Kaymakam Pişkin ziyaretiyle ilgili “Cilanın, boyanın ve badem yağının kokusunu en iyi, bu işi yapanlar bilir. İçimize çekerek geçmişe yolculuk yaptık" dedi. Eskiden 3-4 çırak çalıştıran, çekiç ve örs seslerinin çınladığı Arasta da mesleğini sürdürmeye çalışan 7 ayakkabı tamircisinin bu mesleğe öğrenmek isteyenlerin olmaması nedeniyle sayılarının azalmasıyla kaybolan meslekler arasına girmişti.  
Gün geçtikçe sayıları azalan ayakkabı tamircilerine Seydişehir Kaymakam’ı Deniz Pişkin’den ziyaret.

Arasta çarşısında bulunan ayakkabı tamircilerini ziyaret eden Kaymakam Pişkin, ayakkabıcı ustalarının dertleri dinleyerek onlarla sohbet etti.

Çarşıdaki 7 ayakkabı tamircisi ve 2 ayakkabı satıcısını ziyaret eden Kaymakam Pişkin ziyaretiyle ilgili “Cilanın, boyanın ve badem yağının kokusunu en iyi, bu işi yapanlar bilir. İçimize çekerek geçmişe yolculuk yaptık" dedi.

Eskiden 3-4 çırak çalıştıran, çekiç ve örs seslerinin çınladığı Arasta da mesleğini sürdürmeye çalışan 7 ayakkabı tamircisinin bu mesleğe öğrenmek isteyenlerin olmaması nedeniyle sayılarının azalmasıyla kaybolan meslekler arasına girmişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.