YOLLARA HAKEDİŞ ENGELİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.07.2018 - 03:14, Güncelleme: 26.07.2018 - 03:14
 

YOLLARA HAKEDİŞ ENGELİ

Yapımı devam eden Alacabel Tüneli, Seydişehir-Bozkır, Seydişehir- Beyşehir yollarının ödenek azlığından çalışmaları yavaşladı.

      İhalesi 17 Şubat 2016 verilen,  Alacabel Tüneli’nde çalışmaların ödenek azlığından dolayı rölantiye alındığı, 2017 Mayıs ayında ihaleye çıkan, Seydişehir- Bozkır yol çalışmalarında ise, çalışan iş makinesinin azlığının dikkat çektiğini ve bunun sebebinin de ödenek yetersizliğinden olduğu, Seydişehir- Beyşehir yolu ise 22 Mayıs 2017 de ihaleye çıkmış, duble yol çalışmaları devam ediyordu. Ödenek olmayınca bu yolda da çalışmaların durma noktasına geldiği öğrenildi.        Diğer yandan Seydişehir- Antalya yolu üzerinde 2. tünel olacak olan, Tınaztepe tünelinin proje eksikliği sebebiyle ihalesinin iptal edilmesi, 2018’de ihaleye çıkacak olan hızlı trenden de ses çıkmaması yollarımızın ödenek engeline mi takılıyor sorusunu akla getiriyor.        Vatandaşlar ise; ‘’Devletin ekonomik olarak ta zor günlerden geçtiğini biliyoruz. Siyasilerden isteğimiz hiç olmazsa yapımı devam eden yolların, ödeneklerinin çıkarılması için çaba harcanıp, önemli olan bu yolların biran evvel bitirilmesini sağlamalarını bekliyoruz.’’ dediler.        Seydişehir’i çevre il ve ilçelere bağlayan ana yollardan Seydişehir-Konya yolu sıcak asfalt yapım çalışmalarının sonuna geldiği, bu çalışmalarda tamamlanınca yolun duble birinci sınıf yol olarak tamamlanmış olacak. 2019 yılında Seydişehir-Antalya yolunun Seydişehir sınırları bölümünde yer alan 2 tünelin tamamlanmasıyla duble yol olarak köprü ve menfezleriyle eksiksiz, AB standartlarında bir yol olarak, hizmete girmesi planlanmıştı. Yapımı planlanan şekilde devam eden Alacabel tünelinde ise ödenek azlığı nedeniyle işlerin yavaşlaması ihaleye çıkması beklenen 2 tünel Tınaz tepeninde ihaleye çıkmamış olması, yolun planlanan hedeflere tutmayacağı endişesine sebep oldu.        Seydişehir-Bozkır yolunda ise sık sık kazaların meydana geldiği ve yolun darlığı sebebiyle trafik işleyişinde zorluklar yaşanan 7 metre genişlikteki, 47 km’lik uzunlukta ki Seydişehir bozkır yolu ise 2017 Mayıs ayında ihaleye çıkarılmış, 2019 yılında bitirilmesi düşünülüyordu. Kumluca-Karaören arasında çalışmaları süren yolda iş araçlarının azlığı, işin aksak gitmesi, bu yolunda zamanında bitirilemeyeceği öngörülüyor.        22 mayıs 2017 ihaleye çıkarılan ve 3 yıl içinde bitirilmesi planlanan, duble yol olacak olan Seydişehir-Beyşehir yolunun ise yine ödenek yetersizliği nedeniyle işlerin durma noktasına gelmesi vatandaşları kaygılandırmaya başladı.        Vatandaşlar Allah devletimize milletimize zeval vermesin diyerek yapımı devam eden bu yolların, ilçemiz için ne kadar önemli olduğunu sözleriyle vurguluyorlar. İlçemiz için önem arz eden bu yolların biran önce hayata geçmesi için gerekli ödeneklerin çıkmasını umuyoruz.
Yapımı devam eden Alacabel Tüneli, Seydişehir-Bozkır, Seydişehir- Beyşehir yollarının ödenek azlığından çalışmaları yavaşladı.

      İhalesi 17 Şubat 2016 verilen,  Alacabel Tüneli’nde çalışmaların ödenek azlığından dolayı rölantiye alındığı, 2017 Mayıs ayında ihaleye çıkan, Seydişehir- Bozkır yol çalışmalarında ise, çalışan iş makinesinin azlığının dikkat çektiğini ve bunun sebebinin de ödenek yetersizliğinden olduğu, Seydişehir- Beyşehir yolu ise 22 Mayıs 2017 de ihaleye çıkmış, duble yol çalışmaları devam ediyordu. Ödenek olmayınca bu yolda da çalışmaların durma noktasına geldiği öğrenildi.

       Diğer yandan Seydişehir- Antalya yolu üzerinde 2. tünel olacak olan, Tınaztepe tünelinin proje eksikliği sebebiyle ihalesinin iptal edilmesi, 2018’de ihaleye çıkacak olan hızlı trenden de ses çıkmaması yollarımızın ödenek engeline mi takılıyor sorusunu akla getiriyor.

       Vatandaşlar ise; ‘’Devletin ekonomik olarak ta zor günlerden geçtiğini biliyoruz. Siyasilerden isteğimiz hiç olmazsa yapımı devam eden yolların, ödeneklerinin çıkarılması için çaba harcanıp, önemli olan bu yolların biran evvel bitirilmesini sağlamalarını bekliyoruz.’’ dediler.

       Seydişehir’i çevre il ve ilçelere bağlayan ana yollardan Seydişehir-Konya yolu sıcak asfalt yapım çalışmalarının sonuna geldiği, bu çalışmalarda tamamlanınca yolun duble birinci sınıf yol olarak tamamlanmış olacak. 2019 yılında Seydişehir-Antalya yolunun Seydişehir sınırları bölümünde yer alan 2 tünelin tamamlanmasıyla duble yol olarak köprü ve menfezleriyle eksiksiz, AB standartlarında bir yol olarak, hizmete girmesi planlanmıştı. Yapımı planlanan şekilde devam eden Alacabel tünelinde ise ödenek azlığı nedeniyle işlerin yavaşlaması ihaleye çıkması beklenen 2 tünel Tınaz tepeninde ihaleye çıkmamış olması, yolun planlanan hedeflere tutmayacağı endişesine sebep oldu.

       Seydişehir-Bozkır yolunda ise sık sık kazaların meydana geldiği ve yolun darlığı sebebiyle trafik işleyişinde zorluklar yaşanan 7 metre genişlikteki, 47 km’lik uzunlukta ki Seydişehir bozkır yolu ise 2017 Mayıs ayında ihaleye çıkarılmış, 2019 yılında bitirilmesi düşünülüyordu. Kumluca-Karaören arasında çalışmaları süren yolda iş araçlarının azlığı, işin aksak gitmesi, bu yolunda zamanında bitirilemeyeceği öngörülüyor.

       22 mayıs 2017 ihaleye çıkarılan ve 3 yıl içinde bitirilmesi planlanan, duble yol olacak olan Seydişehir-Beyşehir yolunun ise yine ödenek yetersizliği nedeniyle işlerin durma noktasına gelmesi vatandaşları kaygılandırmaya başladı.

       Vatandaşlar Allah devletimize milletimize zeval vermesin diyerek yapımı devam eden bu yolların, ilçemiz için ne kadar önemli olduğunu sözleriyle vurguluyorlar. İlçemiz için önem arz eden bu yolların biran önce hayata geçmesi için gerekli ödeneklerin çıkmasını umuyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.