YORUMLARINIZ LÜTFEN TÜRKÇE OLMASIN

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 19.03.2022 - 11:23, Güncelleme: 19.03.2022 - 11:23
 

YORUMLARINIZ LÜTFEN TÜRKÇE OLMASIN

Hakkı Balcı Köşe Yazısı

Today we came to Bozkır State Hospital from Seydisehir. The reason; It is the lack of doctors in Seydişehir State Hospital. Patients in Seydisehir go to Beyşehir or Bozkır. There are people who can't pay. No Seydisehir owner? It is a shame if patients from Seydisehir, which has a population of 70 thousand, go to Bozkır. This is a shame for Seydişehir. Okuduğunuz İngilizce paragraf; Doktor eksikliği sebebi ile Bozkır Devlet Hastanesine gitmek zorunda bırakılan bir seydişehirlinin  isyanını, feryadını ve figanını içerir….  Peki neden İngilizce? Çünkü Türkçe defalarca yazdım anlaşılmadı.  Bu onulmaz bir hataydı.  Sen gel; Yerel siyasetin içerisindeki entellektüel yapıyı unut, Hak dili, Halk dili, Hakkı dili ile hastaneyi yaz… Yorum yapmak isteyen dostlar; lütfen Türkçe yorum yapmayın.  Yabancı dil, toplum içerisinde kullanılan dil ve diğer bütün çeşitlerini kullanabilirsiniz. Çünkü anlamıyorlar. Tabi hangi dilden olursa olsun argo, hakaret ve sinkaf dil türlerine tevessül etmeden… Bu yazımda; Hastanemizin sorunsal hale getirilmiş hiç bir sorununa değinmeyeceğim.  Çünkü bu meseleyi Türkçe olarak bir türlü anlatamadım.  Yazmaya kalkarsam ucu bucağı görünmez bu yazının. Frenim tutmayacak biliyorum. Bildiğiniz üzere ülkemizde iletişim ve anlaşma dili çok zengin bir yapıya sahiptir.   Bu zenginliğimizi ana dil, ağız, lehçe, şive, yerel dil, jargon, doğal dil, yapma dil, yaşayan dil, ölü dil terimleri ile ifade edecek olursak; onlarında  hakkını yememek lazım.  Buyursunlar meseleye istedikleri dilden yorum yapıp çözümüne ortak olsunlar.  Katılımcı sorgulamayı sağlamış oluruz. Kim bilir belki faydası olur. Hele ülkemizde toplumun homojen bir yapıya sahip olmadığını, coğrafya ve zaman gibi etkenleri de göz önünde bulundurursak;  Buna etnik özellikler, eğitim, aile, cinsiyet, yaş gibi etkenleri de ilave edersek dil zenginliğini doğru kullanmamız gerekir.  Sonuç olarak Ingilizce paragrafta ki Seydişehirli vatandaşın serzenişini daha geniş çevrelere aktarmış oluruz. Peki ne demiş Bozkır Devlet Hastanesine gönderilen vatandaş;  “Bugün Seydisehirden Bozkır'a hastaneye geldik. Sebebi; Seydişehir’de hastanede bazı bölümlerdeki doktor eksikliğidir. Seydisehir’deki hastalar Beyşehir veya Bozkır'a gidiyorlar. İmkanı olan var olmayan var. Seydisehir sahipsiz mi? 70 bin nüfuslu Seydisehir’den hastalar Bozkır'a gidiyorsa bu ayıp Seydişehire yeter...”  Buyurun efendim istediğiniz dil ile yorum yapma hakkınızı kullanın.  Belki farklı bir dil yakalanır da Türkçesi ile izah edemediğimiz meseleye katkıda bulunmuş olursunuz…
Hakkı Balcı Köşe Yazısı

Today we came to Bozkır State Hospital from Seydisehir. The reason; It is the lack of doctors in Seydişehir State Hospital. Patients in Seydisehir go to Beyşehir or Bozkır. There are people who can't pay. No Seydisehir owner? It is a shame if patients from Seydisehir, which has a population of 70 thousand, go to Bozkır. This is a shame for Seydişehir.

Okuduğunuz İngilizce paragraf; Doktor eksikliği sebebi ile Bozkır Devlet Hastanesine gitmek zorunda bırakılan bir seydişehirlinin  isyanını, feryadını ve figanını içerir…. 

Peki neden İngilizce?

Çünkü Türkçe defalarca yazdım anlaşılmadı. 

Bu onulmaz bir hataydı. 

Sen gel; Yerel siyasetin içerisindeki entellektüel yapıyı unut, Hak dili, Halk dili, Hakkı dili ile hastaneyi yaz…

Yorum yapmak isteyen dostlar; lütfen Türkçe yorum yapmayın. 

Yabancı dil, toplum içerisinde kullanılan dil ve diğer bütün çeşitlerini kullanabilirsiniz.

Çünkü anlamıyorlar.

Tabi hangi dilden olursa olsun argo, hakaret ve sinkaf dil türlerine tevessül etmeden…

Bu yazımda;

Hastanemizin sorunsal hale getirilmiş hiç bir sorununa değinmeyeceğim. 

Çünkü bu meseleyi Türkçe olarak bir türlü anlatamadım. 

Yazmaya kalkarsam ucu bucağı görünmez bu yazının. Frenim tutmayacak biliyorum.

Bildiğiniz üzere ülkemizde iletişim ve anlaşma dili çok zengin bir yapıya sahiptir.  

Bu zenginliğimizi ana dil, ağız, lehçe, şive, yerel dil, jargon, doğal dil, yapma dil, yaşayan dil, ölü dil terimleri ile ifade edecek olursak; onlarında  hakkını yememek lazım. 

Buyursunlar meseleye istedikleri dilden yorum yapıp çözümüne ortak olsunlar. 

Katılımcı sorgulamayı sağlamış oluruz.

Kim bilir belki faydası olur.

Hele ülkemizde toplumun homojen bir yapıya sahip olmadığını, coğrafya ve zaman gibi etkenleri de göz önünde bulundurursak; 

Buna etnik özellikler, eğitim, aile, cinsiyet, yaş gibi etkenleri de ilave edersek dil zenginliğini doğru kullanmamız gerekir. 

Sonuç olarak Ingilizce paragrafta ki Seydişehirli vatandaşın serzenişini daha geniş çevrelere aktarmış oluruz.

Peki ne demiş Bozkır Devlet Hastanesine gönderilen vatandaş; 

“Bugün Seydisehirden Bozkır'a hastaneye geldik. Sebebi; Seydişehir’de hastanede bazı bölümlerdeki doktor eksikliğidir. Seydisehir’deki hastalar Beyşehir veya Bozkır'a gidiyorlar. İmkanı olan var olmayan var. Seydisehir sahipsiz mi? 70 bin nüfuslu Seydisehir’den hastalar Bozkır'a gidiyorsa bu ayıp Seydişehire yeter...” 

Buyurun efendim istediğiniz dil ile yorum yapma hakkınızı kullanın. 

Belki farklı bir dil yakalanır da Türkçesi ile izah edemediğimiz meseleye katkıda bulunmuş olursunuz…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Betül Rsln
(21.03.2022 09:36 - #476)
Hakkı Bey, it was a very appropriate reproach. Now, when we make an appointment through MHRS, I dont even add Seydişehir to the criteria. Cause I know that I will receive a warning "There is no appointment matching your search criteria".
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Habibi
(21.03.2022 16:31 - #479)
ماذا سيكون سوء حظ سيدي شهير وعدم اليقين بشأن هذا المستشفى؟
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.