YUNUS EMRE YATILI KIZ KURAN KURSU TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.06.2018 - 12:46, Güncelleme: 28.06.2018 - 12:46
 

YUNUS EMRE YATILI KIZ KURAN KURSU TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Yenicami Mahallesi’nde hizmete giren 90 yataklı Yunus Emre Yatılı Kız Kuran Kursu, kız hafız yetiştiriyor.

Kuran kursunun açılışına Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arıkan, Çevre İlçe Müftüleri, Cami İmamları, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kuran kursunun açılışında konuşma yapan İlçe Müftüsü Kemal Demirel: “Güzel Seydişehir’de göreve başlar başlamaz bir durum tespiti ve analizi yaptık. İlçe nüfusuna göre yatılı hafızlık Kuran kurslarında eksiklik olduğunu fark ettik. Bunlardan Yatılı Erkek Kuran Kursu’nu geçen sene açmıştık. Bu sene de Elhamdülillah Yatılı Kız Kuran Kursu’nu açıyoruz. Yine eksik gördüğümüz hizmet binamız da yeni yerimizle giderilmiş oldu. 2015 yılında açmış olduğumuz Seyyid Harun Veli Erkek Kuran Kursu semeresini verdi, 10 öğrenci hafızlık belgelerini aldı. Bugün açmış olduğumuz Kız Kuran Kursu ise 90 yataklı ve full dolu. Özgün öğretimin yanı sıra, dini bilgileri de öğreniyor çocuklarımız Elhamdülillah. Hem okuyorlar hem de hafızlık öğreniyorlar. Bu binaya 200 bin liralık değişiklik yaptık. Bu çalışmalarımız ekip işidir. Görevde bulunduğum sürece Belediye Başkanımızın, Kaymakamımızın ve İlçe Başkanı Mustafa Konurer’in ve vatandaşlarımızın bu çalışmalarda büyük emekleri oldu. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasında Kuran okumanın önemine değinen Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise: “2013 yılında ki eğitim sistemimiz de biraz da bilinçli olarak hafızlık müessesesi işlevini yerine getiremez hale gelmişti. Elhamdülillah şimdi çocuklarımız hem eğitimlerini görüyorlar, hem de dini bilgilerini öğrenerek bu Kuran kurslarında hafızlık mertebesine kadar yükselebiliyorlar” dedi. Başkan Tutal konuşmasının sonunda: “Ana kaynak Kuran’dır.  Kuran’dan, Resul’den uzaklaşınca ülkenin nereye gittiğini hepimiz biliyoruz. Allah’a şükür yeni nesiller Kuran ile daha da iç içe oluyor” ifadelerini kullandı. İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arıkan ise, Diyanet’in doğru İslâm’ı anlatmakla sorumlu olduğunu ve insana yatırıma büyük önem verdiğini belirterek: “İnsana yatırım, gençliğe, geleceğimize ve ekonomiye yatırımdır. İnsan kaliteli olursa, insan güzel olursa her şey güzel olacak demektir. Diyanet İşleri Başkanlığı topluma doğru ve sahih bilgiler vermekle mükelleftir. Bu konuda Kuran kursları çok büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu. Arıkan: “Allah’a şükür Kuran kurslarımızın, dini eğitim veren kurumlarımızın fiziki alanları çok güzel. Ama maalesef kalite düştü. Önemli olan bu mekânların içini doldurmak ve hizmete dönüştürmektir” diyerek bir öz eleştiride bulundu.
Yenicami Mahallesi’nde hizmete giren 90 yataklı Yunus Emre Yatılı Kız Kuran Kursu, kız hafız yetiştiriyor.

Kuran kursunun açılışına Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arıkan, Çevre İlçe Müftüleri, Cami İmamları, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kuran kursunun açılışında konuşma yapan İlçe Müftüsü Kemal Demirel: “Güzel Seydişehir’de göreve başlar başlamaz bir durum tespiti ve analizi yaptık. İlçe nüfusuna göre yatılı hafızlık Kuran kurslarında eksiklik olduğunu fark ettik. Bunlardan Yatılı Erkek Kuran Kursu’nu geçen sene açmıştık. Bu sene de Elhamdülillah Yatılı Kız Kuran Kursu’nu açıyoruz. Yine eksik gördüğümüz hizmet binamız da yeni yerimizle giderilmiş oldu. 2015 yılında açmış olduğumuz Seyyid Harun Veli Erkek Kuran Kursu semeresini verdi, 10 öğrenci hafızlık belgelerini aldı. Bugün açmış olduğumuz Kız Kuran Kursu ise 90 yataklı ve full dolu. Özgün öğretimin yanı sıra, dini bilgileri de öğreniyor çocuklarımız Elhamdülillah. Hem okuyorlar hem de hafızlık öğreniyorlar. Bu binaya 200 bin liralık değişiklik yaptık. Bu çalışmalarımız ekip işidir. Görevde bulunduğum sürece Belediye Başkanımızın, Kaymakamımızın ve İlçe Başkanı Mustafa Konurer’in ve vatandaşlarımızın bu çalışmalarda büyük emekleri oldu. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasında Kuran okumanın önemine değinen Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise: “2013 yılında ki eğitim sistemimiz de biraz da bilinçli olarak hafızlık müessesesi işlevini yerine getiremez hale gelmişti. Elhamdülillah şimdi çocuklarımız hem eğitimlerini görüyorlar, hem de dini bilgilerini öğrenerek bu Kuran kurslarında hafızlık mertebesine kadar yükselebiliyorlar” dedi.

Başkan Tutal konuşmasının sonunda: “Ana kaynak Kuran’dır.  Kuran’dan, Resul’den uzaklaşınca ülkenin nereye gittiğini hepimiz biliyoruz. Allah’a şükür yeni nesiller Kuran ile daha da iç içe oluyor” ifadelerini kullandı.

İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arıkan ise, Diyanet’in doğru İslâm’ı anlatmakla sorumlu olduğunu ve insana yatırıma büyük önem verdiğini belirterek: “İnsana yatırım, gençliğe, geleceğimize ve ekonomiye yatırımdır. İnsan kaliteli olursa, insan güzel olursa her şey güzel olacak demektir. Diyanet İşleri Başkanlığı topluma doğru ve sahih bilgiler vermekle mükelleftir. Bu konuda Kuran kursları çok büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Arıkan: “Allah’a şükür Kuran kurslarımızın, dini eğitim veren kurumlarımızın fiziki alanları çok güzel. Ama maalesef kalite düştü. Önemli olan bu mekânların içini doldurmak ve hizmete dönüştürmektir” diyerek bir öz eleştiride bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.