ZİRAAT ODASINDAN ÇİFÇİYE UYARI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.05.2015 - 11:27, Güncelleme: 01.05.2015 - 11:27
 

ZİRAAT ODASINDAN ÇİFÇİYE UYARI

Seydişehir Ziraat odası, bu yıl havaların yağışlı olması nedeniyle hububat ekili alanların uzun süre su altında kalması bazı hastalıklara neden olduğunu bu durumun çiftçiler tarafından dikkate alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Ziraat odası başkanı Ahmet Ünver , mantar ve kök çürüğü hastalıkları ile ilgili ilçe Tarım ile beraber ortak bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Ziraat odası başkanı Ünver’in bu konuda yaptığı açıklamada;”ilçemiz ve çevresinde 300 bin dekarlık hububat ekili alan var.Bol yağış nedeniyle su altında kalan bu ekili alanlardan Karaören bölgesinde mantar hastalığı, Gevrekli, Bostandere bölgesinde ise kök çürüğü hastalığı görülüyor.Bu hastalıklarla ilçe tarım müdürlüğü ile beraber odamız gerekli önlemleri almaya çalışıyor.Çiftçilerimizden de istediğimiz bizi bilgilendirmeleridir.Bu durum hafife alınacak bir durum değildir.”dedi. Ziraat odası ilçe başkanı Ahmet Ünver hububat ekili alanlarında görülen mantar ve kök çürüğü hastalığının önlenmesi için uygun zirai ilaç kullanılması gerektiğini bu konuda bilgilendirdiklerini de belirterek;”İlçe tarım müdürümüz ile bu konuyu değerlendirdik. Beraberce ekili arazilerde de inceleme yapacağız. Çiftçilerimizin de İlçe Tarım ve bizlere müracaat ederek bizden bilgi alabilirler. Bu hastalıklarla ilgili gerekli önlem alınmazsa beklenen verim alınmaz. Bu uyarılarımız çiftçilerimiz tarafından dikkate alınmalıdır.”şeklinde konuştu.
Seydişehir Ziraat odası, bu yıl havaların yağışlı olması nedeniyle hububat ekili alanların uzun süre su altında kalması bazı hastalıklara neden olduğunu bu durumun çiftçiler tarafından dikkate alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Ziraat odası başkanı Ahmet Ünver , mantar ve kök çürüğü hastalıkları ile ilgili ilçe Tarım ile beraber ortak bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

Ziraat odası başkanı Ünver’in bu konuda yaptığı açıklamada;”ilçemiz ve çevresinde 300 bin dekarlık hububat ekili alan var.Bol yağış nedeniyle su altında kalan bu ekili alanlardan Karaören bölgesinde mantar hastalığı, Gevrekli, Bostandere bölgesinde ise kök çürüğü hastalığı görülüyor.Bu hastalıklarla ilçe tarım müdürlüğü ile beraber odamız gerekli önlemleri almaya çalışıyor.Çiftçilerimizden de istediğimiz bizi bilgilendirmeleridir.Bu durum hafife alınacak bir durum değildir.”dedi.

Ziraat odası ilçe başkanı Ahmet Ünver hububat ekili alanlarında görülen mantar ve kök çürüğü hastalığının önlenmesi için uygun zirai ilaç kullanılması gerektiğini bu konuda bilgilendirdiklerini de belirterek;”İlçe tarım müdürümüz ile bu konuyu değerlendirdik. Beraberce ekili arazilerde de inceleme yapacağız. Çiftçilerimizin de İlçe Tarım ve bizlere müracaat ederek bizden bilgi alabilirler. Bu hastalıklarla ilgili gerekli önlem alınmazsa beklenen verim alınmaz. Bu uyarılarımız çiftçilerimiz tarafından dikkate alınmalıdır.”şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.