Ziraat Odasından Haşhaş Ekimi İle İlgili Toplantı

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 23.09.2022 - 13:51, Güncelleme: 23.09.2022 - 13:51
 

Ziraat Odasından Haşhaş Ekimi İle İlgili Toplantı

Seydişehir Ziraat Odası Başkanlığı bu yıl belirlenen haşhaş kotası ve başvurularla ilgili bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

Ziraat Odası Başkanlığı binasında yapılan toplantıda Oda Başkanı İsmail Korkmaz, bu yıl geçen yıl gibi 4000 dekarlık Seydişehir’e kota ayrıldığını başvuruların başladığını belirterek, mahalle muhtarlarıyla ve çiftçilerle başvuru için gerekli işlemler hakkında bilgi verildiğini söyledi. TMO tarafından ilçemize ayrılan kotanın ekimini yapacak çiftçiler belirlendikten sonra ürettikleri haşhaş ürününü ise yine TMO tarafından alım garantisi olduğu bildirildi. Geçen yıl ilçemizde haşhaş eken çiftçilerin ürettiği ürünler TMO tarafından alınış ve paraları peşin ödenmişti. Bu durum haşhaş üreticilerinin yüzünü güldürmüştü.  
Seydişehir Ziraat Odası Başkanlığı bu yıl belirlenen haşhaş kotası ve başvurularla ilgili bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

Ziraat Odası Başkanlığı binasında yapılan toplantıda Oda Başkanı İsmail Korkmaz, bu yıl geçen yıl gibi 4000 dekarlık Seydişehir’e kota ayrıldığını başvuruların başladığını belirterek, mahalle muhtarlarıyla ve çiftçilerle başvuru için gerekli işlemler hakkında bilgi verildiğini söyledi.

TMO tarafından ilçemize ayrılan kotanın ekimini yapacak çiftçiler belirlendikten sonra ürettikleri haşhaş ürününü ise yine TMO tarafından alım garantisi olduğu bildirildi.

Geçen yıl ilçemizde haşhaş eken çiftçilerin ürettiği ürünler TMO tarafından alınış ve paraları peşin ödenmişti.

Bu durum haşhaş üreticilerinin yüzünü güldürmüştü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.