ADININ VERİLDİĞİ DEĞERLERİ ANMAYAN OKUL MÜDÜRLERİNİ KINIYORUM!

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 29.05.2023 - 10:28, Güncelleme: 29.05.2023 - 10:28
 

ADININ VERİLDİĞİ DEĞERLERİ ANMAYAN OKUL MÜDÜRLERİNİ KINIYORUM!

Ali Saylam Köşe Yazısı

Manevi yönden şehrimizin kurucusu Seyyid Harun Veli değerimiz açısından ise Seydişehirli Mahmut Esat Efendi bizler için çok önemli. Başka önemli değerlerimiz var ama bu iki değerimizi bari ölüm yıl dönümlerinde hatırlamak gerekmez mi? Bu iki önemli değerimizi geçtiğimiz yıllarda Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti olarak Mahmut Esat Efendiyi ve Seydişehir Belediyesi olarakta Seyyid Harun Veli'yi ölüm yıl dönümlerinde anılmaya başlanmıştı. Gazeteciler Cemiyeti olarak Tapu Kadastronun üst bürokratlarının katılımı ile 2005 yılından beri 22 Mayısta andık. 2020 yılından sonra da Kaymakam'ın öncülüğünde geniş bir katılımla Mahmut Esat Efendi'nin ölüm yıl dönümü ve kadastronun kuruluş yılı olarak anılmaya devam etti. Geçtiğimiz hafta Mahmut Esat Efendinin ve Seyyid Harun Veli Hazretlerinin ölüm yıldönümü olmasına rağmen anma programları Seydişehir Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Sicil Personelinin çelenk konmasıyla geçiştirildi. Seyyid Harun Veli Hazretlerinin de İlçe Müftülüğü ruhuna hatim indirilmesi dışında bir anma programı olmadı. Bu anma programlarının sönük geçmesi depreme mi seçime mi kurban gitti bilemiyorum! Oysa ilçemizde Mahmut Esat Efendi'nin adının verildiği iki okulumuz yine Seyyid Harun Veli Hazretlerinin adının taşıyan iki okul ve birde Kur'an kursu bulunuyor. Seyyid Harun Veli ve Mahmut Esat adlı lise ve ortaokullarda bir gün de olsa okullarına adı verilen bu iki değerin ölüm yıl dönümlerinde bir program düzenlenebilirdi. Seydişehir'e kültür hizmetinde bundan daha iyi bir hizmet olabilir mi, Bilmiyorum… Maalesef sebebini henüz bilmediğim bir nedenle anılmadı. Hadi Kaymakam ve Belediye Başkanımızın işi çok… Peki okulların bahanesi ne? Bir 15-20dk öğrencilerinizi toplayıp okullarının adını aldığı bu önemli zatların hayat hikayeleri anlatılarak öğrencilerin tanımasını sağlamak aklınızın ucundan geçmedi mi? Bu konu da sessiz kalmayacağım. Böyle bir hassasiyeti düşünemedikleri için sözü edilen Okul müdürlerini kınıyorum…
Ali Saylam Köşe Yazısı

Manevi yönden şehrimizin kurucusu Seyyid Harun Veli değerimiz açısından ise Seydişehirli Mahmut Esat Efendi bizler için çok önemli.

Başka önemli değerlerimiz var ama bu iki değerimizi bari ölüm yıl dönümlerinde hatırlamak gerekmez mi?

Bu iki önemli değerimizi geçtiğimiz yıllarda Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti olarak Mahmut Esat Efendiyi ve Seydişehir Belediyesi olarakta Seyyid Harun Veli'yi ölüm yıl dönümlerinde anılmaya başlanmıştı.

Gazeteciler Cemiyeti olarak Tapu Kadastronun üst bürokratlarının katılımı ile 2005 yılından beri 22 Mayısta andık. 2020 yılından sonra da Kaymakam'ın öncülüğünde geniş bir katılımla Mahmut Esat Efendi'nin ölüm yıl dönümü ve kadastronun kuruluş yılı olarak anılmaya devam etti.

Geçtiğimiz hafta Mahmut Esat Efendinin ve Seyyid Harun Veli Hazretlerinin ölüm yıldönümü olmasına rağmen anma programları Seydişehir Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Sicil Personelinin çelenk konmasıyla geçiştirildi.

Seyyid Harun Veli Hazretlerinin de İlçe Müftülüğü ruhuna hatim indirilmesi dışında bir anma programı olmadı.

Bu anma programlarının sönük geçmesi depreme mi seçime mi kurban gitti bilemiyorum!

Oysa ilçemizde Mahmut Esat Efendi'nin adının verildiği iki okulumuz yine Seyyid Harun Veli Hazretlerinin adının taşıyan iki okul ve birde Kur'an kursu bulunuyor.

Seyyid Harun Veli ve Mahmut Esat adlı lise ve ortaokullarda bir gün de olsa okullarına adı verilen bu iki değerin ölüm yıl dönümlerinde bir program düzenlenebilirdi.

Seydişehir'e kültür hizmetinde bundan daha iyi bir hizmet olabilir mi, Bilmiyorum…

Maalesef sebebini henüz bilmediğim bir nedenle anılmadı.

Hadi Kaymakam ve Belediye Başkanımızın işi çok…

Peki okulların bahanesi ne?

Bir 15-20dk öğrencilerinizi toplayıp okullarının adını aldığı bu önemli zatların hayat hikayeleri anlatılarak öğrencilerin tanımasını sağlamak aklınızın ucundan geçmedi mi?

Bu konu da sessiz kalmayacağım.

Böyle bir hassasiyeti düşünemedikleri için sözü edilen Okul müdürlerini kınıyorum…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ziya
(29.05.2023 12:24 - #883)
Çok doğru ve yerinde bir tespit. İdareciler için iş çokluğu bahane olamaz
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.