Cengiz Enerji’den Seydişehir’e 4.GES

Ekonomi (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 30.09.2022 - 16:22, Güncelleme: 02.10.2022 - 22:11
 

Cengiz Enerji’den Seydişehir’e 4.GES

Son zamanlarda enerjiye yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Cengiz Holding, ilçemize 65 MW ETİGES-4 santralini kurmaya başladı.

Daha önce ETİGES-1-2-3 olmak üzere 3 GES santrali kuran Cengiz Holding, ikinci çamur barajı yanındaki arazide imar planı tamamlanan ve montaj çalışmalarına başlanan 65 MW 4.GES santralinin Kasım 2022 de bitirileceği bildirildi. Cengiz Enerji Proje Müdürü Mustafa Öztürk’ten alınan bilgiye göre; Seydişehir’e yapılan GES yatırımlarıyla ilçenin bir GES tarlasına dönüştüğü, üretilen enerjinin öz tüketimde kullanılacağı ve şuanda ETİGES santrallerinde 220 kişinin istihdam edildiği öğrenildi. Cengiz Enerji Proje Müdürü Öztürk, bu bölgenin termal bölge alanı olduğu için ilerleyen dönemlerde termal kuyu ihtiyacı olması durumunda GES sahasının içinde 7 adet termal kuyu yeri ve bağlantı yolları bırakıldığını söyledi.
Son zamanlarda enerjiye yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Cengiz Holding, ilçemize 65 MW ETİGES-4 santralini kurmaya başladı.

Daha önce ETİGES-1-2-3 olmak üzere 3 GES santrali kuran Cengiz Holding, ikinci çamur barajı yanındaki arazide imar planı tamamlanan ve montaj çalışmalarına başlanan 65 MW 4.GES santralinin Kasım 2022 de bitirileceği bildirildi.

Cengiz Enerji Proje Müdürü Mustafa Öztürk’ten alınan bilgiye göre; Seydişehir’e yapılan GES yatırımlarıyla ilçenin bir GES tarlasına dönüştüğü, üretilen enerjinin öz tüketimde kullanılacağı ve şuanda ETİGES santrallerinde 220 kişinin istihdam edildiği öğrenildi.

Cengiz Enerji Proje Müdürü Öztürk, bu bölgenin termal bölge alanı olduğu için ilerleyen dönemlerde termal kuyu ihtiyacı olması durumunda GES sahasının içinde 7 adet termal kuyu yeri ve bağlantı yolları bırakıldığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.