Çevre Yolu’nun Tek Eksiği Tanıtım

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 14.09.2023 - 12:20, Güncelleme: 15.09.2023 - 18:57
 

Çevre Yolu’nun Tek Eksiği Tanıtım

Ali Saylam Köşe Yazısı

Çevre yolu Marangozlar kavşağı, Afyonkarahisar yol ayrımı gibi oluyor. Çevre yolunda 33 tane yöresel Ürünlerin satıldığı butik dükkanların açılmasıyla alt yapısı hemen hemen tamamlanan ve çevre yolunda hizmete giren Belediye dükkanları ve bunların içerisinde bulunan Beyde kahvaltı kafesinin şehir dışında da kendinden söz ettirmeye başladı.  Ankara’dan Akdeniz’e gidecek yolcuların Tınaztepe bölgesinde bulunan Zirve Dağ Tur ve Mağara çevre yolu üzerindeki Günaydın ve Ekerland Dinlenme Tesisleri merkezleri Konya Kuğulu bölgesinde bulunan makas gibi bir mola merkezi haline gelerek müşterilerine mekan donanımı ve kaliteli hizmet vermekle biliniyor. Ayrıca çevre yolu üzerindeki et-mangal lokantalarında ise yolculuk yapan müşterilerin yanı sıra Konya'dan bile özel yemek yemeye gelenler bile var. Marangozlar Kavşağında ise eskiden beri hediyelik eşya satanların çevre yolundaki işletmelerin fazlalaşmasıyla işleri de arttı. Seydişehir'e gelen misafirler ve yoldan geçenler sevdiklerine hediye götürmek için geçtiğimiz ay coğrafi işaretle tescillenen leblebimizden sonra artık kendi kültürümüze ait olan yemeklerimizin servis edildiği güzel bir mekanda kahvaltılarını yapabildiği ayrıca burada bulunan mola tesislerinde yolcularımızın ağırlandığı bu güzel gelişmeler çevre yolunun Afyonkarahisar çevre yolu gibi hızla ilerliyor. Yalnız burada yaptığım gözlemlerde bazı eksikliklerin olduğunu gördüm. Diğer yandan buradaki dükkan sahiplerinin işlerinin yavaş yavaş iyiye gittiğini daha da iyi olacağını söyleyerek memnuniyetlerini de dile getirdiler. Afyonkarahisar gibi olmasa da Seydişehir çevreyolu bölgenin yoldan geçen yolcuların alışveriş ettiği bir alan olmaya başladı. Konu ile ilgili önceki yazılarımda belirttiğim gibi bundan sonra Belediye ve oradaki esnaflarla birlikte yapılacak şey Tanıtım, Tanıtım, Tanıtım..!
Ali Saylam Köşe Yazısı

Çevre yolu Marangozlar kavşağı, Afyonkarahisar yol ayrımı gibi oluyor.

Çevre yolunda 33 tane yöresel Ürünlerin satıldığı butik dükkanların açılmasıyla alt yapısı hemen hemen tamamlanan ve çevre yolunda hizmete giren Belediye dükkanları ve bunların

içerisinde bulunan Beyde kahvaltı kafesinin şehir dışında da kendinden söz ettirmeye başladı.

 Ankara’dan Akdeniz’e gidecek yolcuların Tınaztepe bölgesinde bulunan Zirve Dağ Tur ve Mağara çevre yolu üzerindeki Günaydın ve Ekerland Dinlenme Tesisleri merkezleri Konya Kuğulu bölgesinde bulunan makas gibi bir mola merkezi haline gelerek müşterilerine mekan donanımı ve kaliteli hizmet vermekle biliniyor.

Ayrıca çevre yolu üzerindeki et-mangal lokantalarında ise yolculuk yapan müşterilerin yanı sıra Konya'dan bile özel yemek yemeye gelenler bile var.

Marangozlar Kavşağında ise eskiden beri hediyelik eşya satanların çevre yolundaki işletmelerin fazlalaşmasıyla işleri de arttı. Seydişehir'e gelen misafirler ve yoldan geçenler sevdiklerine hediye götürmek için geçtiğimiz ay coğrafi işaretle tescillenen leblebimizden sonra artık kendi kültürümüze ait olan yemeklerimizin servis edildiği güzel bir mekanda kahvaltılarını yapabildiği ayrıca burada bulunan mola tesislerinde yolcularımızın ağırlandığı bu güzel gelişmeler çevre yolunun Afyonkarahisar çevre yolu gibi hızla ilerliyor.

Yalnız burada yaptığım gözlemlerde bazı eksikliklerin olduğunu gördüm.

Diğer yandan buradaki dükkan sahiplerinin işlerinin yavaş yavaş iyiye gittiğini daha da iyi olacağını söyleyerek memnuniyetlerini de dile getirdiler.

Afyonkarahisar gibi olmasa da Seydişehir çevreyolu bölgenin yoldan geçen yolcuların alışveriş ettiği bir alan olmaya başladı.

Konu ile ilgili önceki yazılarımda belirttiğim gibi bundan sonra Belediye ve oradaki esnaflarla birlikte yapılacak şey Tanıtım, Tanıtım, Tanıtım..!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.