Çoban köpekleri zehirli etle telef edildi

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 10.10.2023 - 16:31, Güncelleme: 10.10.2023 - 16:42
 

Çoban köpekleri zehirli etle telef edildi

Seydişehir Stat Mahallesi Ali Ağa Saanen Keçi Çiftçiliğinde hayvancılıkla uğraşan Ali Özmen’e ait kangal cinsi 3 adet çoban köpeği zehirli et parçaları ile telef edildi.

Özmen’in durumu İlçe Emniyet müdürlüğü ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekiplerin ölü hayvanlar ve çevresindeki et parçalarından numuneler aldığı, savcılığa rapor edilerek numunelerin tahlile gönderileceği öğrenildi. Bölgede uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşan Ali Özmen; “Uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşıyorum. Saanen cinsi keçi çiftliğimde 5 adet kangal cinsi çoban köpeklerimin bulundukları alana kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından atılan et parçalarından yemişler. Sabah köpeklerimizin hareketsiz yattığını görünce hemen yanlarına gittim. 3 tanesinin öldüğünü diğer ikisinin ise mecalsiz şekilde yattığını görünce durumu polis ekiplerine bildirdim. Hayatta kalan diğerleri ise şu an sıkıntılı veteriner hekim tarafında tedavileri yapılmaya çalışılıyor. Küçükbaş hayvanları, hem yabani hayvanlardan hem de hırsızlardan koruyan kangal cinsi çoban köpeklerimin zehirlenmesi beni çok üzdü. Bunu yapan kişi yada kişilerin bulunması için gerekli şikayetlerimizi yaptık. Bu nasıl bir vicdansızlık, anlamıyorum” şeklinde konuştu.
Seydişehir Stat Mahallesi Ali Ağa Saanen Keçi Çiftçiliğinde hayvancılıkla uğraşan Ali Özmen’e ait kangal cinsi 3 adet çoban köpeği zehirli et parçaları ile telef edildi.

Özmen’in durumu İlçe Emniyet müdürlüğü ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekiplerin ölü hayvanlar ve çevresindeki et parçalarından numuneler aldığı, savcılığa rapor edilerek numunelerin tahlile gönderileceği öğrenildi.

Bölgede uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşan Ali Özmen; “Uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşıyorum. Saanen cinsi keçi çiftliğimde 5 adet kangal cinsi çoban köpeklerimin bulundukları alana kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından atılan et parçalarından yemişler. Sabah köpeklerimizin hareketsiz yattığını görünce hemen yanlarına gittim. 3 tanesinin öldüğünü diğer ikisinin ise mecalsiz şekilde yattığını görünce durumu polis ekiplerine bildirdim. Hayatta kalan diğerleri ise şu an sıkıntılı veteriner hekim tarafında tedavileri yapılmaya çalışılıyor. Küçükbaş hayvanları, hem yabani hayvanlardan hem de hırsızlardan koruyan kangal cinsi çoban köpeklerimin zehirlenmesi beni çok üzdü. Bunu yapan kişi yada kişilerin bulunması için gerekli şikayetlerimizi yaptık. Bu nasıl bir vicdansızlık, anlamıyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.