Eti Alüminyum 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde

Ekonomi (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 26.09.2023 - 14:21, Güncelleme: 26.09.2023 - 14:21
 

Eti Alüminyum 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde

Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. İstanbul Sanayi Odası'nın hazırladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021" listesinde 139. sırada yer aldı.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya'dan tam 7 sanayi kuruluşu yer aldı. Listenin ilk sırasında Konya Şeker yer aldı. Eti Alüminyum ikinci, AYD Otomotiv ise üçüncü sırada yer buldu. Listeye göre; Konya Şeker 1, AYD Otomotiv 8, Tümosan 202, Enka 65, Ova Un 74 basamak birden yükseldi. "Konya küresel çapta adından söz ettiren bir şehirdir" İSO 500 – 2022 sonuçlarını değerlendiren Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise şu ifadelere yer verdi: Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alarak gurur duymamıza vesile olan firmalarımızın yöneticilerini, tüm çalışanlarını tebrik ediyor, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Konyalı firmalarımız şehrimizin küresel bir üretim ve ticaret merkezi olması yolunda özveriyle çalışmaya devam etmektedir. Konya’nın en önemli avantajı çalışkan, girişimci müteşebbisleridir. Özel sektörünün gayreti ile Konya, gelişmiş sanayi üretimi ve dünya ile rekabet eden sektörleri ile küresel çapta adından söz ettiren bir şehirdir. Konya ekonomisinde sanayi sektörünün payı her geçen yıl artmaktadır. 2022 yılında Konya’nın ihracatının yüzde 95,6’sı imalat sanayi sektöründe gerçekleşmiştir. Bununla birlikte 3,3 milyar seviyesine çıkan ihracatımız, ihracatçı firma sayımızdaki artış, istihdam artışımız Konya’nın daha fazla sayıda en büyük 500 listesine girebilecek sanayi kuruluşu çıkarma potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir. İlerleyen dönemlerde Konya’nın daha fazla firması ile listede yer alacağına inancımız tamdır.”  İşte 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan Konya firmaları  63. sırada Konya Şeker, 139.sırada Eti Alüminyum, 176.sırada AYD Otomotiv, 291.sırada TÜMOSAN Motor, 322.sırada Panagro Tarım ve Hayvancılık, 361.sırada Enka Süt ve 409.sırada Ova Un        
Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. İstanbul Sanayi Odası'nın hazırladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021" listesinde 139. sırada yer aldı.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya'dan tam 7 sanayi kuruluşu yer aldı. Listenin ilk sırasında Konya Şeker yer aldı. Eti Alüminyum ikinci, AYD Otomotiv ise üçüncü sırada yer buldu.

Listeye göre; Konya Şeker 1, AYD Otomotiv 8, Tümosan 202, Enka 65, Ova Un 74 basamak birden yükseldi.

"Konya küresel çapta adından söz ettiren bir şehirdir"

İSO 500 – 2022 sonuçlarını değerlendiren Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise şu ifadelere yer verdi: Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alarak gurur duymamıza vesile olan firmalarımızın yöneticilerini, tüm çalışanlarını tebrik ediyor, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Konyalı firmalarımız şehrimizin küresel bir üretim ve ticaret merkezi olması yolunda özveriyle çalışmaya devam etmektedir. Konya’nın en önemli avantajı çalışkan, girişimci müteşebbisleridir.

Özel sektörünün gayreti ile Konya, gelişmiş sanayi üretimi ve dünya ile rekabet eden sektörleri ile küresel çapta adından söz ettiren bir şehirdir. Konya ekonomisinde sanayi sektörünün payı her geçen yıl artmaktadır. 2022 yılında Konya’nın ihracatının yüzde 95,6’sı imalat sanayi sektöründe gerçekleşmiştir. Bununla birlikte 3,3 milyar seviyesine çıkan ihracatımız, ihracatçı firma sayımızdaki artış, istihdam artışımız Konya’nın daha fazla sayıda en büyük 500 listesine girebilecek sanayi kuruluşu çıkarma potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir. İlerleyen dönemlerde Konya’nın daha fazla firması ile listede yer alacağına inancımız tamdır.”

 İşte 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan Konya firmaları

 63. sırada Konya Şeker,

139.sırada Eti Alüminyum,

176.sırada AYD Otomotiv,

291.sırada TÜMOSAN Motor,

322.sırada Panagro Tarım ve Hayvancılık,

361.sırada Enka Süt ve

409.sırada Ova Un

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.