SEYDİŞEHİR ANADOLU LİSESİ ERASMUS HAREKETLİLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Eğitim (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 02.06.2023 - 15:56, Güncelleme: 02.06.2023 - 15:56
 

SEYDİŞEHİR ANADOLU LİSESİ ERASMUS HAREKETLİLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Seydişehir Anadolu Lisesi bu yılki 3. Öğrenci hareketliliğini Galler’e gerçekleştirildi.

Seydişehir Anadolu Lisesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi ortaklığında yürütülen “Becoming a Peace School” adlı Erasmus + KA201 projesi dahilinde Galler’in başkenti Cardiff’te yapılan etkinliklerde yer aldı. 22-26 Mayıs tarihinde gerçekleşen etkinliğe 5 gün süreyle 4 öğrenci ve 1 öğretmen katıldı. Galler, Slovenya ve Romanya olmak üzere üç yabancı ortağı bulunan projenin ana teması barıştı. Bu tema çerçevesinde çeşitli aktiviteler yapıldı. Bu aktiviteler içinde yer alan MUN ( Model Birleşmiş Milletler) aktivitesinde öğrenciler, diğer ortak ülkelerdeki öğrencilerle birlikte kendi ülkelerini temsilen dünya barışı için çözümler bulmaya çalışıp, buldukları çözümler üzerinde tartışarak ortak paydalarda buluştular. Bunun dışında ev sahibi ülke Galler’deki ortak okulları da ziyaret ederek, bu okullarda konuyla ilgili yapılan etkinlikleri inceleyerek çeşitli faaliyetlerde bulundular. Okulun 4. Hareketliliği ise Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+  Akreditasyonu kapsamında bu hafta okuldan üç öğrencinin dahil olduğu hareketlilik Bulgaristan’ın Burgas şehrine gerçekleştirildi. Öğrenciler oradaki okullarda iyi uygulama örneklerini görüp dönüşte okulda paylaşımlarda bulunacaklar.
Seydişehir Anadolu Lisesi bu yılki 3. Öğrenci hareketliliğini Galler’e gerçekleştirildi.

Seydişehir Anadolu Lisesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi ortaklığında yürütülen “Becoming a Peace School” adlı Erasmus + KA201 projesi dahilinde Galler’in başkenti Cardiff’te yapılan etkinliklerde yer aldı.

22-26 Mayıs tarihinde gerçekleşen etkinliğe 5 gün süreyle 4 öğrenci ve 1 öğretmen katıldı.

Galler, Slovenya ve Romanya olmak üzere üç yabancı ortağı bulunan projenin ana teması barıştı. Bu tema çerçevesinde çeşitli aktiviteler yapıldı. Bu aktiviteler içinde yer alan MUN ( Model Birleşmiş Milletler) aktivitesinde öğrenciler, diğer ortak ülkelerdeki öğrencilerle birlikte kendi ülkelerini temsilen dünya barışı için çözümler bulmaya çalışıp, buldukları çözümler üzerinde tartışarak ortak paydalarda buluştular. Bunun dışında ev sahibi ülke Galler’deki ortak okulları da ziyaret ederek, bu okullarda konuyla ilgili yapılan etkinlikleri inceleyerek çeşitli faaliyetlerde bulundular.

Okulun 4. Hareketliliği ise Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+  Akreditasyonu kapsamında bu hafta okuldan üç öğrencinin dahil olduğu hareketlilik Bulgaristan’ın Burgas şehrine gerçekleştirildi.

Öğrenciler oradaki okullarda iyi uygulama örneklerini görüp dönüşte okulda paylaşımlarda bulunacaklar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.