SEYDİŞEHİR'DE 21 OKULDA LGS SINAVI YAPILACAK

Eğitim (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 03.06.2023 - 21:56, Güncelleme: 03.06.2023 - 21:56
 

SEYDİŞEHİR'DE 21 OKULDA LGS SINAVI YAPILACAK

Bu yıl Seydişehir’de 935 öğrencinin katılabileceği LGS sınavı; 19’u resmi ve 2’si özel olmak üzere toplam 21 okulda bulunan 61 salonda gerçekleştirilecek. 4 Haziran 2023 Pazar günü 2 oturum halinde yapılacak olan sınavda 3 öğrenci tek kişilik salonda sınava alınırken, ilçe genelinde 160 öğretmen sınavda görev yapacak

  Bu yıl Seydişehir’de 935 öğrencinin katılabileceği LGS sınavı; 19’u resmi ve 2’si özel olmak üzere toplam 21 okulda bulunan 61 salonda gerçekleştirilecek. 4 Haziran 2023 Pazar günü 2 oturum halinde yapılacak olan sınavda 3 öğrenci tek kişilik salonda sınava alınırken, ilçe genelinde 160 öğretmen sınavda görev yapacak. Öğretmenlerin kendi okulları dışında görev alacakları sınava öğrencilerin girme zorunluluğu bulunmazken Seydişehir’de sınava katılacak olan 8. sınıf öğrencilerinin kendi okullarında sınava girmeleri esas olacak. Sınav sonucuna göre, Şehit Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi 90, Seyit Harun Anadolu Lisesi 60, Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi 30, Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Bölümü 30 öğrenci alacak. İlçemizdeki diğer liselere ise diploma notuna göre yerleştirme yapılacak. Deprem bölgesindeki öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için 8’inci sınıfın ikinci dönem konularının dahil edilmediği sınavın birinci oturumu olan Sözel Oturum saat 09:30’da başlayacak. Bu oturumda öğrencilere; Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden sorulacak olan toplam 50 soru için 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. Saat 11.30’da başlayacak olan Sayısal Oturumda ise öğrencilerin, Matematik ve Fen Bilimlerinden sorulacak olan toplam 40 soruyu 80 dakika içerisinde yanıtlamaları istenecek. Öğrenciler, iki oturum arasında okul bahçelerine çıkabilecek ve ihtiyaçlarını giderebilecekler. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın hazırlıklarına ilişkin detayları paylaşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy’un aktardığı bilgiye göre; öğrenciler sınava, klamasında, sınavın güvenli şekilde yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, valilikler ve kaymakamlıklar tarafından her türlü tedbirin alındığını belirtti. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin, sınav kitapçıklarını bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabileceklerini hatırlatan Şensoy; sınavın cevap anahtarını, LGS merkezi sınavının yapıldığı gün öğleden sonra Bakanlığın internet sitesinde yayımlayacaklarını bildirdi. YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILACAK LGS merkezi sınav sonuçları, 26 Haziran 2023 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler sınav sonuçlarını, elektronik ortamda alacaklar. Daha sonra yerleştirme süreci başlayacak ve aynı gün LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak. Bakanlık tarafından 2 tür yerleştirme yapılacak. Sınav sonucuna göre sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme yapılırken adrese dayalı şekilde yerel yerleştirme de uygulanacak.
Bu yıl Seydişehir’de 935 öğrencinin katılabileceği LGS sınavı; 19’u resmi ve 2’si özel olmak üzere toplam 21 okulda bulunan 61 salonda gerçekleştirilecek. 4 Haziran 2023 Pazar günü 2 oturum halinde yapılacak olan sınavda 3 öğrenci tek kişilik salonda sınava alınırken, ilçe genelinde 160 öğretmen sınavda görev yapacak

 

Bu yıl Seydişehir’de 935 öğrencinin katılabileceği LGS sınavı; 19’u resmi ve 2’si özel olmak üzere toplam 21 okulda bulunan 61 salonda gerçekleştirilecek. 4 Haziran 2023 Pazar günü 2 oturum halinde yapılacak olan sınavda 3 öğrenci tek kişilik salonda sınava alınırken, ilçe genelinde 160 öğretmen sınavda görev yapacak. Öğretmenlerin kendi okulları dışında görev alacakları sınava öğrencilerin girme zorunluluğu bulunmazken Seydişehir’de sınava katılacak olan 8. sınıf öğrencilerinin kendi okullarında sınava girmeleri esas olacak. Sınav sonucuna göre, Şehit Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi 90, Seyit Harun Anadolu Lisesi 60, Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi 30, Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Bölümü 30 öğrenci alacak. İlçemizdeki diğer liselere ise diploma notuna göre yerleştirme yapılacak. Deprem bölgesindeki öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için 8’inci sınıfın ikinci dönem konularının dahil edilmediği sınavın birinci oturumu olan Sözel Oturum saat 09:30’da başlayacak. Bu oturumda öğrencilere; Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden sorulacak olan toplam 50 soru için 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. Saat 11.30’da başlayacak olan Sayısal Oturumda ise öğrencilerin, Matematik ve Fen Bilimlerinden sorulacak olan toplam 40 soruyu 80 dakika içerisinde yanıtlamaları istenecek. Öğrenciler, iki oturum arasında okul bahçelerine çıkabilecek ve ihtiyaçlarını giderebilecekler. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın hazırlıklarına ilişkin detayları paylaşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy’un aktardığı bilgiye göre; öğrenciler sınava, klamasında, sınavın güvenli şekilde yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, valilikler ve kaymakamlıklar tarafından her türlü tedbirin alındığını belirtti. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin, sınav kitapçıklarını bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabileceklerini hatırlatan Şensoy; sınavın cevap anahtarını, LGS merkezi sınavının yapıldığı gün öğleden sonra Bakanlığın internet sitesinde yayımlayacaklarını bildirdi.

YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILACAK

LGS merkezi sınav sonuçları, 26 Haziran 2023 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler sınav sonuçlarını, elektronik ortamda alacaklar. Daha sonra yerleştirme süreci başlayacak ve aynı gün LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak. Bakanlık tarafından 2 tür yerleştirme yapılacak. Sınav sonucuna göre sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme yapılırken adrese dayalı şekilde yerel yerleştirme de uygulanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.