13 EKİM PALYATİF BAKIM GÜNÜ DOLAYISIYLA DR FİLİZ ÜNÜVAR İLE RÖPORTAJ YAPTIK

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 14.10.2022 - 17:49, Güncelleme: 14.10.2022 - 17:49
 

13 EKİM PALYATİF BAKIM GÜNÜ DOLAYISIYLA DR FİLİZ ÜNÜVAR İLE RÖPORTAJ YAPTIK

13 EKİM PALYATİF BAKIM GÜNÜ OLARAK KUTLANMAKTADIR.TOPLUMUMUZDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN ; SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİ PALYATİF SERVİS SORUMLU HEKİMİ OLAN Dr.FİLİZ ÜNÜVAR DOĞAN İLE BİRLİKTEYİZ.

SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİ PALYATİF BAKIM HİZMETLERİNE  NE ZAMAN BAŞLADI, BİRİMİMİZ HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ. ?  DR Filiz Ünüvar :Palyatif Servis 2021 yılı Temmuz ayında hizmete başlamış olup;10.08.2021 tarihinde ruhsatı alınarak hizmete devam etmiştir.Birimimiz 10 Yatak ile hizmet vermektedir. Evde Sağlık Birimi ile işbirliği içinde çalışmalarına devam etmektedir. Servisimiz 9 hemşire, 1 sorumlu uzman doktor, 1 fizyoterapist, 1 diyetisyen, 1 sosyal çalışmacı, 1 temizlik personeli ile hizmet vermektedir. Alanımızda 1 sosyal alan, hobi odası, 1 mutfak- çamaşır odası hasta ve yakınlarımızın ihtiyaçlarını gidermesi için bulunmaktadır. Sosyal faaliyet olarak hasta ve yakınlarına takı tasarı, el işi konusunda uygulamalar yapılmakta. Haftada 1 gün hasta yakınları talebine göre cuma günleri diyanetten görevli bir hoca tarafından manevi destek programları uygulanmakta.   PALYATİF BAKIM DENİNCE AKLA NELER GELMELİ? DR Filiz Ünüvar :Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden bir hastalıkla yüz yüze kalan hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik olarak fiziksel, psikososyal ve manevi problemlerin erken tespit ve tedavisini hedefler.   PALYATİF BAKIMIN AMACI NEDİR? Kronik hastalık süreçlerinde meydana gelen belirtileri ortadan kaldırmayı,beslenmesi bozulmuş, hastanın beslenmesine destek olmayı,hasta ve yakınının yaşam kalitesini hafifletmeyi hedefler. PALYATİF BAKIM MERKEZİNDE HANGİ HASTALARA HİZMET SUNULMAKTADIR? Hayatı tehdit eden hastalıklar (Kanser, inme, kas hastalıkları, akciğer hastalıkları vs.) İleri dönem organ yetmezlikleri(Böbrek, Kalp, Karaciğer) Motor nöron hastalıkları ve ilerleyici nörolojik hastalıklar(Alzheimer, ALS, MS, Müskülerdistrofi,Parkinson,felç)İmmün Sistemi Baskılamış Hastalar.       PALYATİF SERVİSİNDE KİMLER HİZMET VERMEKTEDİR? Palyatif sağlık Merkezlerinde multidisipliner ekip; Doktor Hemşire Psikolog Fizyoterapist Diyetisyen Sosyal Çalışmacı dan oluşmaktadır.   Bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.    
13 EKİM PALYATİF BAKIM GÜNÜ OLARAK KUTLANMAKTADIR.TOPLUMUMUZDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN ; SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİ PALYATİF SERVİS SORUMLU HEKİMİ OLAN Dr.FİLİZ ÜNÜVAR DOĞAN İLE BİRLİKTEYİZ.

SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİ PALYATİF BAKIM HİZMETLERİNE  NE ZAMAN BAŞLADI, BİRİMİMİZ HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ. ?

 DR Filiz Ünüvar :Palyatif Servis 2021 yılı Temmuz ayında hizmete başlamış olup;10.08.2021 tarihinde ruhsatı alınarak hizmete devam etmiştir.Birimimiz 10 Yatak ile hizmet vermektedir.

Evde Sağlık Birimi ile işbirliği içinde çalışmalarına devam etmektedir.

Servisimiz 9 hemşire, 1 sorumlu uzman doktor, 1 fizyoterapist, 1 diyetisyen, 1 sosyal çalışmacı, 1 temizlik personeli ile hizmet vermektedir. Alanımızda 1 sosyal alan, hobi odası, 1 mutfak- çamaşır odası hasta ve yakınlarımızın ihtiyaçlarını gidermesi için bulunmaktadır.

Sosyal faaliyet olarak hasta ve yakınlarına takı tasarı, el işi konusunda uygulamalar yapılmakta. Haftada 1 gün hasta yakınları talebine göre cuma günleri diyanetten görevli bir hoca tarafından manevi destek programları uygulanmakta.

 

PALYATİF BAKIM DENİNCE AKLA NELER GELMELİ?

DR Filiz Ünüvar :Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden bir hastalıkla yüz yüze kalan hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik olarak fiziksel, psikososyal ve manevi problemlerin erken tespit ve tedavisini hedefler.

 

PALYATİF BAKIMIN AMACI NEDİR?

Kronik hastalık süreçlerinde meydana gelen belirtileri ortadan kaldırmayı,beslenmesi bozulmuş, hastanın beslenmesine destek olmayı,hasta ve yakınının yaşam kalitesini hafifletmeyi hedefler.

PALYATİF BAKIM MERKEZİNDE HANGİ HASTALARA HİZMET SUNULMAKTADIR?

  • Hayatı tehdit eden hastalıklar (Kanser, inme, kas hastalıkları, akciğer hastalıkları vs.)
  • İleri dönem organ yetmezlikleri(Böbrek, Kalp, Karaciğer)
  • Motor nöron hastalıkları ve ilerleyici nörolojik hastalıklar(Alzheimer, ALS, MS, Müskülerdistrofi,Parkinson,felç)İmmün Sistemi Baskılamış Hastalar.
     

 

 

PALYATİF SERVİSİNDE KİMLER HİZMET VERMEKTEDİR?

Palyatif sağlık Merkezlerinde multidisipliner ekip;

Doktor

Hemşire

Psikolog

Fizyoterapist

Diyetisyen

Sosyal Çalışmacı dan oluşmaktadır.

 

Bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.