2023 YILI KONYA’NIN AHİSİ SEYDİŞEHİR’DEN

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 21.09.2023 - 10:32, Güncelleme: 21.09.2023 - 14:32
 

2023 YILI KONYA’NIN AHİSİ SEYDİŞEHİR’DEN

Geleneksel Ahilik haftası kutlamaları başladı. Seydişehir Esnaf odası üyesi, (SICAK DEMİRCİ) ALİ NERGİZ birinci oldu.

Bu yıl 36.sı yapılan kutlamalara 1977 yılından bugüne demirci ustası olan Seydişehirli Ali Nergiz birinci seçilerek Konya ilinin ahisi oldu. Kutlamalarla ilgili Oda Yönetim Kurulu Adına, Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Oda başkanı İbrahim Aypar yaptığı açıklama,      “Ahilik; ticaretin, sanatın ve mesleğin insan onuru, güzel ahlak ve dürüstlükle pekiştirildiği, geçmişi çok eskilere dayanan bir kültürümüzdür. Bilineceği üzere, Sanatın ahlakla var olduğu Ahilik, Anadolu’da 13, yüzyılda Ahi Evran tarafından kurulmuştur, Ahilik belirli kurallarla işleyen bir Türk esnaf örgütüdür.        36.sını kutladığımız Ahilik haftası bu yıl bizim için daha bir anlamlı çünkü her yıl geleneksel kutlanan Ahilik Haftasını ilçemizden ilk yılın Ahisi yarışmasına, bu yıl oda üyemiz, Sıcak Demirci, Ali Nergiz’i aday gösterdik. Komisyon tarafından yapılan değerlendirmelerde Ali ustamız Konya Birincisi seçildi. Konya’da düzenlenen Şed kuşama programında Yılın Ahisi Ödülünü Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan Bey’den aldı.       1977 yılından beridir çırak kalfa, usta ve usta öğreticiliği olarak Yaptığı sanat ve insani güzelliği ile hem gelecek nesillere ahilik kültürünü aktarılması ve hem de Seydişehir’imizin ismini duyurduğu için kendisiyle ne kadar övünsek azdır. Allah sanatkârlarımızın sayılarını artırsın. Bir kez daha Şahsım odamız ve esnafımız adına kendisini tebrik ediyor. Sağlıkla uzun ömürler diliyoruz. Gelecek yıl için Allah kısmet ederse üyelerimizle beraber daha geniş kapsamlı bir program yapacağız.       Ayrıca; Esnafımız için yapılan çalışmalarda desteğini esirgemeyen ve programın ikinci gününde ilçemize ve odamıza gelerek, esnafımızın Ahilik Haftası kutlamalarına katılan Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birlik Başkanımız Sayın Muharrem Karabacak beye, esnaf ziyaretlerimizde bizlerle beraber olan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tutal beye Birlik Yönetim Kurulu ve Birlik Personelimize sonsuz şükranlarımızı sunuyorum” dedi.  
Geleneksel Ahilik haftası kutlamaları başladı. Seydişehir Esnaf odası üyesi, (SICAK DEMİRCİ) ALİ NERGİZ birinci oldu.

Bu yıl 36.sı yapılan kutlamalara 1977 yılından bugüne demirci ustası olan Seydişehirli Ali Nergiz birinci seçilerek Konya ilinin ahisi oldu.

Kutlamalarla ilgili Oda Yönetim Kurulu Adına, Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Oda başkanı İbrahim Aypar yaptığı açıklama,

     “Ahilik; ticaretin, sanatın ve mesleğin insan onuru, güzel ahlak ve dürüstlükle pekiştirildiği, geçmişi çok eskilere dayanan bir kültürümüzdür. Bilineceği üzere, Sanatın ahlakla var olduğu Ahilik, Anadolu’da 13, yüzyılda Ahi Evran tarafından kurulmuştur, Ahilik belirli kurallarla işleyen bir Türk esnaf örgütüdür.  

     36.sını kutladığımız Ahilik haftası bu yıl bizim için daha bir anlamlı çünkü her yıl geleneksel kutlanan Ahilik Haftasını ilçemizden ilk yılın Ahisi yarışmasına, bu yıl oda üyemiz, Sıcak Demirci, Ali Nergiz’i aday gösterdik. Komisyon tarafından yapılan değerlendirmelerde Ali ustamız Konya Birincisi seçildi. Konya’da düzenlenen Şed kuşama programında Yılın Ahisi Ödülünü Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan Bey’den aldı. 

     1977 yılından beridir çırak kalfa, usta ve usta öğreticiliği olarak Yaptığı sanat ve insani güzelliği ile hem gelecek nesillere ahilik kültürünü aktarılması ve hem de Seydişehir’imizin ismini duyurduğu için kendisiyle ne kadar övünsek azdır. Allah sanatkârlarımızın sayılarını artırsın. Bir kez daha Şahsım odamız ve esnafımız adına kendisini tebrik ediyor. Sağlıkla uzun ömürler diliyoruz. Gelecek yıl için Allah kısmet ederse üyelerimizle beraber daha geniş kapsamlı bir program yapacağız.

      Ayrıca; Esnafımız için yapılan çalışmalarda desteğini esirgemeyen ve programın ikinci gününde ilçemize ve odamıza gelerek, esnafımızın Ahilik Haftası kutlamalarına katılan Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birlik Başkanımız Sayın Muharrem Karabacak beye, esnaf ziyaretlerimizde bizlerle beraber olan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tutal beye Birlik Yönetim Kurulu ve Birlik Personelimize sonsuz şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.