3. Yılında 15 Temmuz Meydanı Yine Doldu Taştı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.07.2019 - 10:49, Güncelleme: 16.07.2019 - 10:49
 

3. Yılında 15 Temmuz Meydanı Yine Doldu Taştı

Hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde bütün Türkiye’de olduğu gibi Seydişehir’de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Milli İrade Meydanı’nı dolduran vatandaşlar tarafından anıldı.

Program öncesi meydanda topluca Yatsı namazı kılındı. Namaza müteakip saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program; Ömer Taşdöğen hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Kaymakam Aydın Erdoğan’ın konuşmalarıyla devam etti. 15 Temmuz şehitlerini anlatan şiir ve konuşmalardan sonra, Seydişehir İlahi Grubu’nun konseri dinleyenleri mest etti. Program Ali Kırbıyık hocanın duası ve Seyyid Harun Veli Camii İmamı Süleyman Koyuncu ile Alaylar Camii İmamı Hüsamettin Günay’ın gece 24:00’da okudukları sela ile sona erdi. Meydanı dolduran yüzlerce ailenin meydanda oturarak programı izlemesi ve çocukların Türk Bayrakları ile programa ilgi göstermesi dikkat çekti. Meclisi, halkı bombalayan bu darbe girişimi, kesinlikle sıradan bir darbe girişimi değil, bir ihanettir. Bu darbeyi yapanlar kendi milletlerine, vatandaşlarına, vatanlarına ihanet etmişlerdir diyen Belediye Başkanı Tutal: “En kötü devlet, devletsizlikten iyidir. Kaldı ki gülüp oynayan bir halk ve halkın yanında olan bir hükümet vardı. Bu darbe girişimi, kendi vatanlarına yaptıkları bir ihanettir. Allah korusun, kardeş kardeşi kırsaydı ne olacaktı? Onun için bu mücadeleye Çanakkale’ye benzer bir mücadele diyoruz. Bu millet o akşam, hainlere karşı göğsünü gerdi. Adeta Çanakkale ruhu gibi… Bundan sonra yapılacak şey, bu ihanet hareketini unutturmamaktır. Devletimizde gerekeni yaparak bu günü resmi tatil ilan etti. Allah korusun bir iç savaş çıksaydı şu partili, bu partili diye ayırmazlardı. Devlet otoritesi ortadan kalkar, hepimiz perişan olurduk. Allah’a şükürler olsun ki halkımızın feraseti ve basireti ile hainlerin bütün planları alt üst olmuştur. Aziz milletimiz, bazı Müslüman ülkelerinde ve Irak’ta olduğu gibi bir iç savaşın çıkmasını önlemiştir.” şeklinde konuştu. Kaymakam Aydın Erdoğan ise yaptığı konuşmada: “Malazgirt zaferi, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadisinde işaret ettiği ve çağ açıp çağ kapatan İstanbul’un Fethi, dönemin en modern silahları ile teçhiz edilmiş ordularını yenerek kazandığımız Çanakkale zaferi ve tüm yokluk, yoksulluk ile imkansızlıklara rağmen zaferle taçlandırdığımız Kurtuluş Savaşı, tarihimizde altın harflerle yazdırdığımız dönemlerdir. Bundan üç yıl önce 15 Temmuz’da yazdığımız 15 Temmuz Destanı ise tarihimizde yazdığımız destanların son halkasıdır. Türk milletinin istiklaline ve mevcudiyetine yapılan saldırıların en acımasız olanı, milletimizin tarihten gelen feraseti, cesareti ve basireti ile geri püskürtülmüştür. Milletimiz, 3 yıl önce yaşlısı genci ile tüm farklılıkları bir kenara bırakarak bir bütün halinde kalkışma yapan hain FETÖ’nün işgal teşebbüsünü akamete uğratmıştır. O gece vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna canını veren aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Tüm gazilerimizi de saygı ile selamlıyorum” dedi.    
Hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde bütün Türkiye’de olduğu gibi Seydişehir’de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Milli İrade Meydanı’nı dolduran vatandaşlar tarafından anıldı.

Program öncesi meydanda topluca Yatsı namazı kılındı.

Namaza müteakip saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program; Ömer Taşdöğen hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Kaymakam Aydın Erdoğan’ın konuşmalarıyla devam etti.

15 Temmuz şehitlerini anlatan şiir ve konuşmalardan sonra, Seydişehir İlahi Grubu’nun konseri dinleyenleri mest etti.

Program Ali Kırbıyık hocanın duası ve Seyyid Harun Veli Camii İmamı Süleyman Koyuncu ile Alaylar Camii İmamı Hüsamettin Günay’ın gece 24:00’da okudukları sela ile sona erdi.

Meydanı dolduran yüzlerce ailenin meydanda oturarak programı izlemesi ve çocukların Türk Bayrakları ile programa ilgi göstermesi dikkat çekti.

Meclisi, halkı bombalayan bu darbe girişimi, kesinlikle sıradan bir darbe girişimi değil, bir ihanettir. Bu darbeyi yapanlar kendi milletlerine, vatandaşlarına, vatanlarına ihanet etmişlerdir diyen Belediye Başkanı Tutal: “En kötü devlet, devletsizlikten iyidir. Kaldı ki gülüp oynayan bir halk ve halkın yanında olan bir hükümet vardı. Bu darbe girişimi, kendi vatanlarına yaptıkları bir ihanettir. Allah korusun, kardeş kardeşi kırsaydı ne olacaktı? Onun için bu mücadeleye Çanakkale’ye benzer bir mücadele diyoruz. Bu millet o akşam, hainlere karşı göğsünü gerdi. Adeta Çanakkale ruhu gibi… Bundan sonra yapılacak şey, bu ihanet hareketini unutturmamaktır. Devletimizde gerekeni yaparak bu günü resmi tatil ilan etti. Allah korusun bir iç savaş çıksaydı şu partili, bu partili diye ayırmazlardı. Devlet otoritesi ortadan kalkar, hepimiz perişan olurduk. Allah’a şükürler olsun ki halkımızın feraseti ve basireti ile hainlerin bütün planları alt üst olmuştur. Aziz milletimiz, bazı Müslüman ülkelerinde ve Irak’ta olduğu gibi bir iç savaşın çıkmasını önlemiştir.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Aydın Erdoğan ise yaptığı konuşmada: “Malazgirt zaferi, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadisinde işaret ettiği ve çağ açıp çağ kapatan İstanbul’un Fethi, dönemin en modern silahları ile teçhiz edilmiş ordularını yenerek kazandığımız Çanakkale zaferi ve tüm yokluk, yoksulluk ile imkansızlıklara rağmen zaferle taçlandırdığımız Kurtuluş Savaşı, tarihimizde altın harflerle yazdırdığımız dönemlerdir.

Bundan üç yıl önce 15 Temmuz’da yazdığımız 15 Temmuz Destanı ise tarihimizde yazdığımız destanların son halkasıdır.

Türk milletinin istiklaline ve mevcudiyetine yapılan saldırıların en acımasız olanı, milletimizin tarihten gelen feraseti, cesareti ve basireti ile geri püskürtülmüştür. Milletimiz, 3 yıl önce yaşlısı genci ile tüm farklılıkları bir kenara bırakarak bir bütün halinde kalkışma yapan hain FETÖ’nün işgal teşebbüsünü akamete uğratmıştır. O gece vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna canını veren aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Tüm gazilerimizi de saygı ile selamlıyorum” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.