72 Koyun deredeki sudan telef oldu...

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 30.03.2023 - 16:40, Güncelleme: 30.03.2023 - 22:07
 

72 Koyun deredeki sudan telef oldu...

Ketenli deresinden 72 tane koyunun telef olduğunu, koyunların ölüm nedeninin kirli sularda oluşan coccisidiois virüsünden kaynaklandığını iddia eden Adem Güneytepe dere ile ilgili acil önlem alınması için kaymakamlığa dilekçe ile başvurdu.

Yaylacık,  Ketenli, Çat , Dikilitaş mahallelerinden çıkan suyla  beslendiği ve bu  yerleşim yerlerinin atık sularının  bu dereye aktığını belirten Adem Güneytepe 72 koyunun da bu deredeki kirli sudan telef olduğunu iddia etti.  Seydişehir Çat mahallesinde ikamet eden emekli eski İlçe Emniyet Müdürü Adem  Güneytepe ; “ emekli olduktan sonra köyümde koyun besiliği yapmaya başladım. Bir anda 72 tane koyunum telef oldu. Konya Tarım laboratuvarında yaptırdığım tahlillerde hayvanlarımın atık sulardan kaynaklanan coccisidiois virüsünden öldüğü ortaya çıktı. Bostandere ‘de yine buna benzer hayvan ölümlerinin olduğunu duyduk. KOSKİ Genel Müdürlüğü’ne başvurduk. Bizden kaynaklanan bir sorun varsa zararınızı öderiz dediler. Şimdi de başka hayvanlar telef olmasın diye vatandaşlık görevimi yerine getirmek istedim. Kaymakamlığa acil önlem alınması için dilekçemi sunuyorum” şeklinde konuştu.  
Ketenli deresinden 72 tane koyunun telef olduğunu, koyunların ölüm nedeninin kirli sularda oluşan coccisidiois virüsünden kaynaklandığını iddia eden Adem Güneytepe dere ile ilgili acil önlem alınması için kaymakamlığa dilekçe ile başvurdu.

Yaylacık,  Ketenli, Çat , Dikilitaş mahallelerinden çıkan suyla  beslendiği ve bu  yerleşim yerlerinin atık sularının  bu dereye aktığını belirten Adem Güneytepe 72 koyunun da bu deredeki kirli sudan telef olduğunu iddia etti.

  Seydişehir Çat mahallesinde ikamet eden emekli eski İlçe Emniyet Müdürü Adem  Güneytepe ; “ emekli olduktan sonra köyümde koyun besiliği yapmaya başladım. Bir anda 72 tane koyunum telef oldu. Konya Tarım laboratuvarında yaptırdığım tahlillerde hayvanlarımın atık sulardan kaynaklanan coccisidiois virüsünden öldüğü ortaya çıktı. Bostandere ‘de yine buna benzer hayvan ölümlerinin olduğunu duyduk. KOSKİ Genel Müdürlüğü’ne başvurduk. Bizden kaynaklanan bir sorun varsa zararınızı öderiz dediler. Şimdi de başka hayvanlar telef olmasın diye vatandaşlık görevimi yerine getirmek istedim. Kaymakamlığa acil önlem alınması için dilekçemi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.