Ağaç amca yaşına rağmen ağaç dikmeye devam ediyor

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.12.2020 - 02:39, Güncelleme: 08.12.2020 - 02:39
 

Ağaç amca yaşına rağmen ağaç dikmeye devam ediyor

Seydişehir’ de ağaç amca olarak bilinen Adil Bilen doğum yeri olan Karacaören Mahallesinde meraya 600’a yakın kavak, Seydişehir’de ise 400 adet badem ağacı fidanı ekerek örnek bir davranış sergiliyor.

15 yaşından bu yana binlerce ağaç diken Adil Bilen (83) hayatta kaldığı sürece ağaç dikmeye devam edeceğini belirtti. Seydişehir’de ikamet eden Adil Bilen Seydişehir ‘de bulunan eski ve yeni Devlet Hastanesinin çevresine ağaç dikerek küçüklerine örnek oluyor. Yetiştirdiği fideleri yakınlarına ücretsiz olarak hediye eden ve çevresindekileri de ağaç dikmeye özendiren Seydişehir’liler tarafından ilçenin Hayrettin Karacası 83 yaşındaki Adil Bilen; “ bu benim artık yaşam tarzım oldu. Allah ömür verirse ağaç dikmeye devam edeceğim ifadelerini kullandı. Ağaç amca Adil Bilen, ağaç dikmenin önemini anlatan bir kıssayı da bizimle paylaştı: “adamın biri üzüm bağından geçerken çubuklardan ses geldiğini hisseder. Sese kulak kabartınca sahibine rahmet okuduğunu duyar. Kendisi de sevaba girmek için üzüm bağını satın alır. Tarlayı aldıktan sonra çubuk bağından bu sefer dikene rahmet diye bir ses duyar. Bağ sahibi bizim tarlayı aldığımız boşa çıktı almaktansa dikmek daha sevapmış der ” dedi. Ağaç dikmeden duramadığını belirten Bilen; “Allah ömür verdikçe ağaç dikmeye devam edeceğim. Aman ağaç dikin. Bu sevabı sizde kaçırmayın” şeklinde çevresindekilere nasihatte bulunuyor.
Seydişehir’ de ağaç amca olarak bilinen Adil Bilen doğum yeri olan Karacaören Mahallesinde meraya 600’a yakın kavak, Seydişehir’de ise 400 adet badem ağacı fidanı ekerek örnek bir davranış sergiliyor.

15 yaşından bu yana binlerce ağaç diken Adil Bilen (83) hayatta kaldığı sürece ağaç dikmeye devam edeceğini belirtti.

Seydişehir’de ikamet eden Adil Bilen Seydişehir ‘de bulunan eski ve yeni Devlet Hastanesinin çevresine ağaç dikerek küçüklerine örnek oluyor.

Yetiştirdiği fideleri yakınlarına ücretsiz olarak hediye eden ve çevresindekileri de ağaç dikmeye özendiren Seydişehir’liler tarafından ilçenin Hayrettin Karacası 83 yaşındaki Adil Bilen; “ bu benim artık yaşam tarzım oldu. Allah ömür verirse ağaç dikmeye devam edeceğim ifadelerini kullandı.

Ağaç amca Adil Bilen, ağaç dikmenin önemini anlatan bir kıssayı da bizimle paylaştı:

“adamın biri üzüm bağından geçerken çubuklardan ses geldiğini hisseder. Sese kulak kabartınca sahibine rahmet okuduğunu duyar. Kendisi de sevaba girmek için üzüm bağını satın alır. Tarlayı aldıktan sonra çubuk bağından bu sefer dikene rahmet diye bir ses duyar. Bağ sahibi bizim tarlayı aldığımız boşa çıktı almaktansa dikmek daha sevapmış der ” dedi.

Ağaç dikmeden duramadığını belirten Bilen; “Allah ömür verdikçe ağaç dikmeye devam edeceğim. Aman ağaç dikin. Bu sevabı sizde kaçırmayın” şeklinde çevresindekilere nasihatte bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.