ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ HACİVAT ve KARAGÖZÜ ÇOK SEVDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.11.2018 - 01:18, Güncelleme: 29.11.2018 - 01:18
 

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ HACİVAT ve KARAGÖZÜ ÇOK SEVDİ

Özel Günyeli Kreş ve Gündüz Bakım evi okul öncesi çocuklarına yönelik eğlenceli bir tiyatro gösterisi düzenlendi.

Destan Tiyatrosu’nun katılımıyla düzenlenen ve Özel Günyeli Kreş ve Gündüz Bakımevininetkinlik salonunda gerçekleştirilen gösteride minik öğrenciler, hem eğlendiler hem de dünyaca tanınan ve sevilen Türk gölge oyununun önemli isimleri olan Karagöz ve Hacivat’ı tanıma fırsatı buldular.  Kurum Müdürü Gülizar Bükücü: “Okulöncesi dönemde, özellikle çocuklarımız bu kültürü sahiplenir ve onun öğelerini sahiplenirlerse hayatları boyunca sahipleneceklerini ve bu geleneğin sürmesine yardım edeceklerini düşünüyoruz. Karagöz ve Hacivat, bizim unutulmaya yüz tutmuş, kaybolan değerlerimiz arasındadır. Biz aslında bu minval üzerinden giderek çocukların Karagöz ile Hacivat'ı severek geleneksel kültürümüze sahip çıkmalarını, kendi özümüzü, kendi rengimizi kaybetmeden çocuklarımızın sürdürmesini istemekteyiz. Bunun adına böyle bir çalışmaya adım attık" diye konuştu.  
Özel Günyeli Kreş ve Gündüz Bakım evi okul öncesi çocuklarına yönelik eğlenceli bir tiyatro gösterisi düzenlendi.

Destan Tiyatrosu’nun katılımıyla düzenlenen ve Özel Günyeli Kreş ve Gündüz Bakımevininetkinlik salonunda gerçekleştirilen gösteride minik öğrenciler, hem eğlendiler hem de dünyaca tanınan ve sevilen Türk gölge oyununun önemli isimleri olan Karagöz ve Hacivat’ı tanıma fırsatı buldular.

 Kurum Müdürü Gülizar Bükücü:

“Okulöncesi dönemde, özellikle çocuklarımız bu kültürü sahiplenir ve onun öğelerini sahiplenirlerse hayatları boyunca sahipleneceklerini ve bu geleneğin sürmesine yardım edeceklerini düşünüyoruz. Karagöz ve Hacivat, bizim unutulmaya yüz tutmuş, kaybolan değerlerimiz arasındadır. Biz aslında bu minval üzerinden giderek çocukların Karagöz ile Hacivat'ı severek geleneksel kültürümüze sahip çıkmalarını, kendi özümüzü, kendi rengimizi kaybetmeden çocuklarımızın sürdürmesini istemekteyiz. Bunun adına böyle bir çalışmaya adım attık" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.