ARILARIN EFENDİSİ KADİR AMCA BAL ALACAKLARI UYARDI! (Videolu)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 11.08.2022 - 15:41, Güncelleme: 11.08.2022 - 15:41
 

ARILARIN EFENDİSİ KADİR AMCA BAL ALACAKLARI UYARDI! (Videolu)

Arıların Efendisi lakaplı arıcı Kadir Gökseki, bu sene bal üretiminde kalite artmasına rağmen verimin düştüğünü belirtti.

İlçemizde arıcılık yapan Kadir Gökseki, bahar ayının yağışlı olması ve polenlerin çok olmasından dolayı arıların oğula gittiğini bu durumun ise balın kalitesini yükseltirken verimin düşmesine sebep olduğunu söyledi. Arıcı Kadir Gökseki vatandaşları uyararak bal üretiminde glikoz karışımlı şekerin çok fazla kullanıldığını, şifa kaynağı olan balın faydasını düşürerek insan sağlığına zarar verdiğini belirtti. Arıcılığın babasından kalma bir meslek olduğunu kendisinin de 40 yıldır bu işi yaptığını şimdi ise oğullarına devretmeyi düşünen Gökseki, “Yıllardır arılarla haşir neşirim. Günlük 15-20 arı sokar ama vücudum buna alıştı. Show TV de geçen yıl ki çekimimde binlerce arıyı vücudumda görünce bana arıların efendisi lakabını taktılar. Yaşım 71. Allah’ıma şükür sağlığım yerimde. Bunu da arılara ve doğaya borçluyum” dedi.  
Arıların Efendisi lakaplı arıcı Kadir Gökseki, bu sene bal üretiminde kalite artmasına rağmen verimin düştüğünü belirtti.

İlçemizde arıcılık yapan Kadir Gökseki, bahar ayının yağışlı olması ve polenlerin çok olmasından dolayı arıların oğula gittiğini bu durumun ise balın kalitesini yükseltirken verimin düşmesine sebep olduğunu söyledi.

Arıcı Kadir Gökseki vatandaşları uyararak bal üretiminde glikoz karışımlı şekerin çok fazla kullanıldığını, şifa kaynağı olan balın faydasını düşürerek insan sağlığına zarar verdiğini belirtti.

Arıcılığın babasından kalma bir meslek olduğunu kendisinin de 40 yıldır bu işi yaptığını şimdi ise oğullarına devretmeyi düşünen Gökseki, “Yıllardır arılarla haşir neşirim. Günlük 15-20 arı sokar ama vücudum buna alıştı. Show TV de geçen yıl ki çekimimde binlerce arıyı vücudumda görünce bana arıların efendisi lakabını taktılar. Yaşım 71. Allah’ıma şükür sağlığım yerimde. Bunu da arılara ve doğaya borçluyum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.