“ASIL ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.05.2019 - 10:24, Güncelleme: 17.05.2019 - 10:24
 

“ASIL ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”

Engelliler Haftası kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi farkındalık oluşturmak adına bir program düzenledi. Programa engelliler adına konuşmacı olarak Muhammed Uzun ve Ümmügülsüm Balcı katıldı.

Engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek adına büyük fırsat olan Engelliler Haftasında Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi de farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan; “Bu program ile kendi aramızda hasbihal edeceğiz. Her ne yaparsak yapalım hasbi olalım. Etrafımızın farkında olalım. İnsanları okumaya çalışalım. Ben her konuştuğum kişiden, her gittiğim programdan kendime bir şeyler çıkarırım, cebime koyarım. Bu programda bizler için öyle olsun. Her zaman söylediğim gibi Rabbim kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla tamamla. Burada geçireceğimiz zamanın bereketli geçmesini diliyorum. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi. Engelinin hayatta kendisine hiçbir zaman engel olmadığını ve daima cesaretle hareket ettiğini anlatan Muhammed Uzun; “Ben 4 yıllık fakülte mezunuyum. 2 tane şiir kitabım var. 9 senedir köşe yazısı yazıyorum. 31 Mart’ta muhtar adayı oldum. Seçilemedim, 3.oldum. Fakat bu bir cesaret örneğiydi. Bende sporcu engelli arkadaşlardan cesaret almıştım. Onlar yapabiliyorsa bende yapabilirim demiştim. Bu yüzden pes etmeyeceğim. 2023’te bir daha aday olacağım.” dedi. Her insanın mutlaka engelli bir arkadaşı olması gerektiğini söyleyen Uzun; “Bazı insanların engellilere bakış açısı farklı oluyor. Zarar verir mi diye korkuyor. Hayır, biz sadece sevgi, dostluk, sosyallik istiyoruz. Hayatınızda mutlaka bir engelli dost edinin. Onlardan öğreneceğiz, ibret alacağınız, şükredeceğiniz çok şey olacak. Hayata daha fazla tutunacaksınız.” ifadelerini kullandı. Son olarak devlet ve yerel yöneticilere bir öneride bulunan Muhammed Uzun; “Fakülteye böyle bir imkân sunup kendimizi anlatmamızı sağladığı için teşekkür ederiz. Sizlere de gelip zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Fakat benim bir önerim var. Bunu bazı yerel yöneticilere de ilettim. Valiler, Belediye Başkanları, Kaymakamlar yönettikleri illerde, ilçelerde bir gün boyunca tekerlekli sandalyeyle dolaşsınlar ve bizim karşılaştığımız sorunları görsünler.” dedi. Engellilerin diğer insanların desteği ile daha güçlü olduğunu vurgulayan Ümmügülsüm Balcı; “Seydişehir Belediyesi satın almada çalışıyorum. Benim söyleyeceğim her şeyi Muhammed zaten söyledi. Ben şunu söyleyebilirim. Sizi şuna davet ediyorum. 2013’te mavi kapak kampanyası başlattık ve 7 tekerlekli sandalye aldık. Üniversite öğrencileri ile konser düzenledik elde edilen gelir ile 47 tekerlekli sandalye aldık. Bu sandalyeleri köylerde ihtiyaç sahiplerine verdik. Sizlerin desteği ile daha güzel şeyler başarabiliyoruz. Bu desteğinize devam etmenizi bekliyoruz. Son olarak; unutmayın asıl engel sevgisizliktir.” dedi.  
Engelliler Haftası kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi farkındalık oluşturmak adına bir program düzenledi. Programa engelliler adına konuşmacı olarak Muhammed Uzun ve Ümmügülsüm Balcı katıldı.

Engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek adına büyük fırsat olan Engelliler Haftasında Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi de farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan; “Bu program ile kendi aramızda hasbihal edeceğiz. Her ne yaparsak yapalım hasbi olalım. Etrafımızın farkında olalım. İnsanları okumaya çalışalım. Ben her konuştuğum kişiden, her gittiğim programdan kendime bir şeyler çıkarırım, cebime koyarım. Bu programda bizler için öyle olsun. Her zaman söylediğim gibi Rabbim kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla tamamla. Burada geçireceğimiz zamanın bereketli geçmesini diliyorum. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Engelinin hayatta kendisine hiçbir zaman engel olmadığını ve daima cesaretle hareket ettiğini anlatan Muhammed Uzun; “Ben 4 yıllık fakülte mezunuyum. 2 tane şiir kitabım var. 9 senedir köşe yazısı yazıyorum. 31 Mart’ta muhtar adayı oldum. Seçilemedim, 3.oldum. Fakat bu bir cesaret örneğiydi. Bende sporcu engelli arkadaşlardan cesaret almıştım. Onlar yapabiliyorsa bende yapabilirim demiştim. Bu yüzden pes etmeyeceğim. 2023’te bir daha aday olacağım.” dedi.

Her insanın mutlaka engelli bir arkadaşı olması gerektiğini söyleyen Uzun; “Bazı insanların engellilere bakış açısı farklı oluyor. Zarar verir mi diye korkuyor. Hayır, biz sadece sevgi, dostluk, sosyallik istiyoruz. Hayatınızda mutlaka bir engelli dost edinin. Onlardan öğreneceğiz, ibret alacağınız, şükredeceğiniz çok şey olacak. Hayata daha fazla tutunacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Son olarak devlet ve yerel yöneticilere bir öneride bulunan Muhammed Uzun; “Fakülteye böyle bir imkân sunup kendimizi anlatmamızı sağladığı için teşekkür ederiz. Sizlere de gelip zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Fakat benim bir önerim var. Bunu bazı yerel yöneticilere de ilettim. Valiler, Belediye Başkanları, Kaymakamlar yönettikleri illerde, ilçelerde bir gün boyunca tekerlekli sandalyeyle dolaşsınlar ve bizim karşılaştığımız sorunları görsünler.” dedi.

Engellilerin diğer insanların desteği ile daha güçlü olduğunu vurgulayan Ümmügülsüm Balcı; “Seydişehir Belediyesi satın almada çalışıyorum. Benim söyleyeceğim her şeyi Muhammed zaten söyledi. Ben şunu söyleyebilirim. Sizi şuna davet ediyorum. 2013’te mavi kapak kampanyası başlattık ve 7 tekerlekli sandalye aldık. Üniversite öğrencileri ile konser düzenledik elde edilen gelir ile 47 tekerlekli sandalye aldık. Bu sandalyeleri köylerde ihtiyaç sahiplerine verdik. Sizlerin desteği ile daha güzel şeyler başarabiliyoruz. Bu desteğinize devam etmenizi bekliyoruz. Son olarak; unutmayın asıl engel sevgisizliktir.” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.