Asırlık ata mesleğini tekrar yaşatmak istiyorlar

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.10.2020 - 03:34, Güncelleme: 15.10.2020 - 03:34
 

Asırlık ata mesleğini tekrar yaşatmak istiyorlar

İlçemizde Değirmenci mahallesinde yaşayan vatandaşlardan bazıları ata mesleği olan sepetçilik mesleğine tekrar başladı.

Ata mesleğini devam ettirmek ve aile bütçesine katkı sağlamak için yıllar sonra tekrar başlayan değirmenci mahalle halkından bazıları  elle ördükleri sepeti satmak için pazara çıkardılar. Değirmenci mahalleliler eskisi gibi söğüt dalı bulabilirlerse ve devlette yardım ederse ata meslekleri sepetçiliği sürdürmek istiyorlar. 100 yıllık bir geçmişe sahip olan söğüt dalından ördükleri sepetleri satarak geçimlerini sağlayan değirmenci mahalle halkı çarşamba kanalının beton kanala dönüşmesi ile söğüt dalı bulamadıklarından dolayı ata mesleklerini yapamadıklarını belirten Zeynel Palaz ve eşi  :  “Atalarımızdan kalma bu meslek yüzyıl öncesine dayanıyor. Önceleri mahallenin birinci geçim kaynağı sepetçilikti. Mahallede herkes sepet örmeyi bilirdi. Çarşamba kanalının betonlaşmasından sonra söğüt dalı bulmakta zorlandığımız için sepet örme işini yapamaz olduk. Düğünlerde klarnet vr davulculuk yaparak geçimimizi sağlıyorduk.  Ama son dönemlerde pandemiden dolayı gelirimiz düştü. Bu yüzden aile bütçesine katkı sağlamak ve ata mesleğini yaşatmak için eşim ,ben ve bazı aileler sepet örmeye tekrar başladık. “ dediler. Zeynel Palaz :”  eskiden bizlerin söğüt dalından yaptığımız bu sepetler ekmek selesi ve pazar sepeti olarak kullanılırdı.  Şimdi ise süs eşyası olarak pazar alanı genişledi. Eğer eskisi gibi söğüt dalı temin edebilirsek devletimizde bize yardımcı olursa  bizler ve mahalle halkı bu ata mesleğini yaşatmak istiyoruz “ şeklinde konuştu.  
İlçemizde Değirmenci mahallesinde yaşayan vatandaşlardan bazıları ata mesleği olan sepetçilik mesleğine tekrar başladı.

Ata mesleğini devam ettirmek ve aile bütçesine katkı sağlamak için yıllar sonra tekrar başlayan değirmenci mahalle halkından bazıları  elle ördükleri sepeti satmak için pazara çıkardılar.

Değirmenci mahalleliler eskisi gibi söğüt dalı bulabilirlerse ve devlette yardım ederse ata meslekleri sepetçiliği sürdürmek istiyorlar.

100 yıllık bir geçmişe sahip olan söğüt dalından ördükleri sepetleri satarak geçimlerini sağlayan değirmenci mahalle halkı çarşamba kanalının beton kanala dönüşmesi ile söğüt dalı bulamadıklarından dolayı ata mesleklerini yapamadıklarını belirten Zeynel Palaz ve eşi  :

 “Atalarımızdan kalma bu meslek yüzyıl öncesine dayanıyor. Önceleri mahallenin birinci geçim kaynağı sepetçilikti. Mahallede herkes sepet örmeyi bilirdi. Çarşamba kanalının betonlaşmasından sonra söğüt dalı bulmakta zorlandığımız için sepet örme işini yapamaz olduk. Düğünlerde klarnet vr davulculuk yaparak geçimimizi sağlıyorduk.  Ama son dönemlerde pandemiden dolayı gelirimiz düştü. Bu yüzden aile bütçesine katkı sağlamak ve ata mesleğini yaşatmak için eşim ,ben ve bazı aileler sepet örmeye tekrar başladık. “ dediler.

Zeynel Palaz :”  eskiden bizlerin söğüt dalından yaptığımız bu sepetler ekmek selesi ve pazar sepeti olarak kullanılırdı.  Şimdi ise süs eşyası olarak pazar alanı genişledi.

Eğer eskisi gibi söğüt dalı temin edebilirsek devletimizde bize yardımcı olursa  bizler ve mahalle halkı bu ata mesleğini yaşatmak istiyoruz “ şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.