BAĞKUR PRİMLERİNE YENİ YILDA ZAM YAPILMASIN….!

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 10.11.2022 - 11:59, Güncelleme: 10.11.2022 - 11:59
 

BAĞKUR PRİMLERİNE YENİ YILDA ZAM YAPILMASIN….!

Seydişehir Esnaf Odası başkanı İbrahim Aypar; "Yeni yılda bağ kur primlerine zam yapılmamasını" istedi.

     Hayat pahalılığı, artan zamlar ve alım gücünün düşmesiyle zor günler yaşayan Esnaf ve Sanatkârın desteklenmesi ile ilgili başkan İbrahim Aypar açıklama bir açıklama yaptı. Dünya ve ülke genelinde halen Yaşanmakta olan ekonomik krizler ve hayat pahalılığı ile oluşan parasal daralmanın da etkisiyle esnaf ve sanatkârlar olarak, bizler için zor günler devam etmektedir, diyen Aypar,             Devletimizin esnaflara yönelik yakın zamanda açıkladığı paketler cazip ve uygun gözükse de, enflasyonun etkisiyle işyerlerine gelen müşteri sayısı azalmakta, sürekli artan fiyat ve maliyetlerle sonucu da dün satılan ürünü yarın yerine koyamamaktayız. Dolayısıyla, kazanamayınca hem sermaye olarak geriye gitmekte ve hem de cari harcamalarımızı (işyeri kirası, bağ kur, elektrik, doğalgaz vb ) yapamaz hale gelmekteyiz. Dedi.       Yaptığımız müracaatlarımız sonucunda İşyeri kiralarında artış oranının yüzde 25 olarak belirlenmesi bizler için alınmış iyi bir karardır.         Esnafa destek vermek adına verilen düşük faizli krediler cazip gibi gözükse de, çare olmamakta ve mevcut borcun sadece ötelenmesini sağlamaktadır. Esnafın yaklaşan kış sebebi ve bu zor günlerinde desteklenmesi esnafımızın iş durumuna göre, 50000 ile 100000 TL hibe desteği sağlanması gerekmektedir.        Yeni yılın yaklaştığı bütçelerin hazırlandığı bu süreçte, asgari ücrete yapılan zamdan BAĞ-KUR primleri direk etkilenmektedir. Bu zamlardan 2023 yılı için;  2100 TL olan bağ kur primleri ve diğer harçlara zam yapılmamasını bekliyoruz. Yapılan her zam sonucu prim yatıran esnaf sayısı azalmaktadır. Çözüm olarak bağ kur primlerinde, Şu anki prim tutarın yarısı kadar primi bütün esnaf ve sanatkârımızın kolaylıkla yatırabileceğinidüşünüyoruz.         Ayrıca, BAĞ-KUR emeklilerimizin SSK emeklilerine göre çok az olan maaşlarına yılbaşından itibaren seyyanen zam yapılmasını, dolayısıyla görünen eşitsizliğin ortadan kalkacağını düşünüyoruz.         TESK ve TESK’e bağlı içinde oda üyelerimiz bakkal ve marketlerin de yer aldığı,  Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin, daha çok tüketiciye ulaşabilmek ve bu doğrultuda yeni iş ortakları edinmek amacıyla geliştirdiği ve tanıtımı yapılan Koop Bakkal Projesiyle Tarım Kredi Kooperatifi ürünleri bakkallarda da satılması sağlanacaktır. Bu projenin bakkal esnafımıza AVM lerle verilen mücadelede güç katacağını umut ediyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.      Oda yönetimi olarak süreci ve esnafımızın zorluklarını birlikte yaşıyoruz. Üyelerimizin mümkün olduğu oranda ve kanun elverdikçe yanlarında olmaya, esneklik göstermeye ve yönetim olarak hakkaniyet ölçüsünde, fedakârlık yapmaya gayret ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.         Bu vesile ile ülkemizin felaha ulaşmasını vatandaşıyla esnafıyla devletiyle mutlu sağlıklı ve bereketli yarınlara erişmesini diliyor. Esnaf ve sanatkârlarımıza bol kazançlar temenni ediyoruz ifadelerini kullandı.
Seydişehir Esnaf Odası başkanı İbrahim Aypar; "Yeni yılda bağ kur primlerine zam yapılmamasını" istedi.

     Hayat pahalılığı, artan zamlar ve alım gücünün düşmesiyle zor günler yaşayan Esnaf ve Sanatkârın desteklenmesi ile ilgili başkan İbrahim Aypar açıklama bir açıklama yaptı. Dünya ve ülke genelinde halen Yaşanmakta olan ekonomik krizler ve hayat pahalılığı ile oluşan parasal daralmanın da etkisiyle esnaf ve sanatkârlar olarak, bizler için zor günler devam etmektedir, diyen Aypar,     

       Devletimizin esnaflara yönelik yakın zamanda açıkladığı paketler cazip ve uygun gözükse de, enflasyonun etkisiyle işyerlerine gelen müşteri sayısı azalmakta, sürekli artan fiyat ve maliyetlerle sonucu da dün satılan ürünü yarın yerine koyamamaktayız. Dolayısıyla, kazanamayınca hem sermaye olarak geriye gitmekte ve hem de cari harcamalarımızı (işyeri kirası, bağ kur, elektrik, doğalgaz vb ) yapamaz hale gelmekteyiz. Dedi.

      Yaptığımız müracaatlarımız sonucunda İşyeri kiralarında artış oranının yüzde 25 olarak belirlenmesi bizler için alınmış iyi bir karardır. 

       Esnafa destek vermek adına verilen düşük faizli krediler cazip gibi gözükse de, çare olmamakta ve mevcut borcun sadece ötelenmesini sağlamaktadır. Esnafın yaklaşan kış sebebi ve bu zor günlerinde desteklenmesi esnafımızın iş durumuna göre, 50000 ile 100000 TL hibe desteği sağlanması gerekmektedir.

       Yeni yılın yaklaştığı bütçelerin hazırlandığı bu süreçte, asgari ücrete yapılan zamdan BAĞ-KUR primleri direk etkilenmektedir. Bu zamlardan 2023 yılı için;  2100 TL olan bağ kur primleri ve diğer harçlara zam yapılmamasını bekliyoruz. Yapılan her zam sonucu prim yatıran esnaf sayısı azalmaktadır. Çözüm olarak bağ kur primlerinde, Şu anki prim tutarın yarısı kadar primi bütün esnaf ve sanatkârımızın kolaylıkla yatırabileceğinidüşünüyoruz.

        Ayrıca, BAĞ-KUR emeklilerimizin SSK emeklilerine göre çok az olan maaşlarına yılbaşından itibaren seyyanen zam yapılmasını, dolayısıyla görünen eşitsizliğin ortadan kalkacağını düşünüyoruz.

        TESK ve TESK’e bağlı içinde oda üyelerimiz bakkal ve marketlerin de yer aldığı,  Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin, daha çok tüketiciye ulaşabilmek ve bu doğrultuda yeni iş ortakları edinmek amacıyla geliştirdiği ve tanıtımı yapılan Koop Bakkal Projesiyle Tarım Kredi Kooperatifi ürünleri bakkallarda da satılması sağlanacaktır. Bu projenin bakkal esnafımıza AVM lerle verilen mücadelede güç katacağını umut ediyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

     Oda yönetimi olarak süreci ve esnafımızın zorluklarını birlikte yaşıyoruz. Üyelerimizin mümkün olduğu oranda ve kanun elverdikçe yanlarında olmaya, esneklik göstermeye ve yönetim olarak hakkaniyet ölçüsünde, fedakârlık yapmaya gayret ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.

        Bu vesile ile ülkemizin felaha ulaşmasını vatandaşıyla esnafıyla devletiyle mutlu sağlıklı ve bereketli yarınlara erişmesini diliyor. Esnaf ve sanatkârlarımıza bol kazançlar temenni ediyoruz ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.