BAŞKAN SAYLAM AİLE HAFTASINDA KİREMİTÇİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 16.05.2023 - 15:54, Güncelleme: 16.05.2023 - 16:54
 

BAŞKAN SAYLAM AİLE HAFTASINDA KİREMİTÇİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Uluslararası 15-21 Mayıs Aile Haftası ve 15 Mayıs Aile günü dolayısıyla Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Muhammed Kiremitçi'yi makamında ziyaret etti.

İlçemizde ailelere, kadınlara, çocuklara ve engellilere eğitim ve danışmanlık hizmeti veren ve 16 personeliyle faaliyet gösteren Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü şuanda 550 ağır engelli vatandaşa evde bakım hizmeti veriyor. 49 çocuk ve 41 aileye ise koruyucu aile hizmeti sunan müdürlük engelli kimlik kartı ve doğum yardım hizmetinde de bulunuyor. Bunun yanı sıra şehit yakınları ve gazilere danışmanlık ve sosyal hakların korunmasında da hizmetler veriyor. Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam’ın Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Muhammed Kiremitçi’yi ziyaretinde kurum müdürü Kiremitçi günün anlam ve önemi ile ilgili şu bilgiyi paylaştı: 1994 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1993 yılında alınan kararla her yıl 15 Mayıs tarihi ‘Aile günü’ bu günün içinde yer aldığı hafta ise Aile Haftası olarak kutlanmaktadır. Aile her ne kadar ‘toplumun en küçük birimi’ olarak tanımlansa da sosyal hizmet perspektifinde anlamı çok daha büyük ve önemlidir. Sosyal politikalarda ve sosyal hizmetlerde aile kurumuna, aile odaklı çözümlere, tarihsel süreçte ‘aile’ kurumunun değişimi ve gelişimi ile ilgili tanımlara, aile değerlerinin yeni kuşaklara aktarılması hususuna önem verilmiştir. Aile kurumuna yönelik riskler ve güçlendirmeye yönelik yapılacak çalışmalar, yaşlanma ve kuşaklararası iletişimde ailenin rolü, dijitalleşen dünyamızda aile olmak ve evlilik kurumunun korunması konuları aile kavramı ile ilgili gündeme alınacak konularda temel başlıkları oluşturmaktadır. Aile kurumunun değerlerimiz içinde devam edebilmesi, günümüz şartlarında gelişerek ve güçlenerek devam edebilmesi; karşılıklı sevgi, fedakarlık, sorumluluk ve adaletli paylaşımla gerçekleşecektir. ‘Her aile ayrı bir tarihtir, hatta okumayı bilen için bir destandır.’ sözü sosyal hizmetlerde her ailenin biricik, özel ve önemli olduğunu tekrar hatırlatmaktadır. Seydişehir Sosyal Hizmet Merkezi olarak ailenin biricikliğinin farkında, aile dinamiklerine uygun sosyal hizmet müdahaleleri gerçekleştiriyor ve kriz dönemlerinde aileleri güçlendirmeye yönelik destekleyici çalışmaları yürütüyoruz. Aile Eğitim Programları, Aile ve Bireysel Danışmanlığı, Koruyucu Aile Birimi, Sosyal Ekonomik Destek Hizmetleri, Engelli Evde Bakım Hizmetleri ve diğer uygulama birimleri ile temas kurduğumuz ailelerin kendi gelişim evrelerinin hangi döneminde olurlarsa olsunlar güçlenmelerini desteklemek adına yanlarındayız. Dünya Aile Gününüz ve Uluslararası Aile Haftanız kutlu olsun…    
Uluslararası 15-21 Mayıs Aile Haftası ve 15 Mayıs Aile günü dolayısıyla Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Muhammed Kiremitçi'yi makamında ziyaret etti.

İlçemizde ailelere, kadınlara, çocuklara ve engellilere eğitim ve danışmanlık hizmeti veren ve 16 personeliyle faaliyet gösteren Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü şuanda 550 ağır engelli vatandaşa evde bakım hizmeti veriyor.

49 çocuk ve 41 aileye ise koruyucu aile hizmeti sunan müdürlük engelli kimlik kartı ve doğum yardım hizmetinde de bulunuyor.

Bunun yanı sıra şehit yakınları ve gazilere danışmanlık ve sosyal hakların korunmasında da hizmetler veriyor.

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam’ın Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Muhammed Kiremitçi’yi ziyaretinde kurum müdürü Kiremitçi günün anlam ve önemi ile ilgili şu bilgiyi paylaştı:

1994 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1993 yılında alınan kararla her yıl 15 Mayıs tarihi ‘Aile günü’ bu günün içinde yer aldığı hafta ise Aile Haftası olarak kutlanmaktadır. Aile her ne kadar ‘toplumun en küçük birimi’ olarak tanımlansa da sosyal hizmet perspektifinde anlamı çok daha büyük ve önemlidir. Sosyal politikalarda ve sosyal hizmetlerde aile kurumuna, aile odaklı çözümlere, tarihsel süreçte ‘aile’ kurumunun değişimi ve gelişimi ile ilgili tanımlara, aile değerlerinin yeni kuşaklara aktarılması hususuna önem verilmiştir.

Aile kurumuna yönelik riskler ve güçlendirmeye yönelik yapılacak çalışmalar, yaşlanma ve kuşaklararası iletişimde ailenin rolü, dijitalleşen dünyamızda aile olmak ve evlilik kurumunun korunması konuları aile kavramı ile ilgili gündeme alınacak konularda temel başlıkları oluşturmaktadır. Aile kurumunun değerlerimiz içinde devam edebilmesi, günümüz şartlarında gelişerek ve güçlenerek devam edebilmesi; karşılıklı sevgi, fedakarlık, sorumluluk ve adaletli paylaşımla gerçekleşecektir.

‘Her aile ayrı bir tarihtir, hatta okumayı bilen için bir destandır.’ sözü sosyal hizmetlerde her ailenin biricik, özel ve önemli olduğunu tekrar hatırlatmaktadır. Seydişehir Sosyal Hizmet Merkezi olarak ailenin biricikliğinin farkında, aile dinamiklerine uygun sosyal hizmet müdahaleleri gerçekleştiriyor ve kriz dönemlerinde aileleri güçlendirmeye yönelik destekleyici çalışmaları yürütüyoruz. Aile Eğitim Programları, Aile ve Bireysel Danışmanlığı, Koruyucu Aile Birimi, Sosyal Ekonomik Destek Hizmetleri, Engelli Evde Bakım Hizmetleri ve diğer uygulama birimleri ile temas kurduğumuz ailelerin kendi gelişim evrelerinin hangi döneminde olurlarsa olsunlar güçlenmelerini desteklemek adına yanlarındayız. Dünya Aile Gününüz ve Uluslararası Aile Haftanız kutlu olsun…

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.