ak

BAŞKAN TUTAL, ASKER ADAYLARI İLE YEMEKTE BULUŞTU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.10.2021 - 12:19, Güncelleme: 25.10.2021 - 12:19
 

BAŞKAN TUTAL, ASKER ADAYLARI İLE YEMEKTE BULUŞTU

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede birliğine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde "Vatan Size Minnettar" yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti. 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerinden 2021/4  tertip olarak vatani görevleri yapacak asker adayları ile birlikte yemek yedi. Kaymakam Deniz, Pişkin Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yahya İsa Koca, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Ast. Tğm. Mustafa Şafak Çuhadar ve Mehmetçiklerin katıldığı yemek programı Adile Baysal Kültür Evi’nde gerçekleştirildi. Başkan Tutal, anaların çocuklarını, babaların yiğitlerini güle oynaya askere gönderdiği sürece vatan topraklarının bölünmeyeceğini kaydetti. Adile Baysal Kültür evinde düzenlenen programda vatani görevinin yerine getirmek üzere kışlalarına gidecek olan askerlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Tarih boyunca sizlerle gurur duyuyoruz. Gurur duymaya da devam edeceğiz" dedi. Başkan Tutal;” Oynanan oyunların tamamı tarih boyunca bizim üzerimize oynandı, oynanmaya devam ediyor. Sizlerin sayesinde her oyunu boşa çıkardık. Çünkü hiç bir ülkenin evladı askere giderken kına yakmaz, asker şenliği yapmaz. Güle oynaya askere gitmez. Bu duygular olduğu sürece onların oyunlarını hep beraber bozacağız. Şimdi birlik ve beraberlik olma zamanı, ayrılma zamanı değil. Aynı ülkenin evlatlarıyız. Farklı siyasi düşüncelerde olabiliriz ancak biz milli ve manevi duygular noktasında beraber hareket etmek zorundayız. Bu birlikteliğimiz devam ettiği sürece kimse bize zarar veremez. Türk milletinin inançları gereği, örf adetleri gereği asker ocağı Peygamber ocağı diye kabul edilmiştir. Allah yardımcınız, yolunuz açık olsun. Sağlıklı, sıhhatli bir şekilde Rabbim gidip gelmeyi nasip etsin hepinize. Hayırlı teskereler diliyorum” dedi. Askerliğin temelinin disiplin olduğunu kaydeden Kaymakam Deniz Pişkin, “ Askerlik kutsal bir görevdir. Peygamber ocağına gidecek olan sizler, vatanımızın ve milletimizin selameti için canla, başla çalışacaksınız. Sağ salim birliklerinize ulaşmanızı, görevinizi tamamlayıp tezkerenizi de aldığınızda sevdiklerinize kavuşmanızı temenni ediyorum” dedi. Program sonunda Kaymakam Pişkin ve Başkan Tutal, programa katılan Mehmetçiklerle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.  
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede birliğine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde "Vatan Size Minnettar" yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti. 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerinden 2021/4  tertip olarak vatani görevleri yapacak asker adayları ile birlikte yemek yedi.

Kaymakam Deniz, Pişkin Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yahya İsa Koca, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Ast. Tğm. Mustafa Şafak Çuhadar ve Mehmetçiklerin katıldığı yemek programı Adile Baysal Kültür Evi’nde gerçekleştirildi.

Başkan Tutal, anaların çocuklarını, babaların yiğitlerini güle oynaya askere gönderdiği sürece vatan topraklarının bölünmeyeceğini kaydetti.

Adile Baysal Kültür evinde düzenlenen programda vatani görevinin yerine getirmek üzere kışlalarına gidecek olan askerlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Tarih boyunca sizlerle gurur duyuyoruz. Gurur duymaya da devam edeceğiz" dedi.

Başkan Tutal;” Oynanan oyunların tamamı tarih boyunca bizim üzerimize oynandı, oynanmaya devam ediyor. Sizlerin sayesinde her oyunu boşa çıkardık. Çünkü hiç bir ülkenin evladı askere giderken kına yakmaz, asker şenliği yapmaz. Güle oynaya askere gitmez. Bu duygular olduğu sürece onların oyunlarını hep beraber bozacağız. Şimdi birlik ve beraberlik olma zamanı, ayrılma zamanı değil. Aynı ülkenin evlatlarıyız. Farklı siyasi düşüncelerde olabiliriz ancak biz milli ve manevi duygular noktasında beraber hareket etmek zorundayız. Bu birlikteliğimiz devam ettiği sürece kimse bize zarar veremez. Türk milletinin inançları gereği, örf adetleri gereği asker ocağı Peygamber ocağı diye kabul edilmiştir. Allah yardımcınız, yolunuz açık olsun. Sağlıklı, sıhhatli bir şekilde Rabbim gidip gelmeyi nasip etsin hepinize. Hayırlı teskereler diliyorum” dedi.

Askerliğin temelinin disiplin olduğunu kaydeden Kaymakam Deniz Pişkin, “ Askerlik kutsal bir görevdir. Peygamber ocağına gidecek olan sizler, vatanımızın ve milletimizin selameti için canla, başla çalışacaksınız. Sağ salim birliklerinize ulaşmanızı, görevinizi tamamlayıp tezkerenizi de aldığınızda sevdiklerinize kavuşmanızı temenni ediyorum” dedi.

Program sonunda Kaymakam Pişkin ve Başkan Tutal, programa katılan Mehmetçiklerle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.