BAŞKAN TUTAL, “ÇANAKKALE ZAFERİ YÜZYILLAR BOYUNCA UNUTULMAYACAK BİR DESTANDIR”

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 17.03.2022 - 14:00, Güncelleme: 17.03.2022 - 14:00
 

BAŞKAN TUTAL, “ÇANAKKALE ZAFERİ YÜZYILLAR BOYUNCA UNUTULMAYACAK BİR DESTANDIR”

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “üzerinden bir asır geçmesine rağmen hala destansı mücadelesi konuşulan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümüne ulaşmanın heyecanının yaşandığını kaydetti. Başkan Tutal mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Bütün imkansızlıklara rağmen canını ortaya koyan Türk milleti, tüm dünyaya Çanakkale geçilmez gerçeğini kabul ettirmiş ve bağımsızlığına el sürecek hiçbir gücün tehdidine imkân vermemiştir. Tüm olumsuz koşullara rağmen iman, azim ve vatan sevgisiyle kazanılan bu zafer, İstiklal Harbi’mizi de zafere ulaştıracak mücadeleci ruhun güçlenmesine vesile olmuştur. Vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz emsalsiz özverileriyle, milletimizin manevi değerlerinin, birlik ve beraberliğinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır. Kahraman ecdadımızın bize emanet ettiği mukaddes vatanımızı korumaya, bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile vatanımızın bekası için Çanakkale’de tarihimize unutulmaz iz bırakan, 250 bini aşkın şehidimizin ve yüz binlerce gazimizin bizlere armağan ettiği bir destanı, bize emanet edilen bu mukaddes topraklar için canlarını feda eden ecdadımızın, nasıl bir vatan sevgisi ve iman ile mücadele ettiklerini iyi anlamamız gerekiyor. Çanakkale ruhunun tüm ülkemizde tekrar dirilmesini temenni ederek, Zaferimizin 107. yıldönümü tekrardan kutluyor, vatan savunması için canlarını sarsılmaz bir iradeyle hiçe sayan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “üzerinden bir asır geçmesine rağmen hala destansı mücadelesi konuşulan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümüne ulaşmanın heyecanının yaşandığını kaydetti.

Başkan Tutal mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Bütün imkansızlıklara rağmen canını ortaya koyan Türk milleti, tüm dünyaya Çanakkale geçilmez gerçeğini kabul ettirmiş ve bağımsızlığına el sürecek hiçbir gücün tehdidine imkân vermemiştir.

Tüm olumsuz koşullara rağmen iman, azim ve vatan sevgisiyle kazanılan bu zafer, İstiklal Harbi’mizi de zafere ulaştıracak mücadeleci ruhun güçlenmesine vesile olmuştur.

Vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz emsalsiz özverileriyle, milletimizin manevi değerlerinin, birlik ve beraberliğinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır.

Kahraman ecdadımızın bize emanet ettiği mukaddes vatanımızı korumaya, bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz.

Bu vesile ile vatanımızın bekası için Çanakkale’de tarihimize unutulmaz iz bırakan, 250 bini aşkın şehidimizin ve yüz binlerce gazimizin bizlere armağan ettiği bir destanı, bize emanet edilen bu mukaddes topraklar için canlarını feda eden ecdadımızın, nasıl bir vatan sevgisi ve iman ile mücadele ettiklerini iyi anlamamız gerekiyor.

Çanakkale ruhunun tüm ülkemizde tekrar dirilmesini temenni ederek, Zaferimizin 107. yıldönümü tekrardan kutluyor, vatan savunması için canlarını sarsılmaz bir iradeyle hiçe sayan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.