BAŞKAN TUTAL’DAN YAZ KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE ZİYARET

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.08.2021 - 10:09, Güncelleme: 19.08.2021 - 10:09
 

BAŞKAN TUTAL’DAN YAZ KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE ZİYARET

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerdeki yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencileri Kuğulu Tabiat Parkında ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Seydişehir İlçe Müftülüğü tarafından Seydişehir’de düzenlenen yaz Kur’an kurslarından mezun olan öğrenciler Kuğulu Tabiat Parkı’nda mezuniyet yemeğinde bir araya geldi. Mezuniyet yemeğinin akabinde düzenlenen çuval yarışı, halat çekme gibi etkinliklerle öğrenciler doyasıya eğlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Seydişehir İlçe Müftülüğü tarafından merkez ve kırsal mahallelerde düzenlenen yaz Kur’an kursunda eğitim gören ve Kuğulu Tabiat Parkı’nda bir araya gelen öğrencileri İlçe Müftüsü Adem Bebek ile birlikte ziyaret eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaz tatilini verimli bir şekilde geçiren tüm öğrencileri tebrik etti. Peygamber Efendimizin “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir” sözünü hatırlatan Başkan Tutal, “çocuklarımızın kendini ve rabbini bilen, sorumluluklarının farkında olan, milletine ve insanlığa faydalı nesiller olarak yetişmesinde Kur’an kurslarımızın çok önemli bir yeri vardır. Öğrencilerimiz, ilçemiz genelindeki yaz Kur’an kursları süresi boyunca doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve hoşgörüyü, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti, güzel ahlakı en iyi şekilde yüreklerine nakşettiler. Cenab-ı Allah’ın bizlere hediyesi, rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı da en iyi şekilde öğrendiler. Bugün de ilçe genelimizde düzenlenen yaz Kur’an kurslarından mezun olan 1500’ü aşkın öğrencilerimiz Kuğulu Tabiat Parkı’nda mezuniyet yemeğinde bir araya gelerek anlamlı bir birliktelik gösteriyorlar. Peygamber Efendimiz, “sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir” buyurmuştur. Peygamber Efendimizin bu sözüne nail olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin ailelerine ve hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gönüllerinin ve bahtlarının açık olmasını diliyorum” diye konuştu. Yemeğin akabinde Başkan Tutal, çocuklarla birlikte sohbet edip oyunlar oynadı.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerdeki yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencileri Kuğulu Tabiat Parkında ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Seydişehir İlçe Müftülüğü tarafından Seydişehir’de düzenlenen yaz Kur’an kurslarından mezun olan öğrenciler Kuğulu Tabiat Parkı’nda mezuniyet yemeğinde bir araya geldi. Mezuniyet yemeğinin akabinde düzenlenen çuval yarışı, halat çekme gibi etkinliklerle öğrenciler doyasıya eğlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Seydişehir İlçe Müftülüğü tarafından merkez ve kırsal mahallelerde düzenlenen yaz Kur’an kursunda eğitim gören ve Kuğulu Tabiat Parkı’nda bir araya gelen öğrencileri İlçe Müftüsü Adem Bebek ile birlikte ziyaret eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaz tatilini verimli bir şekilde geçiren tüm öğrencileri tebrik etti.

Peygamber Efendimizin “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir” sözünü hatırlatan Başkan Tutal, “çocuklarımızın kendini ve rabbini bilen, sorumluluklarının farkında olan, milletine ve insanlığa faydalı nesiller olarak yetişmesinde Kur’an kurslarımızın çok önemli bir yeri vardır. Öğrencilerimiz, ilçemiz genelindeki yaz Kur’an kursları süresi boyunca doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve hoşgörüyü, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti, güzel ahlakı en iyi şekilde yüreklerine nakşettiler. Cenab-ı Allah’ın bizlere hediyesi, rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı da en iyi şekilde öğrendiler. Bugün de ilçe genelimizde düzenlenen yaz Kur’an kurslarından mezun olan 1500’ü aşkın öğrencilerimiz Kuğulu Tabiat Parkı’nda mezuniyet yemeğinde bir araya gelerek anlamlı bir birliktelik gösteriyorlar. Peygamber Efendimiz, “sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir” buyurmuştur. Peygamber Efendimizin bu sözüne nail olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin ailelerine ve hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gönüllerinin ve bahtlarının açık olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yemeğin akabinde Başkan Tutal, çocuklarla birlikte sohbet edip oyunlar oynadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.