Beyşehir’den Çumra’ya Cevap

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.06.2021 - 03:49, Güncelleme: 03.06.2021 - 03:49
 

Beyşehir’den Çumra’ya Cevap

Geçtiğimiz günlerde Çumra çiftçisi Konya-Adana yolunu trafiğe kapatarak Ova sulama birliğini protesto etti. Birliğin Beyşehir Gölü'nden temin etmesi gereken sulama suyunu getirmediğini belirterek, yetkililer bir çözüm bulana kadar yolu açmayacaklarını söyledi.

Bu konuda Beyşehir Kaymakam’ı Yusuf Özdemir’in de katıldığı toplantıdan sonra bir açıklama yapan Belediye Başkanı Adil Bayındır Beyşehir Gölü'nün mevcut su kotunun takipçisi olacaklarını, DSİ tarafından kotun altında su alınırsa hukuki sürecin başlatılacağını söyledi. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, toplantıda, Konya'da kuraklıktan etkilenen çiftçiler tarafından yapılan eylemin de mütalaa edildiğini vurgulayarak, "Bizler devletine ve vatanına bağlı, devletin menfaatleri doğrultusunda sulu tarımda Beyşehir Gölü'nün ülke ekonomisine yaptığı katkıyı bilenlerdeniz ve Beyşehir Gölü'nün doğal kotunun korunması konusunda ise hassas olanlardanız. Aynı zamanda Beyşehir Gölü'nün Şarkikaraağaç aksında, istikametinde 4-5 noktada su pompaları ile Gelendost'un ayağına kadar su gönderildiğini de biliyoruz. Burada devlet yetkililerimizle görüşerek, Beyşehir Gölü'nün minimum kotu olan 1122,40'ın altına inilmeyeceğini, inilmesi halinde hukuki süreci başlatacağımızı ifade ediyoruz ve burada bir ağız birliği içerisindeyiz " dedi.    
Geçtiğimiz günlerde Çumra çiftçisi Konya-Adana yolunu trafiğe kapatarak Ova sulama birliğini protesto etti. Birliğin Beyşehir Gölü'nden temin etmesi gereken sulama suyunu getirmediğini belirterek, yetkililer bir çözüm bulana kadar yolu açmayacaklarını söyledi.

Bu konuda Beyşehir Kaymakam’ı Yusuf Özdemir’in de katıldığı toplantıdan sonra bir açıklama yapan Belediye Başkanı Adil Bayındır Beyşehir Gölü'nün mevcut su kotunun takipçisi olacaklarını, DSİ tarafından kotun altında su alınırsa hukuki sürecin başlatılacağını söyledi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, toplantıda, Konya'da kuraklıktan etkilenen çiftçiler tarafından yapılan eylemin de mütalaa edildiğini vurgulayarak, "Bizler devletine ve vatanına bağlı, devletin menfaatleri doğrultusunda sulu tarımda Beyşehir Gölü'nün ülke ekonomisine yaptığı katkıyı bilenlerdeniz ve Beyşehir Gölü'nün doğal kotunun korunması konusunda ise hassas olanlardanız. Aynı zamanda Beyşehir Gölü'nün Şarkikaraağaç aksında, istikametinde 4-5 noktada su pompaları ile Gelendost'un ayağına kadar su gönderildiğini de biliyoruz. Burada devlet yetkililerimizle görüşerek, Beyşehir Gölü'nün minimum kotu olan 1122,40'ın altına inilmeyeceğini, inilmesi halinde hukuki süreci başlatacağımızı ifade ediyoruz ve burada bir ağız birliği içerisindeyiz " dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.