“BU YIL ET FİYATINA GÖRE KURBANLIKLAR PAHALI DEĞİL”

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 07.06.2023 - 13:36, Güncelleme: 08.06.2023 - 23:13
 

“BU YIL ET FİYATINA GÖRE KURBANLIKLAR PAHALI DEĞİL”

Kurban Bayramı yaklaşmasıyla vatandaşlarda telaş başladı. Gözler bu yılki kurban fiyatlarına çevrildi.

Seydişehir’in kurban piyasasını belirleyen Sey-et, et fiyatları baz alındığında bu yıl kurbanlık fiyatlarının yüksek olmadığını ifade etti. Sey-et’ten alınan bilgiye göre kurbanlık canlı büyükbaş hayvanın baskül fiyatının kg’ı 160 TL, küçükbaşında kg’ı 130 TL olduğu, kurban işçiliğinin arttığı, kesim, yüzme ve sıyırmanın 4-5 bin arası değiştiği belirtildi. Gazetemizin kurbanlıkla ilgili sorunlarını cevaplayan Sey-et yetkilileri: “Kasapta et fiyatları malum. Kasap kesimi şuanda büyükbaşlarda 140-150 TL, küçükbaşlarda da 110-120 TL civarı yapılıyor. Et fiyatları düşünülürse bu yıl kurban fiyatları pahalı değil. Ama işçilik çok arttı” açıklamasında bulundular.  
Kurban Bayramı yaklaşmasıyla vatandaşlarda telaş başladı. Gözler bu yılki kurban fiyatlarına çevrildi.

Seydişehir’in kurban piyasasını belirleyen Sey-et, et fiyatları baz alındığında bu yıl kurbanlık fiyatlarının yüksek olmadığını ifade etti.

Sey-et’ten alınan bilgiye göre kurbanlık canlı büyükbaş hayvanın baskül fiyatının kg’ı 160 TL, küçükbaşında kg’ı 130 TL olduğu, kurban işçiliğinin arttığı, kesim, yüzme ve sıyırmanın 4-5 bin arası değiştiği belirtildi.

Gazetemizin kurbanlıkla ilgili sorunlarını cevaplayan Sey- et yetkilileri: “Kasapta et fiyatları malum. Kasap kesimi şuanda büyükbaşlarda 140-150 TL, küçükbaşlarda da 110-120 TL civarı yapılıyor. Et fiyatları düşünülürse bu yıl kurban fiyatları pahalı değil. Ama işçilik çok arttı” açıklamasında bulundular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.