ÇEŞMELİ APARTMANI ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.06.2020 - 12:31, Güncelleme: 17.06.2020 - 12:31
 

ÇEŞMELİ APARTMANI ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜ

Çeşmeli apartmanının simgesi çeşmenin biranda akmasıyla birlikte; şebeke suyunun patlama ihtimalinden kaynaklanabilir düşüncesini değerlendiren KOSKİ,  aldığı numune esnasında akan suyun şebeke suyu olmadığı bilgisini verdi.

Asırlardır suyu kesilmeyen, zamanla önce suyu azalan ve sonra tamamen kesilen Çeşmeli Apartmanının simgesi çeşme, suyu akmaya başlayınca mahalle sakinlerini şaşırtmıştı. Daha sonra yaptığımız çeşme ile ilgili araştırma neticesinde gerçek ortaya çıktı. Araştırmalarımız neticesinde Çeşmeli Apartmanının çeşmesinin tarihsel hikayesi: Uzun yıllar suyu kesilmeyen ve mahalle halkının su ihtiyacını gideren ‘Çeşme’; 70 li yıllarda Atatürk Caddesindeki Türk-Metal Sendika binasının yapımı sırasında eski tarihi su yolağı bozulmuş ve çeşme çok az akmaya başlamıştı. Üç dört senedir çeşmenin suyunun tamamen kesilmesi mahalle halkını üzmüştü. Atatürk caddesinde Çavuş yolu üzerinde yeni başlanan binanın kazımı sırasında çıkan kaynak suyu bu tarihi şebekeye bağlanmış ve çeşmenin tekrar suyu akmaya başladı. Çeşmenin suyunun akması mahalle halkını büyük sevince boğdu. Çeşmenin bulunduğu mevkide  sonradan yapılan apartmana çeşmeden dolayı Çeşmeli Apartmanı ismi konması ile apartman simgeleşti. Mahalle halkının şu an yetkililerden bir isteği var. Bu çeşmenin yolağının yeniden yapılması ve diktikleri çınar ağacını kendi imkânları ile değil akan bu sudan sulanmasını talep ediyor. Arzu Saylam  
Çeşmeli apartmanının simgesi çeşmenin biranda akmasıyla birlikte; şebeke suyunun patlama ihtimalinden kaynaklanabilir düşüncesini değerlendiren KOSKİ,  aldığı numune esnasında akan suyun şebeke suyu olmadığı bilgisini verdi.

Asırlardır suyu kesilmeyen, zamanla önce suyu azalan ve sonra tamamen kesilen Çeşmeli Apartmanının simgesi çeşme, suyu akmaya başlayınca mahalle sakinlerini şaşırtmıştı. Daha sonra yaptığımız çeşme ile ilgili araştırma neticesinde gerçek ortaya çıktı.

Araştırmalarımız neticesinde Çeşmeli Apartmanının çeşmesinin tarihsel hikayesi:

Uzun yıllar suyu kesilmeyen ve mahalle halkının su ihtiyacını gideren ‘Çeşme’; 70 li yıllarda Atatürk Caddesindeki Türk-Metal Sendika binasının yapımı sırasında eski tarihi su yolağı bozulmuş ve çeşme çok az akmaya başlamıştı. Üç dört senedir çeşmenin suyunun tamamen kesilmesi mahalle halkını üzmüştü. Atatürk caddesinde Çavuş yolu üzerinde yeni başlanan binanın kazımı sırasında çıkan kaynak suyu bu tarihi şebekeye bağlanmış ve çeşmenin tekrar suyu akmaya başladı.

Çeşmenin suyunun akması mahalle halkını büyük sevince boğdu. Çeşmenin bulunduğu mevkide  sonradan yapılan apartmana çeşmeden dolayı Çeşmeli Apartmanı ismi konması ile apartman simgeleşti.

Mahalle halkının şu an yetkililerden bir isteği var. Bu çeşmenin yolağının yeniden yapılması ve diktikleri çınar ağacını kendi imkânları ile değil akan bu sudan sulanmasını talep ediyor.

Arzu Saylam

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.