CEZAEVİNE KİTAP BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATILDI (Videolu)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 10.01.2023 - 14:57, Güncelleme: 10.01.2023 - 16:34
 

CEZAEVİNE KİTAP BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATILDI (Videolu)

Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için ülke genelinde eş zamanlı kitap bağışı kampanyası ilçemizde de başlatıldı.

“Kitap İyileştirir” sloganıyla bugün başlayan kampanyanın açılış töreni Seydişehir Cezaevinde gerçekleşti. Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yalçın Özkubat’ın açılış konuşmasıyla başlatılan kampanyada ilk kitap bağışını Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Öztürk, Cezaevi Müdürü Halil Güneş ve İlçe Kütüphane Müdürü Birol Yılmaz yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, Seydişehir Baro temsilcisi Muhammed Uğurlu ve diğer protokolün yanı sıra hakim, savcılar ve cezaevi personelinin katıldığı kitap bağışı kampanyasında bir konuşma yapan Başsavcı Özkubat: “Ceza kurallarının temel amacı toplumsal düzeni ve hukuk düzeninin korunmasını temin ederek sosyal barışı sağlamaktır. Suçun işlenmesiyle bozulan düzenin yeninden tesis edilmesi bakımından hükümlülerin ve tutukluların topluma kazandırılması temel amaçlarımızdan biridir. Cezaevlerinde bulunun hükümlülerin sosyal hayata yeniden uyum sağlamaları ve kendini geliştirmeleri ve boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmeleri için kitap okuma alışkanlığını geliştirmelerini arzu ediyoruz. Bu kapsamda hükümlüler hakkında çeşitli eğitim tedbirleri uyguluyor ve hükümlülerin kitap okuma alışkanlıklarını ilgili kurumlarımız vasıtasıyla alınan kararlarda değerlendirmekteyiz. Hükümlülerin kütüphaneleri etkin kullanmaları v daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri için Adalet Bakanlığımız ve Kültür turizm bakanlığı iş birliğinde 24.10.2019 de yapılan protokol sayesinde kurum kütüphanemizde 4659 ve ilçe halk kütüphanemizde ise yaklaşık 20 000 kitap hükümlü ve tutuklularımızın hizmetine sunulmuştur.  2022 yılında ise kurum kütüphanemizden 1591 adet İlçe Halk Kütüphanemizden ise 828 kitaptan hükümlü ve tutuklular ve personelimiz faydalanmıştır. Bugünde “Kitap iyileştirir” sloganıyla kitap bağış kampanyasını ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatmaktayız. Bu kapsamda 15.02.2023 tarihine kadar 15 Temmuz meydanında, Seydişehir Adliyesi zemin katında, Cezaevi Ziyaretçi Kabul binasında ve yargıç evlerinde bulunan Beyşehir Adliyesinde kitap bağış stantlarımızı kurmuş bulunmaktayız. Kamu kurum ve kuruluşlarımızı, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı ve tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya katılmaya davet ediyor hayırlı olmasını diliyoruz”” dedi.
Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için ülke genelinde eş zamanlı kitap bağışı kampanyası ilçemizde de başlatıldı.

Kitap İyileştirir” sloganıyla bugün başlayan kampanyanın açılış töreni Seydişehir Cezaevinde gerçekleşti.

Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yalçın Özkubat’ın açılış konuşmasıyla başlatılan kampanyada ilk kitap bağışını Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Öztürk, Cezaevi Müdürü Halil Güneş ve İlçe Kütüphane Müdürü Birol Yılmaz yaptı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, Seydişehir Baro temsilcisi Muhammed Uğurlu ve diğer protokolün yanı sıra hakim, savcılar ve cezaevi personelinin katıldığı kitap bağışı kampanyasında bir konuşma yapan Başsavcı Özkubat: “Ceza kurallarının temel amacı toplumsal düzeni ve hukuk düzeninin korunmasını temin ederek sosyal barışı sağlamaktır. Suçun işlenmesiyle bozulan düzenin yeninden tesis edilmesi bakımından hükümlülerin ve tutukluların topluma kazandırılması temel amaçlarımızdan biridir. Cezaevlerinde bulunun hükümlülerin sosyal hayata yeniden uyum sağlamaları ve kendini geliştirmeleri ve boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmeleri için kitap okuma alışkanlığını geliştirmelerini arzu ediyoruz.

Bu kapsamda hükümlüler hakkında çeşitli eğitim tedbirleri uyguluyor ve hükümlülerin kitap okuma alışkanlıklarını ilgili kurumlarımız vasıtasıyla alınan kararlarda değerlendirmekteyiz.

Hükümlülerin kütüphaneleri etkin kullanmaları v daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri için Adalet Bakanlığımız ve Kültür turizm bakanlığı iş birliğinde 24.10.2019 de yapılan protokol sayesinde kurum kütüphanemizde 4659 ve ilçe halk kütüphanemizde ise yaklaşık 20 000 kitap hükümlü ve tutuklularımızın hizmetine sunulmuştur.

 2022 yılında ise kurum kütüphanemizden 1591 adet İlçe Halk Kütüphanemizden ise 828 kitaptan hükümlü ve tutuklular ve personelimiz faydalanmıştır.

Bugünde “ Kitap iyileştirir” sloganıyla kitap bağış kampanyasını ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatmaktayız.

Bu kapsamda 15.02.2023 tarihine kadar 15 Temmuz meydanında, Seydişehir Adliyesi zemin katında, Cezaevi Ziyaretçi Kabul binasında ve yargıç evlerinde bulunan Beyşehir Adliyesinde kitap bağış stantlarımızı kurmuş bulunmaktayız.

Kamu kurum ve kuruluşlarımızı, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı ve tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya katılmaya davet ediyor hayırlı olmasını diliyoruz”” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.