CHP TEK ADAYLA KONGRE YAPIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.12.2017 - 02:28, Güncelleme: 23.12.2017 - 02:28
 

CHP TEK ADAYLA KONGRE YAPIYOR

Belediye düğün salonunda ki 36. Olağan kongresinde eski başkan Yunus Uysal aday olmayınca Orhan Özel aday olduğunu açıkladı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt,  CHP Konya İl Başkanı, Kadın Kolları başkanı, Konya il başkanları aday adaylarından İsmail Ünsal, çevre ilçe başkanları ve Seydişehir Ak Parti, MHP ve Saadet Partisi temsilcilerinin katıldığı kongrede divan başkanlığını Milletvekili Hüsnü Bozkurt getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra gündem gereği tek liste başvurusu olmadığı için çarşaf liste ile kongre yapılacağı açıklandı. Orhan Özel’in tek aday olarak görüldüğü kongrenin açılış konuşmasını yapan Milletvekili Hüsnü Bozkurt, gece geç saate kadar süren bütçe görüşmelerinden kongreye katıldığını söyleyerek; “iki ay boyunca alt komisyonlarda görüşülen bütçenin Türkiye’yi tek adam yönettiği için çok haklı talepler bile göz önüne alınmayarak noktası ve virgülü ile meclisten geçti. Oysa ülkemiz böylesine bir tehlikeli süreçten geçiyor ki 94 yıldan beri böylesi görülmedi. Eğer bu kötü gidişe Cumhurbaşkanlığı seçiminde değiştiremezsek daha göreceğimiz çok şey var” dedi. Bu belayı başımızdan savuşturmak zorundayız diyen Milletvekili Bozkurt; “iki aydan beri gazete haberlerine ve televizyonlarına bakınca yüzümüzü güldürecek tek bir haber yok. Yunanistan’da burnumuzun dibinde 18 ada Yunanlıların işgalinde. Bunun anlamı 450 bin m2 olan ege kıta sahanlığımızın üçte birini götürüyor demek. 16 senedir iktidardalar, Kudüs için ne yaptılar. Alınan Birleşmiş Milletler kararının yaptırımı yok. Toplanan 57 İslam ülkesinden ABD ile ilişkisini kesen, herhangi bir yaptırım var mı? İsrail ile ilgili bir karar var mı? Bu yaşananları iç politikada malzeme olarak kullanıyorlar” diyerek Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükümeti eleştirdi. Bu kötü gidişe vatandaşların ayağa kalkması gerektiğini söyleyen Bozkurt, genetiğimizle, kanımızla mı oynadılar bilemiyorum. Bu gidişi durduracak tek parti de CHP yani sizlersiniz. Bu önemli bir sorumluluk birbirimizle uğraşmayalım, çok çalışalım” diyerek sözlerini bitirdi. Daha sonra eski başkan Yunus Uysal’ın konuşmasından sonra seçimlere geçildi. Çarşaf liste ile girilen seçim sonucunda CHP yeni başkanı ve yeni yönetimi belli olacak.
Belediye düğün salonunda ki 36. Olağan kongresinde eski başkan Yunus Uysal aday olmayınca Orhan Özel aday olduğunu açıkladı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt,  CHP Konya İl Başkanı, Kadın Kolları başkanı, Konya il başkanları aday adaylarından İsmail Ünsal, çevre ilçe başkanları ve Seydişehir Ak Parti, MHP ve Saadet Partisi temsilcilerinin katıldığı kongrede divan başkanlığını Milletvekili Hüsnü Bozkurt getirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra gündem gereği tek liste başvurusu olmadığı için çarşaf liste ile kongre yapılacağı açıklandı.

Orhan Özel’in tek aday olarak görüldüğü kongrenin açılış konuşmasını yapan Milletvekili Hüsnü Bozkurt, gece geç saate kadar süren bütçe görüşmelerinden kongreye katıldığını söyleyerek; “iki ay boyunca alt komisyonlarda görüşülen bütçenin Türkiye’yi tek adam yönettiği için çok haklı talepler bile göz önüne alınmayarak noktası ve virgülü ile meclisten geçti. Oysa ülkemiz böylesine bir tehlikeli süreçten geçiyor ki 94 yıldan beri böylesi görülmedi. Eğer bu kötü gidişe Cumhurbaşkanlığı seçiminde değiştiremezsek daha göreceğimiz çok şey var” dedi.

Bu belayı başımızdan savuşturmak zorundayız diyen Milletvekili Bozkurt; “iki aydan beri gazete haberlerine ve televizyonlarına bakınca yüzümüzü güldürecek tek bir haber yok. Yunanistan’da burnumuzun dibinde 18 ada Yunanlıların işgalinde. Bunun anlamı 450 bin m2 olan ege kıta sahanlığımızın üçte birini götürüyor demek. 16 senedir iktidardalar, Kudüs için ne yaptılar. Alınan Birleşmiş Milletler kararının yaptırımı yok. Toplanan 57 İslam ülkesinden ABD ile ilişkisini kesen, herhangi bir yaptırım var mı? İsrail ile ilgili bir karar var mı? Bu yaşananları iç politikada malzeme olarak kullanıyorlar” diyerek Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükümeti eleştirdi.

Bu kötü gidişe vatandaşların ayağa kalkması gerektiğini söyleyen Bozkurt, genetiğimizle, kanımızla mı oynadılar bilemiyorum. Bu gidişi durduracak tek parti de CHP yani sizlersiniz. Bu önemli bir sorumluluk birbirimizle uğraşmayalım, çok çalışalım” diyerek sözlerini bitirdi.

Daha sonra eski başkan Yunus Uysal’ın konuşmasından sonra seçimlere geçildi.

Çarşaf liste ile girilen seçim sonucunda CHP yeni başkanı ve yeni yönetimi belli olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.