ÇİFTÇİLERİMİZ ESKİSİ GİBİ AYLIK 15 GÜNLÜK PRİM ÖDESİN

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 18.01.2023 - 12:45, Güncelleme: 18.01.2023 - 12:45
 

ÇİFTÇİLERİMİZ ESKİSİ GİBİ AYLIK 15 GÜNLÜK PRİM ÖDESİN

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Korkmaz, BAĞ-KUR’lu çiftçilerimizin eskiden olduğu gibi ayda 15 günlük prim ödemesi yapmalarını istedi.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, son gelen zamlarla BAĞKUR ücretlerinin 3000 TL seviyelerinde olduğunu, BAĞ-KUR’lu çiftçilerimizin bunun ödeyecek güçlerinin olmadığını, Devletimizin bir düzenleme yapıp çiftçilerimizin daha önceden olduğu gibi 15 gün üzerinden BAĞ-KUR primlerinin ödenmesini talep etti. Başkan Korkmaz, Şu anda çiftçilerimizin aylık 2925 TL BAĞ-KUR ödemeleri olduğunu bu parayı birçok çiftçimizin ödemekte zorluk çektiğini belirtti. Son çıkan EYT de 9000 prim gününden emekli olunmasının da bir haksızlık olduğunu belirten Başkan Korkmaz, “SSK’lılar 5000 prim gününden emekli olurken çiftçiler neden 9000 prim gününden oluyor? Bu duruma bir anlam veremiyoruz. Çiftçimizin de aynı SSK’lılar gibi prim gününde emekli olmasını istiyoruz” dedi.
Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Korkmaz, BAĞ-KUR’lu çiftçilerimizin eskiden olduğu gibi ayda 15 günlük prim ödemesi yapmalarını istedi.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, son gelen zamlarla BAĞKUR ücretlerinin 3000 TL seviyelerinde olduğunu, BAĞ-KUR’lu çiftçilerimizin bunun ödeyecek güçlerinin olmadığını, Devletimizin bir düzenleme yapıp çiftçilerimizin daha önceden olduğu gibi 15 gün üzerinden BAĞ-KUR primlerinin ödenmesini talep etti.

Başkan Korkmaz, Şu anda çiftçilerimizin aylık 2925 TL BAĞ-KUR ödemeleri olduğunu bu parayı birçok çiftçimizin ödemekte zorluk çektiğini belirtti.

Son çıkan EYT de 9000 prim gününden emekli olunmasının da bir haksızlık olduğunu belirten Başkan Korkmaz, “SSK’lılar 5000 prim gününden emekli olurken çiftçiler neden 9000 prim gününden oluyor? Bu duruma bir anlam veremiyoruz. Çiftçimizin de aynı SSK’lılar gibi prim gününde emekli olmasını istiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.