DÜNYA KIRIM TATAR DERNEĞİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.12.2017 - 02:07, Güncelleme: 05.12.2017 - 02:07
 

DÜNYA KIRIM TATAR DERNEĞİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Dünya Kırım Tatar Derneği Genel Merkezi 10 Aralık İnsan Hakları günü münasebeti ile açıklama yaptı.

10 Aralık İnsan Hakları Gününde Kırım’da Baskı, zulüm, faili meçhul cinayetlerden vazgeçilmelidir. 26 Şubat 2014’te Rusya’nın Kırımı ile başlayan süreçte Kırımdaki Rus işgal hükümeti Kırım Tatarlarına karşı baskı ve zulmü artarak devam etmektedir. Kırım Türklerin 1500 yıllık yurdudur. Rusya ve Kırım Tatar Devleri arasında inişli çıkışlı ilişkiler olmuştur. En son 18 Mayıs 1944 de Kırım Tatarları Rusya tarafından vatanlarından sürülmüş yollarda 295 bin kişi ölmüştür. Ne yazık ki bu ölenlerin defin edilmesine bile müsaade edilmemiştir. Bütün bu soykırımlar ve sürgünler Milletleri yok edememiştir. Kırım Tatarları küllerinden yine doğmuştur. Kırım’da meydana gelen baskı, zulüm, faili meçhul cinayetler Halk üzerinde korku salmakla Kırım Tatar halkını bugüne kadar yok edemediğiniz gibi yinede yok edemezsiniz. Medeniyetin, İnsan Haklarının kültürün ne olduğunu çok iyi bilen ve bunu konuda zirve yapan Kırım Tatarları Medeniyet yoksunlarına ders vermektedir. 10 Aralık insan hakları günü münasebeti ile Kırım İşgal yönetiminden Kırımda zulümden vazgeçmesini, Kırım Tatarlarına İnsan Hakları Beyannamesi doğrultusunda Haklarını vermesini istiyorum. Kırım’da Zulm ile abad olan, kahr ile berbad olur! Mustafa Sarıkamış Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı
Dünya Kırım Tatar Derneği Genel Merkezi 10 Aralık İnsan Hakları günü münasebeti ile açıklama yaptı.

10 Aralık İnsan Hakları Gününde Kırım’da Baskı, zulüm, faili meçhul cinayetlerden vazgeçilmelidir.

26 Şubat 2014’te Rusya’nın Kırımı ile başlayan süreçte Kırımdaki Rus işgal hükümeti Kırım Tatarlarına karşı baskı ve zulmü artarak devam etmektedir. Kırım Türklerin 1500 yıllık yurdudur. Rusya ve Kırım Tatar Devleri arasında inişli çıkışlı ilişkiler olmuştur. En son 18 Mayıs 1944 de Kırım Tatarları Rusya tarafından vatanlarından sürülmüş yollarda 295 bin kişi ölmüştür. Ne yazık ki bu ölenlerin defin edilmesine bile müsaade edilmemiştir. Bütün bu soykırımlar ve sürgünler Milletleri yok edememiştir. Kırım Tatarları küllerinden yine doğmuştur.

Kırım’da meydana gelen baskı, zulüm, faili meçhul cinayetler Halk üzerinde korku salmakla Kırım Tatar halkını bugüne kadar yok edemediğiniz gibi yinede yok edemezsiniz. Medeniyetin, İnsan Haklarının kültürün ne olduğunu çok iyi bilen ve bunu konuda zirve yapan Kırım Tatarları Medeniyet yoksunlarına ders vermektedir. 10 Aralık insan hakları günü münasebeti ile Kırım İşgal yönetiminden Kırımda zulümden vazgeçmesini, Kırım Tatarlarına İnsan Hakları Beyannamesi doğrultusunda Haklarını vermesini istiyorum. Kırım’da Zulm ile abad olan, kahr ile berbad olur!

Mustafa Sarıkamış Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.