DÜNYANIN GÖZÜ KÜÇÜK MUCİT HASAN TAHSİN’E ÇEVRİLDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2017 - 10:23, Güncelleme: 10.11.2017 - 10:23
 

DÜNYANIN GÖZÜ KÜÇÜK MUCİT HASAN TAHSİN’E ÇEVRİLDİ

Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu’nda okuyan, Fen Bilgisi öğretmenin proje yapmasını istemesiyle çalışmalarına başlayan 13 yaşındaki mucit Hasan Tahsin Eren’in ‘Aküyle Mangal Keyfi’ icadı ülkemizi de aşarak dünyada ses getirdi.

Hasan Tahsin’in icat ettiği proje; hijyenik, güneş enerjisi panelleri yardımıyla sisteme bağlı bulunan 2 tane aküyü sıfır masrafla şarj etmek suretiyle kokusuz ve zehirsiz mangal keyfi sunuyor. Bir firma adına patent başvurusunda bulunan projenin Türkiye ve Avrupa aşamasının tamamlandığı, dünya aşamasından ise onay bekliyor. Business Channel Türk Kanalı’nın küçük öğrenci mucit Hasan Tahsin’le röportaj yaptı. Atv, Tarım Tv, Çiftçi Tv gibi televizyon kuruluşları da projeye ilgi duyduğu için röportaj yapmak istiyor. Gelecek için büyük bir cevher olması beklenen Hasan Tahsin Eren’in babası, Güneydoğu Gazisi Ömer Eren ise: “Bir baba olarak benim tek isteğim, çocuğumun iyi bir eğitim alması için imkanlar sağlanması ve yeteneklerinin ülkemiz yararına kullanılmasıdır” dedi. İmar İskan evlerinde oturan ve Güneydoğu Gazisi olan Ömer Eren’in, Mahmut Esat Ortaokulu’nda okuyan 13 yaşında ki oğlu Hasan Tahsin Eren’in Fen Bilgisi öğretmeninin bir proje yapmasını istemesiyle ortaya çıkan Aküyle Mangal Keyfi projesinin, insanlara sağlıklı mangal yapma imkanı sunmasının yanı sıra, herhangi bir masraf olmadan güneşten elde edilen enerjiyle akü şarj edilerek ekonomik bir yanı da bulunuyor. Aküyle yakılan mangalın katlanabilir olması, araba bagajlarından taşınabilmesi projenin rantabl yönünü de ortaya koyuyor. Dünyanın ilgilendiği, medyanın ilgi duyduğu bu proje ilçemiz açısından da onur kaynağı olurken iyi bir eğitim görmesiyle Hasan Tahsin’in daha da önemli buluşlara imza atacağını söyleyen Gazi Baba Ömer Eren: “İnşallah bu yetenekli yavrum iyi bir eğitim görür ve ülkesine yararlı başka işler de yapar. Tek dileğim ve arzum budur” diyerek çocuğunun iyi bir eğitim alması gerektiğini belirtiyor.
Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu’nda okuyan, Fen Bilgisi öğretmenin proje yapmasını istemesiyle çalışmalarına başlayan 13 yaşındaki mucit Hasan Tahsin Eren’in ‘Aküyle Mangal Keyfi’ icadı ülkemizi de aşarak dünyada ses getirdi.

Hasan Tahsin’in icat ettiği proje; hijyenik, güneş enerjisi panelleri yardımıyla sisteme bağlı bulunan 2 tane aküyü sıfır masrafla şarj etmek suretiyle kokusuz ve zehirsiz mangal keyfi sunuyor.

Bir firma adına patent başvurusunda bulunan projenin Türkiye ve Avrupa aşamasının tamamlandığı, dünya aşamasından ise onay bekliyor.

Business Channel Türk Kanalı’nın küçük öğrenci mucit Hasan Tahsin’le röportaj yaptı. Atv, Tarım Tv, Çiftçi Tv gibi televizyon kuruluşları da projeye ilgi duyduğu için röportaj yapmak istiyor.

Gelecek için büyük bir cevher olması beklenen Hasan Tahsin Eren’in babası, Güneydoğu Gazisi Ömer Eren ise: “Bir baba olarak benim tek isteğim, çocuğumun iyi bir eğitim alması için imkanlar sağlanması ve yeteneklerinin ülkemiz yararına kullanılmasıdır” dedi.

İmar İskan evlerinde oturan ve Güneydoğu Gazisi olan Ömer Eren’in, Mahmut Esat Ortaokulu’nda okuyan 13 yaşında ki oğlu Hasan Tahsin Eren’in Fen Bilgisi öğretmeninin bir proje yapmasını istemesiyle ortaya çıkan Aküyle Mangal Keyfi projesinin, insanlara sağlıklı mangal yapma imkanı sunmasının yanı sıra, herhangi bir masraf olmadan güneşten elde edilen enerjiyle akü şarj edilerek ekonomik bir yanı da bulunuyor.

Aküyle yakılan mangalın katlanabilir olması, araba bagajlarından taşınabilmesi projenin rantabl yönünü de ortaya koyuyor.

Dünyanın ilgilendiği, medyanın ilgi duyduğu bu proje ilçemiz açısından da onur kaynağı olurken iyi bir eğitim görmesiyle Hasan Tahsin’in daha da önemli buluşlara imza atacağını söyleyen Gazi Baba Ömer Eren: “İnşallah bu yetenekli yavrum iyi bir eğitim görür ve ülkesine yararlı başka işler de yapar. Tek dileğim ve arzum budur” diyerek çocuğunun iyi bir eğitim alması gerektiğini belirtiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.