Emekçi Kadınlar Gününde Bir Kadının Ekmek Kavgası

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 08.03.2022 - 19:24, Güncelleme: 08.03.2022 - 19:24
 

Emekçi Kadınlar Gününde Bir Kadının Ekmek Kavgası

Seydişehir de Suğla barajında 48 yaşındaki 2 çocuk annesi Menekşe Önder 22 yıldır sandalıyla gölete açılarak balıkçık yapıyor.

Menekşe Hanım ve eşi Salim Bey, sabah güneşin doğmasıyla her gün ekmek kavgasına gölete açıldıklarını ifade ederek: “Bugün dünya emekçi kadınlar gününün şansına 9 kiloluk sazan balığı yakaladım. Bundan öncede 15 kiloluk yakalamıştım. Biz ekmeğimizi 22 yıldır balıkçılıkla çıkarıyoruz. Mesleğimi de severek yapıyorum. Çok şükür bu göl bizi aç bırakmadı. Çocuklarımın da bizimde rızkımız çıkıyor. Bu 9 kiloluk balığı da bugünün anısına eşle dostla yemek için kendimize ayırdık. Kadından balıkçı mı olur diyenlere cevabım kadın eli değen iş güzel olur.” dedi. Suğla Barajında ruhsatlı olarak yasal avlanma süresinde balıkçılık yaptıklarını belirten Menekşe Önder: “Herkes kurallara uygun avcılık yapsa Suğla’nın balığı hepimize yeter” ifadesinde bulundu.  
Seydişehir de Suğla barajında 48 yaşındaki 2 çocuk annesi Menekşe Önder 22 yıldır sandalıyla gölete açılarak balıkçık yapıyor.

Menekşe Hanım ve eşi Salim Bey, sabah güneşin doğmasıyla her gün ekmek kavgasına gölete açıldıklarını ifade ederek: “Bugün dünya emekçi kadınlar gününün şansına 9 kiloluk sazan balığı yakaladım. Bundan öncede 15 kiloluk yakalamıştım. Biz ekmeğimizi 22 yıldır balıkçılıkla çıkarıyoruz. Mesleğimi de severek yapıyorum. Çok şükür bu göl bizi aç bırakmadı. Çocuklarımın da bizimde rızkımız çıkıyor. Bu 9 kiloluk balığı da bugünün anısına eşle dostla yemek için kendimize ayırdık. Kadından balıkçı mı olur diyenlere cevabım kadın eli değen iş güzel olur.” dedi.

Suğla Barajında ruhsatlı olarak yasal avlanma süresinde balıkçılık yaptıklarını belirten Menekşe Önder: “Herkes kurallara uygun avcılık yapsa Suğla’nın balığı hepimize yeter” ifadesinde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.