Eren Can azmetti okul birincisi oldu

Yaşam 18.09.2023 - 10:25, Güncelleme: 20.09.2023 - 10:27
 

Eren Can azmetti okul birincisi oldu

İzmir’de dünyaya gelen ve doğum sonrası iddiaya göre doktor hatası nedeniyle görme yetisini kaybedip, fiziksel engelli kalan 19 yaşındaki Eren Can Çağlar, memleketi Konya’nın Seydişehir ilçesinde evde eğitim alarak ortaokulu birincilikle bitirdi.

     Şimdilerde liseye gidecek olmanın heyecanını yaşayan Eren Can Çağlar, “Liseyi bitirip hukuk okumak istiyorum. Adaletin yerini bulması için mücadele edeceğim. Bunu yapabileceğimi de biliyorum. Engellerimin arkasına sığınmadım. Çalıştım ve başardım” dedi. Anne Hatice Çağlar da oğlu ile gurur duyduğunu söyledi. Konyalı marangoz Rasim ve ev hanımı Hatice Çağlar, İzmir'de 2004 yılında ilk çocukları Eren Can'ı kucaklarına aldı. Henüz 22 haftalıkken 1 kilo 50 gram ağırlığında dünyaya gelen Eren Can, 68 gün boyunca kuvözde kaldı. Ailesinin iddiasına göre Eren Can'ın doğum sırasında kalçası çıktı ve doktorlar tarafından 7 yaşına kadar fark edilmedi. Bununla da kalmayıp fazla oksijen verilmesi nedeniyle göz damarları da yanan Eren Can, hem fiziksel hem de görme engelli kaldı. Eğitim konusunda İzmir'de istediklerini bulamayan aile önce Bodrum'a daha sonra da memleketleri Konya'nın Seydişehir ilçesine yerleşti. 'EVDE EĞİTİMLE GELEN BÜYÜK BAŞARI' Eren Can, gözleri görmeyip yürüyemese de hayata karşı hep pozitif oldu hiç pes etmedi. Seydişehir'de yetkililerin de desteği ile evde eğitim alan Eren Can, kız kardeşinin yardımı ve izlediği videolardan edindiği bilgilerle ortaokulu birincilikle bitirdi. Eren Can, Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu'ndan kız kardeşi Aslı Naz (14) ile birlikte mezun oldu. 'ÇALIŞTIM VE BAŞARDIM' Seydişehir Anadolu Lisesi'ne kaydını yaptıran Eren Can'ı lise heyecanı sardı. Yine evde alacağı derslerle eğitimine devam edecek olan Eren Can, çok çalıştığını ve pes etmediğini söyledi. Duygularını SABAH'a anlatan Eren Can, "Birinci olmayı bekliyordum. Çalıştım ve başardım. Liseyi bitirdikten sonra ilk hedefim hukuk okumak. Adaletin sağlanmasında yardımcı olmak istiyorum. Bunu başarabileceğimi de biliyorum. Bir diğer bölüm olarakta psikolojik danışmanlık olabilir. Dinlenmek isteyen birçok insan var ve onları dinlemek istiyorum" dedi. ANNE: OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM Oğlu ile gurur duyduğunu belirten Hatice Çağlar ise, "Biz hiç oğlumun engelinin arkasına sığınmadık. Ne biz ne de çevremiz Eren Can engelliymiş gibi davranmadık. Normal hayatımıza devam ettik.   Onunla hep gurur duyduk. Yaptıkları, yapacakları her şeyin arkasında durduk. Bundan sonra da oğlumuzun arkasında durmaya devam edeceğiz. Hep birlikte eğleniyoruz hep birlikte öğreniyoruz. O hiç pes etmedi ve buralara kadar gelebildi" ifadelerini kullandı.
İzmir’de dünyaya gelen ve doğum sonrası iddiaya göre doktor hatası nedeniyle görme yetisini kaybedip, fiziksel engelli kalan 19 yaşındaki Eren Can Çağlar, memleketi Konya’nın Seydişehir ilçesinde evde eğitim alarak ortaokulu birincilikle bitirdi.

 

 

 Şimdilerde liseye gidecek olmanın heyecanını yaşayan Eren Can Çağlar, “Liseyi bitirip hukuk okumak istiyorum. Adaletin yerini bulması için mücadele edeceğim. Bunu yapabileceğimi de biliyorum. Engellerimin arkasına sığınmadım. Çalıştım ve başardım” dedi. Anne Hatice Çağlar da oğlu ile gurur duyduğunu söyledi.

Konyalı marangoz Rasim ve ev hanımı Hatice Çağlar, İzmir'de 2004 yılında ilk çocukları Eren Can'ı kucaklarına aldı. Henüz 22 haftalıkken 1 kilo 50 gram ağırlığında dünyaya gelen Eren Can, 68 gün boyunca kuvözde kaldı. Ailesinin iddiasına göre Eren Can'ın doğum sırasında kalçası çıktı ve doktorlar tarafından 7 yaşına kadar fark edilmedi.

Bununla da kalmayıp fazla oksijen verilmesi nedeniyle göz damarları da yanan Eren Can, hem fiziksel hem de görme engelli kaldı. Eğitim konusunda İzmir'de istediklerini bulamayan aile önce Bodrum'a daha sonra da memleketleri Konya'nın Seydişehir ilçesine yerleşti.

'EVDE EĞİTİMLE GELEN BÜYÜK BAŞARI'

Eren Can, gözleri görmeyip yürüyemese de hayata karşı hep pozitif oldu hiç pes etmedi. Seydişehir'de yetkililerin de desteği ile evde eğitim alan Eren Can, kız kardeşinin yardımı ve izlediği videolardan edindiği bilgilerle ortaokulu birincilikle bitirdi. Eren Can, Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu'ndan kız kardeşi Aslı Naz (14) ile birlikte mezun oldu.

'ÇALIŞTIM VE BAŞARDIM'

Seydişehir Anadolu Lisesi'ne kaydını yaptıran Eren Can'ı lise heyecanı sardı. Yine evde alacağı derslerle eğitimine devam edecek olan Eren Can, çok çalıştığını ve pes etmediğini söyledi. Duygularını SABAH'a anlatan Eren Can, "Birinci olmayı bekliyordum. Çalıştım ve başardım. Liseyi bitirdikten sonra ilk hedefim hukuk okumak.

Adaletin sağlanmasında yardımcı olmak istiyorum. Bunu başarabileceğimi de biliyorum. Bir diğer bölüm olarakta psikolojik danışmanlık olabilir. Dinlenmek isteyen birçok insan var ve onları dinlemek istiyorum" dedi.

ANNE: OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Oğlu ile gurur duyduğunu belirten Hatice Çağlar ise, "Biz hiç oğlumun engelinin arkasına sığınmadık. Ne biz ne de çevremiz Eren Can engelliymiş gibi davranmadık. Normal hayatımıza devam ettik.

 

Onunla hep gurur duyduk. Yaptıkları, yapacakları her şeyin arkasında durduk. Bundan sonra da oğlumuzun arkasında durmaya devam edeceğiz. Hep birlikte eğleniyoruz hep birlikte öğreniyoruz. O hiç pes etmedi ve buralara kadar gelebildi" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.