ESKİ KAYMAKAMIMIZ ÖZYİĞİT, ALTINOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Türkiye 23.01.2024 - 15:33, Güncelleme: 23.01.2024 - 15:33
 

ESKİ KAYMAKAMIMIZ ÖZYİĞİT, ALTINOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Seydişehir eski Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Yalova’nın Altınova ilçesi Ak Parti Belediye Başkan Adayı oldu.

İlçemizde bir dönem kaymakamlık yapan Regaip Ahmet Özyiğit, Yalova ili Altınova ilçesinde Kaymakam iken Tekirdağ’ın Saray ilçesine Kaymakam olarak atanmıştı. Eski görev yeri olan Altınovalıların isteği üzerine Ak Parti’den Belediye Başkanı Aday Adayı olan Özyiğit, geçtiğimiz günlerde bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla Ak Parti Altınova Belediye Başkan Adayı oldu. Dünyanın ilk insansız deniz aracı olan Marlin Sida'nın da teslim töreninde Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir sürpriz yaparak, 20 yıldır Altınova Belediye Başkanlığı görevini yürüten Metin Oral'ın yerine yeni belediye başkan adayı olarak Regaip Ahmet Özyiğit'i gösterdi. Regaip Ahmet Özyiğit kimdir ? Regaip Ahmet Özyiğit, 1979 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı.1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 2001 yılında Balıkesir Dursunbey ilçesinde Kaymakam vekili olarak görevine başladı. Trabzon Şalpazarı, Diyarbakır Hazro, Gümüşhane Şiran, Yozgat Şefaatli ilçelerindeki Kaymakamlık görevlerinin ardından İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü olarak görev yaptı. Konya Seydişehir Kaymakamlığı görevinde iken Malatya Vali Yardımcılığı görevine atandı. Başbakanlık ve Başbakan Yardımcılığına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Ekonomi Bakanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlardan sorumlu olan Vali Yardımcısı Özyiğit, İngilizce bilmekte, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Seydişehir eski Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Yalova’nın Altınova ilçesi Ak Parti Belediye Başkan Adayı oldu.

İlçemizde bir dönem kaymakamlık yapan Regaip Ahmet Özyiğit, Yalova ili Altınova ilçesinde Kaymakam iken Tekirdağ’ın Saray ilçesine Kaymakam olarak atanmıştı.

Eski görev yeri olan Altınovalıların isteği üzerine Ak Parti’den Belediye Başkanı Aday Adayı olan Özyiğit, geçtiğimiz günlerde bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla Ak Parti Altınova Belediye Başkan Adayı oldu.

Dünyanın ilk insansız deniz aracı olan Marlin Sida'nın da teslim töreninde Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir sürpriz yaparak, 20 yıldır Altınova Belediye Başkanlığı görevini yürüten Metin Oral'ın yerine yeni belediye başkan adayı olarak Regaip Ahmet Özyiğit'i gösterdi.

Regaip Ahmet Özyiğit kimdir ?

Regaip Ahmet Özyiğit, 1979 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı.1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 2001 yılında Balıkesir Dursunbey ilçesinde Kaymakam vekili olarak görevine başladı.

Trabzon Şalpazarı, Diyarbakır Hazro, Gümüşhane Şiran, Yozgat Şefaatli ilçelerindeki Kaymakamlık görevlerinin ardından İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü olarak görev yaptı.

Konya Seydişehir Kaymakamlığı görevinde iken Malatya Vali Yardımcılığı görevine atandı. Başbakanlık ve Başbakan Yardımcılığına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Ekonomi Bakanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlardan sorumlu olan Vali Yardımcısı Özyiğit, İngilizce bilmekte, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.