ETİ ALÜMİNYUM PANDEMİ ÖNLEMLERİNİ SIKI TUTUYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.08.2021 - 12:11, Güncelleme: 12.08.2021 - 12:11
 

ETİ ALÜMİNYUM PANDEMİ ÖNLEMLERİNİ SIKI TUTUYOR

İki yıla yakındır tüm dünya gündemini belirleyen COVİD 19 salgını çalışma hayatında da önlemler alınmasını zorunlu hale getirdi. Aşı uygulamalarının hız kazanması ile kontrol altına alınmaya çalışılan salgında yeni varyantların ortaya çıkması toplu çalışılan işyerlerini bir dizi önlemi uygulamaya zorluyor. Bu çerçevede; ilçemizin en büyük sanayi kuruluşu Eti Alüminyumun çalışanlarının sağlıklarını korumak ve işyerinde çalışmanın devamlılığını sürdürebilmek adına bir dizi önlem aldığı öğrenildi. İşyerinde yayımlanan genelge ile işyerinde çalışanları büyük oranda aşılanmış olmasının salgın riskinin azaltılması bakımından sevindirici olduğu belirtilerek, aşılanmayan çalışanların kendi sağlıkları ve işyerinde çalışan diğer çalışanların sağlıkları bakımından tehdit oluşturmaması ve işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanabilmesi için bu hafta sonuna kadar aşısını yaptırmayan çalışanlar bakımından bir kısım tedbirlerin alınmasının zorunlu hale geldiği belirtildi. Açıklanan tedbirlere göre; önümüzdeki haftadan itibaren en azından ilk doz aşısını yaptırmayan çalışanların işyerinde yemekhane, banyo ve misafirhaneler gibi toplu yaşam alanlarına girişlerine izin verilemeyecek ve aşı olmayan çalışanlardan tatil ve izne çıkanların işyerine dönüşlerinde Covid virüsü taşımadıklarını belgeleyen PCR negatif (-) testi ibraz etmeleri istenecek. Ayrıca; kamu otoritelerince aşılanmayanlara yönelik kısıtlamalar getirilmesi halinde aşılanmayanların işyerine alınamayacağı da açıklandı. İşyeri yetkilileri; aşılanma konusunda kamu otoriteleri tarafından yasal bir zorunluluk getirilmediği takdirde çalışanların aşılanmaya zorlanmasının kesinlikle söz konusu olamayacağını, diğer yandan İş Kanunu ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun işverene işyerinde çalışanların sağlığını koruyacak tedbirler alma yükümlülüğü getirmesi nedeniyle işverenin tedbir almasının yasal yükümlülüğü olduğunu, bu nedenle işyerinde salgın tedbirlerinin uygulanmasının zorunlu olduğunu, çalışanların da alınan tedbirlere uymalarının yasal zorunlulukları olduğunu belirttiler. Salgının tüm işyerlerinde üretimin devamı bakımından tehdit oluşturduğunun bilenen bir gerçek olduğunu ifade eden işyeri yetkilileri Eti Alüminyum tesislerinin aralıksız çalışması zorunlu olan prosesi nedeniyle salgın dolayısıyla en hassas hareket edilmesi gereken işyerlerinden olduğunu belirttiler. Çalışanların salgın tedbirleri ve bu kapsamda aşılanma konusunda bugüne kadar gösterdikleri hassasiyeti takdir ettiklerini belirten yetkililer henüz aşısını olmamış az sayıdaki çalışanların öncelikle kendi sağlıkları bakımından ve işyerinde birlikte çalıştıkları çalışma arkadaşlarının sağlıklarını korumak adına aşılarını bir an önce yaptırmalarını tavsiye ettiklerini ifade ettiler.

İki yıla yakındır tüm dünya gündemini belirleyen COVİD 19 salgını çalışma hayatında da önlemler alınmasını zorunlu hale getirdi. Aşı uygulamalarının hız kazanması ile kontrol altına alınmaya çalışılan salgında yeni varyantların ortaya çıkması toplu çalışılan işyerlerini bir dizi önlemi uygulamaya zorluyor.

Bu çerçevede; ilçemizin en büyük sanayi kuruluşu Eti Alüminyumun çalışanlarının sağlıklarını korumak ve işyerinde çalışmanın devamlılığını sürdürebilmek adına bir dizi önlem aldığı öğrenildi.

İşyerinde yayımlanan genelge ile işyerinde çalışanları büyük oranda aşılanmış olmasının salgın riskinin azaltılması bakımından sevindirici olduğu belirtilerek, aşılanmayan çalışanların kendi sağlıkları ve işyerinde çalışan diğer çalışanların sağlıkları bakımından tehdit oluşturmaması ve işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanabilmesi için bu hafta sonuna kadar aşısını yaptırmayan çalışanlar bakımından bir kısım tedbirlerin alınmasının zorunlu hale geldiği belirtildi.

Açıklanan tedbirlere göre; önümüzdeki haftadan itibaren en azından ilk doz aşısını yaptırmayan çalışanların işyerinde yemekhane, banyo ve misafirhaneler gibi toplu yaşam alanlarına girişlerine izin verilemeyecek ve aşı olmayan çalışanlardan tatil ve izne çıkanların işyerine dönüşlerinde Covid virüsü taşımadıklarını belgeleyen PCR negatif (-) testi ibraz etmeleri istenecek.

Ayrıca; kamu otoritelerince aşılanmayanlara yönelik kısıtlamalar getirilmesi halinde aşılanmayanların işyerine alınamayacağı da açıklandı.

İşyeri yetkilileri; aşılanma konusunda kamu otoriteleri tarafından yasal bir zorunluluk getirilmediği takdirde çalışanların aşılanmaya zorlanmasının kesinlikle söz konusu olamayacağını, diğer yandan İş Kanunu ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun işverene işyerinde çalışanların sağlığını koruyacak tedbirler alma yükümlülüğü getirmesi nedeniyle işverenin tedbir almasının yasal yükümlülüğü olduğunu, bu nedenle işyerinde salgın tedbirlerinin uygulanmasının zorunlu olduğunu, çalışanların da alınan tedbirlere uymalarının yasal zorunlulukları olduğunu belirttiler.

Salgının tüm işyerlerinde üretimin devamı bakımından tehdit oluşturduğunun bilenen bir gerçek olduğunu ifade eden işyeri yetkilileri Eti Alüminyum tesislerinin aralıksız çalışması zorunlu olan prosesi nedeniyle salgın dolayısıyla en hassas hareket edilmesi gereken işyerlerinden olduğunu belirttiler.

Çalışanların salgın tedbirleri ve bu kapsamda aşılanma konusunda bugüne kadar gösterdikleri hassasiyeti takdir ettiklerini belirten yetkililer henüz aşısını olmamış az sayıdaki çalışanların öncelikle kendi sağlıkları bakımından ve işyerinde birlikte çalıştıkları çalışma arkadaşlarının sağlıklarını korumak adına aşılarını bir an önce yaptırmalarını tavsiye ettiklerini ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.