ETİ AŞ Çalışanları Huzursuz

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.02.2019 - 11:37, Güncelleme: 13.02.2019 - 11:37
 

ETİ AŞ Çalışanları Huzursuz

1 Ocak 2019 itibari ile 1400 e yakın işçi adına ETİ AŞ ve Özçelik İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması işçilerde huzursuzluk yaratıyor.

Tarafların üç yıllık sözleşme yapmak için 17 Ocak 2019 da ilk görüşmelerini başlattığı Toplu iş Sözleşmesi, ücretlerde anlaşmaya varılmadığı için çözülemediği öğrenildi. Özçelik İş Sendikası Seydişehir Şube Başkanı Ferhat Çelikbaş konu ile ilgili şunları söyledi: “01.01.2019 tarihinden itibaren geçerli olacak 1400 çalışanı ilgilendiren 6.toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri ne Özçelik İş Sendikası ile 17 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlamıştı. Özçelik İş sendikası Seydişehir şube yönetimi ve fabrika yönetimi uyum içerinde idari maddeleri anlaşmışlardır. Fakat parasal noktalara gelindiğinde çeşitli anlaşmazlıklar yaşandığı görülmüştür. Çalışanların yıllardır yıl bazında maaşlarına tek oran aldıkları için şimdi ise enflasyon oranları ikiye bölünerek teklif sunulmuştur. Fakat çalışanlar eskisi gibi yıl bazında zam almak istediklerini ve sözleşme olmasaydı oranlarının üstünü talep ettiklerini ayrıca kıdem zammı hususunda kararlılık göstermekteler. Fakat fabrika yetkilileri bu isteklere olumlu yönden cevap vermedikleri için üyeler sendikasına sahip çıkarak tepkilerini dile getirdiler ve talep ve isteklerini ilettiler” dedi. Çelikbaş toplu sözleşme sürecinde kendilerini ziyaret ederek emekçi kardeşlerimize destek veren STK lar olarak Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Durmuş Onar, Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük, Avcılar Atıcılar Derneği Başkanı Soner Güler, Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, Türk Hava Kurumu Başkanı Enes Acar, Ziraat Odası Başkanı İsmail korkmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Seydişehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Tutal’a teşekkür etti.
1 Ocak 2019 itibari ile 1400 e yakın işçi adına ETİ AŞ ve Özçelik İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması işçilerde huzursuzluk yaratıyor.

Tarafların üç yıllık sözleşme yapmak için 17 Ocak 2019 da ilk görüşmelerini başlattığı Toplu iş Sözleşmesi, ücretlerde anlaşmaya varılmadığı için çözülemediği öğrenildi.

Özçelik İş Sendikası Seydişehir Şube Başkanı Ferhat Çelikbaş konu ile ilgili şunları söyledi:

“01.01.2019 tarihinden itibaren geçerli olacak 1400 çalışanı ilgilendiren 6.toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri ne Özçelik İş Sendikası ile 17 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlamıştı. Özçelik İş sendikası Seydişehir şube yönetimi ve fabrika yönetimi uyum içerinde idari maddeleri anlaşmışlardır. Fakat parasal noktalara gelindiğinde çeşitli anlaşmazlıklar yaşandığı görülmüştür. Çalışanların yıllardır yıl bazında maaşlarına tek oran aldıkları için şimdi ise enflasyon oranları ikiye bölünerek teklif sunulmuştur. Fakat çalışanlar eskisi gibi yıl bazında zam almak istediklerini ve sözleşme olmasaydı oranlarının üstünü talep ettiklerini ayrıca kıdem zammı hususunda kararlılık göstermekteler. Fakat fabrika yetkilileri bu isteklere olumlu yönden cevap vermedikleri için üyeler sendikasına sahip çıkarak tepkilerini dile getirdiler ve talep ve isteklerini ilettiler” dedi.

Çelikbaş toplu sözleşme sürecinde kendilerini ziyaret ederek emekçi kardeşlerimize destek veren STK lar olarak Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Durmuş Onar, Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük, Avcılar Atıcılar Derneği Başkanı Soner Güler, Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, Türk Hava Kurumu Başkanı Enes Acar, Ziraat Odası Başkanı İsmail korkmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Seydişehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Tutal’a teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.