ETİ AŞ Genel Müdürlüğünden Fakülteye Ziyaret

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.12.2018 - 10:48, Güncelleme: 21.12.2018 - 10:48
 

ETİ AŞ Genel Müdürlüğünden Fakülteye Ziyaret

ETİ AŞ Genel Müdürü ve yönetimi Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesini ziyaret ederek Üniversite-Sanayi işbirliği üzerine görüşme yaptı.

Eti AŞ Genel Müdürü Mehmet Arkan ve proje ekibi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Hüseyin Arıkan’ı ziyaretinde Alüminyum ve alaşımları üretimi işbirliği, ortak proje girişimi üzerinde durulduğu ve son sınıf öğrencilerinin ise intörn mühendislik çalışmalarının ele alındığı öğrenildi. Mühendislik fakültesinden ziyaret ile ilgili şu açıklamalarda bulunuldu: “Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Malzeme Anabilim Dalı olarak Üniversitemiz Bilimsel Araştırmalar Projeler Birimi desteği ile metal tozlarının üretimi odaklı Düşey Gaz Atomizasyon Ünitesi, üniversitemiz ve ilçemize kazandırılmıştır. Düşey Gaz Atomizasyon Ünitesi kullanılarak, fakültemizde alüminyum, magnezyum, bakır, kalay, çinko v.b. çeşitli metal ve alaşımlarına ait metal tozlarının 10-100 mikron aralığında üretilmesi için çalışmalar başlatılmıştır. Özellikle bu kapsamda, Aluminyum ve alaşımları üretimi konusunda ülkemizin önde gelen entegre tesisi Cengiz Holding Eti A.Ş. ile üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde ortak proje girişimi üzerine çalışmalar yürütülmektedir. Bu konu ile ilgili olarak Cengiz Holding Eti A.Ş.  Genel Müdürü Mehmet ARKAN ve yönetimi fakültemizi ziyaret ederek, dekanlığımız ve öğretim üyesi hocalarımızla Üniversite - Sanayi işbirliği üzerine görüşmeler gerçekleştirmiştir. Görüşmede ayrıca öğrencilerimizin son sınıfta gerçekleştireceği intörn mühendislik çalışmaları da ele alınmıştı.” denildi.
ETİ AŞ Genel Müdürü ve yönetimi Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesini ziyaret ederek Üniversite-Sanayi işbirliği üzerine görüşme yaptı.

Eti AŞ Genel Müdürü Mehmet Arkan ve proje ekibi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Hüseyin Arıkan’ı ziyaretinde Alüminyum ve alaşımları üretimi işbirliği, ortak proje girişimi üzerinde durulduğu ve son sınıf öğrencilerinin ise intörn mühendislik çalışmalarının ele alındığı öğrenildi.

Mühendislik fakültesinden ziyaret ile ilgili şu açıklamalarda bulunuldu:

“Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Malzeme Anabilim Dalı olarak Üniversitemiz Bilimsel Araştırmalar Projeler Birimi desteği ile metal tozlarının üretimi odaklı Düşey Gaz Atomizasyon Ünitesi, üniversitemiz ve ilçemize kazandırılmıştır. Düşey Gaz Atomizasyon Ünitesi kullanılarak, fakültemizde alüminyum, magnezyum, bakır, kalay, çinko v.b. çeşitli metal ve alaşımlarına ait metal tozlarının 10-100 mikron aralığında üretilmesi için çalışmalar başlatılmıştır. Özellikle bu kapsamda, Aluminyum ve alaşımları üretimi konusunda ülkemizin önde gelen entegre tesisi Cengiz Holding Eti A.Ş. ile üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde ortak proje girişimi üzerine çalışmalar yürütülmektedir. Bu konu ile ilgili olarak Cengiz Holding Eti A.Ş.  Genel Müdürü Mehmet ARKAN ve yönetimi fakültemizi ziyaret ederek, dekanlığımız ve öğretim üyesi hocalarımızla Üniversite - Sanayi işbirliği üzerine görüşmeler gerçekleştirmiştir.

Görüşmede ayrıca öğrencilerimizin son sınıfta gerçekleştireceği intörn mühendislik çalışmaları da ele alınmıştı.” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.