FOTOĞRAF TUTKUNLARININ YENİ DURAĞI SEDA LAVANTA!

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 18.07.2022 - 10:06, Güncelleme: 18.07.2022 - 10:06
 

FOTOĞRAF TUTKUNLARININ YENİ DURAĞI SEDA LAVANTA!

Antalya’nın sıcağından memleketine kaçmak isterken kendini mis kokulu lavantalar içinde bulan Kadir Şen'in kendi yetiştirdiği Lavanta bahçesi fotoğraf tutkunlarının yeni adresi oldu.

Konya’nın Seydişehir ilçesi doğumlu olan Antalya Kepez’de yaşayan Kadir Şen memuriyetten emekli olduktan sonra 2015 yılında fizibilite çalışmasını yaptırdığı 5000 metre kare alana lavanta bahçesi kurdu. 62 yaşındaki 2 çocuk babası Kadir Şen’nin 7 yıl önce kurduğu lavanta bahçesine çok sayıda yerli turist ve fotoğraf tutkunları geliyor. Lavanta bahçesine gelen turistler burada gök yüzünün maviliği, yeryüzünün mor renkli  mis gibi kokan lavanta çiçekleri arasında  huzur bulduklarını dile getiriyorlar. Lavanta Bahçesini nasıl kurduğunu ve nasıl bu hale geldiğini anlatan Kadir Şen”2015 yılında yaptığımız ön çalışma  fizibilite neticesinde lavantanın bölgeye uygun olduğunu gördük ve bu lavantaları buraya ektim .Netice itibariyle lavantalar bu hale geldikten sonra bunun bir eko turizm halinde değerlendirile bileceğini öğrendik. “de Şen “tarım yapmak için yola çıktık .Eko turizme yöneldik.” Nasıl eko turizme başladıklarını anlatan Kadir Şen “Biz normalde bunun tarımını yapmayı düşünürken turlar gelmeye başladı. Konya’dan ,İzmir’den, Balıkesir’den ve civar illerden eko turizm kapsamında burayı ziyaret etmeye başladılar. Kadir Şen “Arıcılık yapıyorum arı kovanlarım var , ekonomik anlamda Lavanta yağıı, Kolanyası ,Sabunun ve propolisini satıyorum .Bu satışlar az da olsa bana destek veriyor.Burada ki mis kokular içinde mor çiçeklere bakmak ve bunları işlemek bana huzur veriyor.Konyadan Antalyadan ve yakın ilçeler hep düğün foğrafı çekinmeye eliyorlar buda beni mutlu ediyor.dedi
Antalya’nın sıcağından memleketine kaçmak isterken kendini mis kokulu lavantalar içinde bulan Kadir Şen'in kendi yetiştirdiği Lavanta bahçesi fotoğraf tutkunlarının yeni adresi oldu.

Konya’nın Seydişehir ilçesi doğumlu olan Antalya Kepez’de yaşayan Kadir Şen memuriyetten emekli olduktan sonra 2015 yılında fizibilite çalışmasını yaptırdığı 5000 metre kare alana lavanta bahçesi kurdu.

62 yaşındaki 2 çocuk babası Kadir Şen’nin 7 yıl önce kurduğu lavanta bahçesine çok sayıda yerli turist ve fotoğraf tutkunları geliyor.

Lavanta bahçesine gelen turistler burada gök yüzünün maviliği, yeryüzünün mor renkli  mis gibi kokan lavanta çiçekleri arasında  huzur bulduklarını dile getiriyorlar.

Lavanta Bahçesini nasıl kurduğunu ve nasıl bu hale geldiğini anlatan Kadir Şen”2015 yılında yaptığımız ön çalışma  fizibilite neticesinde lavantanın bölgeye uygun olduğunu gördük ve bu lavantaları buraya ektim .Netice itibariyle lavantalar bu hale geldikten sonra bunun bir eko turizm halinde değerlendirile bileceğini öğrendik. “de

Şen “tarım yapmak için yola çıktık .Eko turizme yöneldik.”

Nasıl eko turizme başladıklarını anlatan Kadir Şen “Biz normalde bunun tarımını yapmayı düşünürken turlar gelmeye başladı. Konya’dan ,İzmir’den, Balıkesir’den ve civar illerden eko turizm kapsamında burayı ziyaret etmeye başladılar.

Kadir Şen “Arıcılık yapıyorum arı kovanlarım var , ekonomik anlamda Lavanta yağıı, Kolanyası ,Sabunun ve propolisini satıyorum .Bu satışlar az da olsa bana destek veriyor.Burada ki mis kokular içinde mor çiçeklere bakmak ve bunları işlemek bana huzur veriyor.Konyadan Antalyadan ve yakın ilçeler hep düğün foğrafı çekinmeye eliyorlar buda beni mutlu ediyor.dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.