FUTBOL VE GÜREŞTE ESKİ GÜNLERİ ÖZLÜYORUZ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.07.2020 - 11:24, Güncelleme: 11.07.2020 - 11:24
 

FUTBOL VE GÜREŞTE ESKİ GÜNLERİ ÖZLÜYORUZ

Ali Saylam Köşe Yazısı

İlçemizde Güreş  dünya çapında Futbol  ve Voleybol  ülke  bazında  adından  söz edilen spor dallarıydı. Bu başarılar İlçemizde spor  heyecanını üst  seviyede tutar türbinlere seyirciler sığmazdı. Günümüzde  ise  2 bine  yakın lisanslı sporcu olmasına  rağmen bireysel sporlarda  başarı  gösteriyoruz ama takım sporlarında  maalesef  o eski günlerden eser  yok. Hemen hemen tüm spor  dallarında alt yapı çalışmalarına önem veriliyor. Judo, tekvando, Muay thai bireysel sporlarda ise  bayrağımızı göklere çektiriyoruz. İstiklal marşını okutuyoruz. Bireysel  sporlarında başarı oluyor da takım sporlarında bu başarıyı neden yakalayamıyoruz? Birincisi takım sporlarda  maliyet  fazla. Geçmişteki başarımızın en  önemli  nedeni ise 70 li yıllarda Eti A.Ş nin özellikle  futbol ve  güreşe  omuz vermesi sponsorluğunu üstlenmesinden  kaynaklanıyor. Diğer yandan halkımızın spora verdiği heyecan da  çok  önemli  bir  faktör. Futbol’da başarılı olamayışımızın en  büyük  nedeni Eti AŞ. nin özelleşmesinden sonra  spora  desteğinin devam etmemesi Seydişehir  Belediye spor,Teknik spor ve Seydişehir  gücü adı  ile  üç tane ayrı kulüp olması. Allah  aşkına Futbolda İllerde  bile bir takım anca yürüyor. Bize  ne  oluyor da üç takım ile  birden temsil ediliyoruz. Bunu ben anlayamadım gitti. Eğer  Futbol da en azından  3. lig de  olma  iddiamız olacaksa tek  kulüp olmamız ve  başta Eti AŞ olmak  üzere belediye ve kaymakamlık ve diğer kurumların tek  bir yere taş atması şart diye düşünüyorum. Güreşte ise Seydişehir  tarihine baktığımızda  yüz güldürücü bir  mazimiz var. Ali kayalı, İsmail faikoğlu Efraim kamberoğlu gibi güreşçilerimiz Dünya ve  Avrupa şampiyonluklarımız var.  Ata sporumuz güreşi eski  şaşalı döneme taşımak  için hocalarımız, sporcularımız ve tesislerimiz var. Tek eksik  futbolda olduğu gibi Seydişehir’in bütün  katmanlarının bu spora  kucak açması . Bilindiği gibi  bir şehrin sporla  tanıtımın yeri doldurulamaz. Ülke  bazında da  böyledir. Rahmetli  Özal birçok  para harcayarak  o yıllarda Naim Süleymanoğlu’nu Bulgaristan’dan getirmesi kıvrak  bir zeka ile ülkemize  kazandırılmasının amacı da buydu. Şehrin tanıtımında ise  takım sporları bireysel sporlarının çok önünde gelir. Ne kadar  bireysel başarılarda  heyecan yaşasak da Takım sporlarındaki kısırlığımız o  spor  heyecanını bize veremiyor maalesef. Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız  Sayın ETİ AŞ. Yetkilileri, sivil toplum örgütlerimiz ve sporseverler  bu konuya  hep birlikte bir  kafa yorun. O eski spor  heyecanına  hepimizin çok  ihtiyacı var. 10 bin kişilik stadyum standartlara uygun 2 çim saha çürümeye terk edildi... maalesef içler acısı... Bir hamle başlatılmalı... Bir heyecan katılmalı...
Ali Saylam Köşe Yazısı

İlçemizde Güreş  dünya çapında Futbol  ve Voleybol  ülke  bazında  adından  söz edilen spor dallarıydı.

Bu başarılar İlçemizde spor  heyecanını üst  seviyede tutar türbinlere seyirciler sığmazdı.

Günümüzde  ise  2 bine  yakın lisanslı sporcu olmasına  rağmen bireysel sporlarda  başarı  gösteriyoruz ama takım sporlarında  maalesef  o eski günlerden eser  yok.

Hemen hemen tüm spor  dallarında alt yapı çalışmalarına önem veriliyor. Judo, tekvando, Muay thai bireysel sporlarda ise  bayrağımızı göklere çektiriyoruz. İstiklal marşını okutuyoruz.

Bireysel  sporlarında başarı oluyor da takım sporlarında bu başarıyı neden yakalayamıyoruz?

Birincisi takım sporlarda  maliyet  fazla. Geçmişteki başarımızın en  önemli  nedeni ise 70 li yıllarda Eti A.Ş nin özellikle  futbol ve  güreşe  omuz vermesi sponsorluğunu üstlenmesinden  kaynaklanıyor.

Diğer yandan halkımızın spora verdiği heyecan da  çok  önemli  bir  faktör.

Futbol’da başarılı olamayışımızın en  büyük  nedeni Eti AŞ. nin özelleşmesinden sonra  spora  desteğinin devam etmemesi Seydişehir  Belediye spor,Teknik spor ve Seydişehir  gücü adı  ile  üç tane ayrı kulüp olması.

Allah  aşkına Futbolda İllerde  bile bir takım anca yürüyor. Bize  ne  oluyor da üç takım ile  birden temsil ediliyoruz. Bunu ben anlayamadım gitti.

Eğer  Futbol da en azından  3. lig de  olma  iddiamız olacaksa tek  kulüp olmamız ve  başta Eti AŞ olmak  üzere belediye ve kaymakamlık ve diğer kurumların tek  bir yere taş atması şart diye düşünüyorum.

Güreşte ise Seydişehir  tarihine baktığımızda  yüz güldürücü bir  mazimiz var.

Ali kayalı, İsmail faikoğlu Efraim kamberoğlu gibi güreşçilerimiz Dünya ve  Avrupa şampiyonluklarımız var.

 Ata sporumuz güreşi eski  şaşalı döneme taşımak  için hocalarımız, sporcularımız ve tesislerimiz var.

Tek eksik  futbolda olduğu gibi Seydişehir’in bütün  katmanlarının bu spora  kucak açması .

Bilindiği gibi  bir şehrin sporla  tanıtımın yeri doldurulamaz. Ülke  bazında da  böyledir.

Rahmetli  Özal birçok  para harcayarak  o yıllarda Naim Süleymanoğlu’nu Bulgaristan’dan getirmesi kıvrak  bir zeka ile ülkemize  kazandırılmasının amacı da buydu.

Şehrin tanıtımında ise  takım sporları bireysel sporlarının çok önünde gelir. Ne kadar  bireysel başarılarda  heyecan yaşasak da Takım sporlarındaki kısırlığımız o  spor  heyecanını bize veremiyor maalesef.

Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız  Sayın ETİ AŞ. Yetkilileri, sivil toplum örgütlerimiz ve sporseverler  bu konuya  hep birlikte bir  kafa yorun. O eski spor  heyecanına  hepimizin çok  ihtiyacı var.

10 bin kişilik stadyum standartlara uygun 2 çim saha çürümeye terk edildi...

maalesef içler acısı...

Bir hamle başlatılmalı...

Bir heyecan katılmalı...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.